סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק

חברת Dell מציגה: תאומים שיודעים גם לשחק וגם לעבוד קשה

Dell XPS 15 ו-Precision 5550, שני המחשבים הניידים החדשים שהציגה Dell השנה, לכאורה מיועדים לשני סגמנטים שונים - עבודה ופנאי. בפועל, הם נראים אותו דבר, וגם המפרט שלהם דומה מאוד. מה בכל זאת הופך אותם לתאומים שונים מאוד?

מחשבים בדרך כלל משמשים למטרה אחת עיקרית, או עבודה או פנאי. אלה שמיועדים למטרה הראשונה בדרך כלל שונים מאוד מאלה המיועדים לשנייה. ואולם Dell, בחרה לאתגר את התפיסה הזו והציגה השנה שני מחשבים, שלכאורה מיועדים לשני סגמנטים שונים, אך למעשה נראים כמעט אותו הדבר, וגם המפרט שלהם דומה מאוד.
ה-XPS 15, שדל מכנה המחשב הנייד בעל מסך ה-15.6 אינץ' הקטן בעולם, מיועד לשוק הפרטי-צרכני. הוא אמנם מעט יקר ביחס למתחרות, אך סדרת XPS של החברה כבר נחשבת זה שנים למובילה בתחום לפטופי ה-PC לשוק הפרטי, ולמעשה מחשבים אלה בדרך כלל מושווים לסדרות המקבוק פרו של אפל.
3 צפייה בגלריה
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל
(צילום: רפאל קאהאן)
מנגד, נמצאת סדרת Precision, שפחות מוכרת לציבור הרחב ולא בכדי. מדובר במחשבים שמיועדים לשימוש עסקי או מקצועי בלבד. אז כיצד יוצא ששני מחשבים שנראים אותו הדבר ולכאורה הם בעלי מפרט ומחיר דומה מיועדים לשימושים כל כך שונים? באופן מפתיע זה עובד, ואפילו לא רע.
עיצוב ומבנה: אלומיניום מוברש, סיבי פחמן וזכוכית גורילה
החלק הקל של הסקירה הוא כמובן העיצוב ואיכות הבנייה. מכיוון שלשניהם יש את אותם הנתונים. נתחיל מהגוף, זה בנוי מאלומיניום באיכות גבוהה, זה ניכר במגע, במראה וגם במסיביות. נכון שמדובר במחשבי 15 אינץ' קטנים יחסית למתחרות, אך הם מרגישים דחוסים וכבדים מכפי משקלם. כנראה התנייה פסיכולוגית שמופעלת ברגע שנוגעים במשהו ממתכת. המשקל נע סביב ה-1.9 ק''ג, בהתאם למפרט שנבחר. בכל מקרה מדובר במחשבים שלא ניתן לזרוק בתיק גב ולשכוח מהם.
פתיחת המחשב חושפת את המסך (המעולה) עם שוליים דקיקים מסביבו. אמנם לא מדובר במסך נטול שוליים לחלוטין, חייבים לדחוס את מצלמת הרשת איפה שהוא, אך דל תיקנה את הטעות העיצובית משנים עברו, כאשר היא הרכיבה את המצלמה בחלק התחתון של שולי המסך. זו הייתה טעות נוראית שהביאה לשלל בדיחות על שיחות זום של בעלי XPS ישנים שניתן היה לזהות בעזרת מספר השערות באף שלהם או גודל הסנטר. הפעם זה לא קיים וטוב שכך. נקודה חשובה לשלומיאלים, המסך מחופה בזכוכית גורילה דור 6, מה שאמור להוריד עוד את הסיכוי שיקרה לו משהו רע.
החלק התחתון כולל את הטרקפד, משטח העכבר, שמציע שטח לא קטן לסוגו. הוא מדויק, מעביר מצוין את המיקום של הסמן, אך תלונתי העיקרית נוגעת להתנגדות המועטה של הכפתורים הפיזיים, מה שעשוי לגרום לטעויות הקלקה. זה לא קורה הרבה, אבל הנה מצאנו משהו רע לומר. המקלדת פרוסה בצורה נוחה מאוד, דל ידועה באיכות המקלדות שלה (ביחד עם לנובו) וזו נעימה מאוד להקלדה עיוורת. ההתנגדות לא קשה או רכה מדי, בדיוק באמצע, מה שמקטין מאוד את טעויות ההקלדה. כפתור ההדלקה נמצא בחלק הימני העליון, במקום שבו ניתן בד''כ למצוא את כפתור ה-Delete.
