סגור

קני רוזנברג קיבל היתר שליטה באל על ביחד עם בנו

רשות החברות אישרה אתמול את ההיתר המשותף, לאחר שבנו של קני, אלי רוזנברג, קיבל את ההיתר באוקטובר האחרון. בשבוע שעבר אישרה הממשלה את מתווה הסיוע לאל על בגובה 210 מיליון דולר

רשות החברות הממשלתיות אישרה אתמול את היתר השליטה של קני רוזנברג באל על, כך הודיעה היום (ד') הבורסה. האישור מסדיר את הצטרפותו של קני רוזנברג, אביו של אלי רוזנברג, כבעלים משותף יחד עם בנו, כשבוע לאחר שהממשלה אישרה את מתווה הסיוע לחברה בגובה 210 מיליון דולר.


קני ואלי רוזנברג הם בעלי חברת כנפי נשרים תעופה, שבאמצעותה הם שולטים באל על. הבעלות על אל על מחייבת אזרחות ישראלית, ועל פי ההערכות' זו הסיבה שבגללה קני רוזנברג עלה לישראל לפני כחודשיים.
בהודעת הבורסה מצוין כי "אין כל התייחסות או מגבלה על מר קנת' רוזנברג כגורם מממן בהסכמה זו, וכן אין תנאי בהסכמה זו המגביל את בעלי ההיתר או מי מטעמם להתמנות כדירקטורים או כנושאי משרה בחברה". צוין כי ההסכמה הנוכחית באה במקום ההסכמה שניתנה לאלי רוזנברג בלבד באוקטובר 2020.

2 צפייה בגלריה
אלי רוזנברג בן של קני רוזנברג אל על
אלי רוזנברג בן של קני רוזנברג אל על
אלי רוזנברג
(צילום: בן חורין ואלכסנדרוביץ, שאטרסטוק)

קני רוזנברג הוא איש עסקים יהודי אמריקאי ועד לאחרונה תושב ניו יורק. הוא הבעלים של רשת הדיור המוגן Centers Health Care, והונו מוערך ביותר מחצי מיליארד דולר. מלבד עסקי הסיעוד והדיור המוגן, רוזנברג מחזיק בנדל"ן רב בעיר ניו יורק. בהכשרתו קני רוזנברג הוא טכנאי רפואי. בעבר פורסם שמה שהוביל אותו לרכוש את אל על זו המלצה מהרב שלו.
בספטמבר 2020 שלח בא כוחה של אל על, עו"ד דורי קלגסבלד, מכתב לשרי הביטחון והתחבורה ובו נטען כי הוא חושש ממצב שבו אלי רוזנברג הבן משמש כאיש קש של אביו, שלא היה אז אזרח ישראלי.
210 מיליון דולר ל-20 שנה
כאמור, בשבוע שעבר אישרה הממשלה את מתווה הסיוע של משרד האוצר לחברת אל על, מתווה שגובש בעקבות משבר הקורונה והפגיעה החריגה בענף התעופה הישראלי.
בגין ההסכם עם אל על תשלם המדינה כ-210 מיליון דולר (685 מיליון שקל) ל-20 שנה לעומת תשלום של כ-90 מיליון שקל בשנת 2019. התשלום של המדינה מהווה רכישה של כרטיסי טיסה עבור עובדי מערך אבטחת התעופה לתקופה של 20 שנה. סכום זה לא ישתנה אף אם יהיה שינוי בהיקף הכרטיסים הנדרש בהתאם להנחיות הביטחון.

2 צפייה בגלריה
קני רוזנברג מטוס אל על
קני רוזנברג מטוס אל על
קני רוזנברג
(צילום: רויטרס, Centers Health Care)

משרד האוצר התנה את העברת הסכומים לחברות בכך שגם בעלי המניות יתרמו לחיזוק היציבות הפיננסית של החברות. על כן, במסגרת המתווה בעלי אל על יבצעו הנפקת מניות בגובה 105 מיליון דולר ויתחייבו לקנות בין 50 ל-70 מיליון דולר מהמניות. שאר המניות יימכרו לציבור. בנוסף, הנהלת אל על תתחייב להימנע ממשיכת דיבידנדים ב-5 השנים הקרובות.
תגובת קני רוזנברג: "בימים קשים אלה לעם ולמדינה, אל על שוב מוכיחה שהיא, ולא אחר, המוביל הלאומי של ישראל, בשלום ובחירום. אני גאה על כך, ומודה על החלטת המדינה. מינוי הנהלה ודירקטוריון מנוסים איפשר לאל על להמשיך ולהיות חברת התעופה הלאומית של ישראל. השקענו באל על ממניעים ציוניים, אבל אנחנו גם מאמינים בהצלחתה העסקית. יש לנו הערכה עמוקה לעובדי החברה ומנהליה, ונסייע לאל על לממש את הפוטנציאל הגלום בה. החברה נוגעת לכל מי שישראל יקרה לו, מפרנסת במישרין ובעקיפין עשרות אלפי בתי אב בישראל, ואנו נעשה את כל הנדרש על מנת שהחברה תעלה על מסלול של צמיחה והמראה".
תגובת יו"ר אל על דוד ברודט: "אל על מברכת על ההחלטה של רשות החברות ורואה בהצטרפותו של מר קני רוזנברג חיזוק של ממש לאיתנות אל על וליכולתה לצלוח את משבר הקורונה, כמו גם כל אתגר אחר העומד בדרכה".