$
בארץ

האוצר ביטל ההכרזה על הזוכה במכרז להקמת מתקן התפלה חדש

מדובר במכרז להקמת מתקן "שורק 2", עליו מתמודדות שתי חברות - IDE והאצ'יסון. ועדת בדיקה מצאה כי העבירו דיווחים כוזבים לגבי איכות המים ממתקן "שורק 1"

ליאור גוטמן 13:5804.11.19

דרמה במכרז ההתפלה: משרד האוצר הודיע לפני שעה קלה (ב) לביהמ"ש המחוזי בירושלים שהוא מבטל את החלטת ועדת המכרזים לקדם הקמה של מתקן התפלה חדש בצפון על ידי אחת משתי החברות IDE ו-האצ'יסון. מדובר בשתי החברות ש"שיחקו" עם נתוני מליחות המים על ידי ועדה בין משרדית של בכירי האוצר והאנרגיה.

 

ביוני האחרון הקים משרד האנרגיה ועדת בדיקה לאחר שנתוני המליחות של חלק ממתקני התפלת המים חרגו מהרף שנקבע. לפני שמונה ימים הציג משרד האנרגיה את מסקנות הוועדה, אותן שר האנרגיה שטייניץ כינה "תרבות ישראבלוף". על פי הערכות הוועדה, הרווח הכספי שנולד לשתי החברות הגיע לכ-12 מיליון שקל בשוטף, ועוד כ-47 מיליון שקל בחיסכון בקנסות. 

מתקן התפלת מים (ארכיון) מתקן התפלת מים (ארכיון) צילום: עמית שעל

 

משרד האוצר ספק התעלם ספק מסמס את המסקנות, ובמכרז שערך להקמת מתקן התפלה חדש בעל קיבולת של כ-200 מיליון קוב בשנה ובעלות של יותר מ-2 מיליארד שקל הוא בחר במפתיע בשתי חברות שיעלו לשלב הגמר - IDE ו-האצ'יסון. מי שהגיעה למקום השלישי במכרז, חברת אלייד, עתרה לביהמ"ש המחוזי בטענה שבהחלטת הוועדה נפלו פגמים.

 

השורה התחתונה: שופט ביהמ"ש המחוזי ארנון דראל קיבל את הצהרת משרד האוצר שהוא מבטל את החלטת הוועדה הבין משרדית, ולכן הוא מחזיר את כלל החומרים לדיון משרדי הממשלה. בעקבות ההחלטה משכה אלייד את העתירה שלה.

 

משמעות ההחלטה היא כפולה: האוצר ייאלץ לשקלל שנית את החלטתו להעדיף במכרז את שתי החברות שוועדה בין משרדית שהוא עצמו היה חבר בה, מצאה כי לכאורה "רימו" עם נתוני מליחות המים.

 

המשמעות השניה הייא שככל ויוחלט לגשת למכרז חדש, עלול להיווצר מחסור במים באמצע העשור הבא.

 

עתירת 4a Desalination הוגשה באמצעות עורכי הדין גיורא ארדינסט, תומר ויסמן, ערן וינר וג'ון אלקלק ממשרד ארדינסט בן-נתן טולידאנו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x