3 צפייה בגלריה
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
(צילום: רפאל קאהאן)
כאן המקום לציין הבדל ראשון בין הדגם המקצועי וה-XPS - בעוד כפתור ההדלקה כולל אפשרות לקורא טביעות אצבעות בשניהם, כולל תמיכה מלאה בווינדוס Hello, מצלמת הרשת של ה-Precision כוללת גם כאופציה תמיכה ב-IR - אינפרה אדום. לשימושים יומיומיים זה לא יעזור לכם הרבה, אבל למי שעובד בטח ומקומות עם תאורה לא טובה, זה מעולה לפתיחת הנעילה של ווינדוס בכל מצב. סביב המקלדת והטראקפד תמצאו כיסוי מסיבי פחמן (קרבון) שלא רק נראה טוב, אלא גם מסייע לשמור על הקרביים של המחשב. זה אמנם מייקר את העסק (הרבה) אבל מספק עמידות הרבה יותר גבוהה לאורך זמן ובעיקר חוסך משקל.
מפרט: מעבדי אינטל דור 10 וכרטיסים גרפיים לכל שימוש
בואו נתחיל מהנקודה הכואבת. בשלב הנוכחי, דל אימצה מעבדים של אינטל מהדור ה-10. זאת אומרת אחד אחורה. הסיבה לכך פשוטה וקשורה לעובדה שהמחשבים הושקו לפני הקיץ הקודם, בשלב שלא היה עדיין דור 11. עד שהם הגיעו לארץ, המצב השתנה, אך לדל זה כבר לא משנה. הדור הבא כבר יתמוך בדורות החדשים של מעבדי אינטל, ולפי הדיווחים גם יציע גרסה תומכת AMD. אם יש נקודה שלילית יחידה במפרט זו העיקרית שבהן.
אבל למרות זאת אתם מקבלים כאן חבילה שעוצמתה מספיקה לכל מה שתרצו. בעוד ב-Precision אתם מקבלים את גרסאות ה-Pro של מעבדי אינטל, ניתן גם בגרסאות החזקות לקבל גם מעבדי Xeon מקצועיים. זה לא מפתיע, הגרסה הזו נחשבת לתחנת עבודה מלאה. זאת אומרת שהיא צריכה לעמוד בעומסים של חישובי תלת ממד, נוסחאות כבדות, ניהול ועריכה של קבצי וידאו כבדים וכהנה משימות אינטנסיביות. ה-XPS מסתפק בגרסאות הרגילות של מעבדי ה-Core i לסוגיהם. יש תמיכה בכונני M.2 מהירים וניתן להרכיב עד 64 גיגה-בייט שכרון פעולה DDR4.
הנקודה השנייה שעשויה להפוך את השימוש במחשבים לקצת מעיק זה מיעוט השקעים. למשל, תמצאו כאן רק שלושה שקעי USB-C תומכי ת'אנדרבולט או USB3. מהרגע שאתם מחברים אחד למטען, שני לכונן חיצוני ושלישי לעכבר, נגמרו לכם השקעים. בגרסה ה-Precision, דל מספקת מעין מכפיל שקעים עם שקע בגודל מלא ל-USB וכניסת HDMI, אך בגרסת ה-XPS, תקבלו רק מאריך עם שקע USB3 מלא. לא ברור למה זה טוב, היה עדיף להציע תחנת עגינה.
עוד הבדל עיקרי בין המחשבים הוא ברמת הכרטיסים הגרפיים. ה-XPS מקבל כרטיסים גרפיים של אנבידיה או את הכרטיס הגרפי המובנה של אינטל. ה-Precision לעומת זאת מקבל את הכרטיסים המקצועיים של החברה מסדרת קוואדרו שמיועדים להרבה דברים אך לא לגיימינג. חשוב לשים לב שגם ה-XPS לא ממש מותאם לשחקנים, אמנם ניתן להריץ עליו משחקים אך לא בעוצמה מירבית. את היכולת הזו שומרים בדל לסדרת הגיימינג שלה. עוד תכונה ייחודית ל-Precision הוא פלטפורמת ה-AI שלו שמיועדת למעקב אחר סגנון העבודה שלכם מה שמאפשר למחשב לאורך זמן ללמוד אתכם ולהתאים את עוצמת המנוע לצרכים המידיים מה שמאפשר לחסוך לא מעט חשמל.
