סגור

התאוששות המשק סידרה לבנק הפועלים תשואה על ההון של 14.2% ברבעון הראשון

הבנק סיכם את הרבעון עם רווח של 1.35 מיליארד שקל, בזכות הכנסות בסעיף ההפרשות להפסדי אשראי וגידול חד ברווח של פועלים שוקי הון

ההתאוששות הכלכלית ממשבר הקורונה סידרה לבנק הפועלים דוח חזק לרבעון הראשון של שנת 2021.
הבנק, בניהולו של דב קוטלר סיים את הרבעון הראשון עם רווח של 1.35 מיליארד שקל, המשקף תשואה על ההון של 14.2%. ברבעון המקביל רשם הבנק רווח של 192 מיליון שקל בלבד בשל משבר הקורונה.

1 צפייה בגלריה
סניף בנק הפועלים 15.8.20
סניף בנק הפועלים 15.8.20
סניף בנק הפועלים

לרווח הגבוה תרמו מספר גורמים, ובראשם סעיף ההפרשות להפסדי אשראי. בשנה שעברה רשם הבנק הפרשות גבוהות בשל משבר הקורונה וחשש מגל של פשיטות רגל. אלא שבדיעבד ההפרשות שנרשמו בשנה שעברה היו גבוהות למדי, היות והמשק מתאושש מהמשבר. על כן הבנק הצליח להשיב חלק מההפרשות, ורשם ברבעון הראשון הכנסות בגובה של 508 מיליון שקל בסעיף ההפרשות להפסדי אשראי.
אינדיקציה חשובה להתאוששות הלווים של הבנק היא במצב ההלוואות שנמצאות בדחיית תשלומים. בתחילת המשבר אפשרו הבנקים ללקוחותיהם לבצע דחיית תשלום. בבנק ביצעו מתחילת המשבר דחייה בתשלומים בהלוואות בהיקף כולל של 40 מיליארד שקל, אולם מתוך סכום זה, נכון לסוף הרבעון הראשון רק 5.1 מיליארד שקל נמצאים בדחיית תשלומים, סכום שמהווה 1.6% בלבד מתיק האשראי של הבנק.
מה שעוד תרם לרווח הוא בפעילות בזרוע ההשקעות של הבנק פועלים שוקי הון, שרשמה רווח של 109 מיליון שקל לעומת 12 מיליון שקל בלבד ברבעון המקביל. גם העליות בשווקים שאיפיינו את הרבעון הראשון, תרמו לרווחי הבנק.
יחד עם זאת, לא בכל הפרמטרים של הבנק נרשמה חזרה מלאה לשגרה: ההכנסות מעמלות של הבנק ירדו ב-5.3% לעומת הרבעון המקביל, וזאת בשל הירידה בפעילות במשק (יש לזכור כי בתחילת הרבעון הראשון עוד שרר הסגר השלישי).
עוד נציין כי תיק האשראי של בנק הפועלים גדל ב-1.4% ברבעון הראשון ל-306.1 מיליארד שקל. אחרי שנרשמה התכווצות באשראי הצרכני אשתקד, המגמה נבלמה, והיקף התיק נותר ללא שינוי כמו בסוף שנת 2020. מנגד האשראי לעסקים קטנים ירד ב-0.7% ברבעון הראשון. על המגמות הללו חיפתה צמיחה בפעילות המשכנתאות ובעיקר באשראי המסחרי (האשראי לעסקים בהיקף בינוני). אשראי זה צמח ב-3.6% בתוך רבעון אחד.