מבחינת אורך חיי סוללה, ה-XPS באופן לא מפתיע מחזיק יותר זמן. כ-9 שעות בשימוש שכולל אופיס, גלישה באינטרנט ופתיחה של כמה עשרות חלוניות בדפדפן, האזנה לספוטיפיי וקצת יוטיוב. ה-Precision, באופן מפתיע, מצליח כמעט להגיע לנתון הזה בשימוש דומה. כנראה בזכות פלטפורמת ה-AI שציינו לעיל. עוד שבב ייחודי לדגם הארגוני הוא שבב TPM שמיועד לניהול הצפנה ואבטחה. הוא משפר מאוד את היכולת של המחשב לעבוד על קבצים מוצפנים באופן שוטף וזה מורגש מאוד.
מולטימדיה ותצוגה: מסכים מבריקים - ואפילו יותר מדי
מסכי שני הדגמים זהים למעשה, פאנל LED ברזולוציה של FHD לדגם בלי הטאץ' ו-4K לדגם עם. המסכים טובים מאוד ומציעים בהירות של עד 500 ניט. שזה נתון מצוין ושמאפשר אפילו עבודה בסביבה עתירת תאורה. זה חשוב כי דל בחרו לצייד את שני הדגמים בזכוכית מבריקה. ל-XPS שאמור לעבוד בעיקר בבית או במשרד, זה פחות משנה, אבל ל-Precision שמיועד גם לעבודה בחוץ, זה קצת פחות שימושי. בכל מקרה, זוויות הצפייה רחבות למדי וניתן בקלות לשתף את הצפייה במה שיש על המסך עם אנשים נוספים, שימושי לצפייה משפחתית בסרט או לעבודה על תוכניות של צוות.
3 צפייה בגלריה
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
DELL XPS מחשב נייד דל Precision
(צילום: רפאל קאהאן)
מבחינת סאונד, לשני המחשבים מערך דומה המורכב מארבעה רמקולים, שניים לבס ושניים לצלילים גבוהים. העוצמה חזקה למדי ומספיקה אפילו למסיבת בית קלה. או להאזנה לסרט בפול ווליום. מצלמת הרשת המובנית מספקת רזולציית HD סבירה, אבל איכות התמונה השתפרה מאוד בשנים האחרונות. מנגד, מגיפת הקורונה והזינוק בעבודה מהבית הביא את היצרניות לשפר את המצלמות, כך שסביר להניח שהדור הבא יזכה כבר לאיכות משופרת. בכל מקרה מדובר במצלמות שמאפשרות בקלות שיחות וידאו באיכות טובה מאוד.
סיכום: תאומים שונים מאוד
גם ה-XPS 15 וגם ה-Precision 5550 הם מחשבים מעולים. עם זאת הם יקרים מאוד. מחירי הגרסאות השונות שלהם נאות בין כ-9,300 שקל למפרט בסיסי ועד כ-18,000 שקל למחשבים בעלי מפרט פרימיום עם כל האופציות. זה לא מעט כסף. גם מחשבי המק של אפל, שהם למעשה התחרות העיקרית של דל בסדרות האלה, יקרים, אך בחלק מהמקרים פחות מדל או לפחות במחיר מקביל. גם מחשבי הסרפס של מיקרוסופט יכולים להציע תחרות מעניינת כאן, אך הם יקרים אף יותר ולא בטוח שהם מהווים תחרות לסדרת ה-Precision. מצד לנובו, אסוס או HP, גם כאן יש להן גרסאות מקבילות, לחלק מהתכונות של התאומים מבית דל, אך לא ממש דגם מקביל במאת האחוזים. עבור מי שהפרוטה בכיסו, מעוניין במחשבי ווינדוס חזקים ושישמשו אותו בנוחות לשלוש השנים הקרובות, ה-XPS 15 וה-Precision 5550 יספקו מענה מצוין. עם זאת חשוב לשים לב ולהעריך נכונה את הצרכים האמיתיים שלכם שכן הם באמת מיועדים לפעול בתסריטי שימוש שונים לחלוטין.
לכתבה זו פורסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של כלכליסט לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.