$
חברה וסביבה

הטסים מסן פרנסיסקו יפסיקו לשתות מים בבקבוקי פלסטיק

החל מ־20 באוגוסט יוכלו מבקרים בנמל התעופה בעיר לרכוש מים רק בבקבוק זכוכית או אלומיניום ממוחזר. עד 2021 מתכוון הנמל להגיע ל־100% מיחזור

שירות כלכליסט 21:3304.08.19

נמל התעופה הבינלאומי של סן פרנסיסקו יאסור מכירת מים בבקבוקי פלסטיק החל מ־20 באוגוסט.

 

 

בקבוקי פלסטיק בקבוקי פלסטיק צילום: בלומברג

 

חנויות נוחות, מסעדות ומכונות ממכר משקאות בנמל התעופה, שהוא אחד העמוסים בארה"ב, יוכלו למכור מים רק בבקבוקי זכוכית, אלומיניום ממוחזר או חומרים מתכלים העומדים בתקנים שקבעה ההנהלה. בנמל התעופה הסבירו שהמהלך הוא חלק מתוכנית חומש שיצאה לדרך ב־2016, שבמסגרתה הוא אמור להפוך למתקן "אפס הטמנה" — כלומר מתקן שכל הפסולת המיוצרת שבו מנוצלת למיחזור ומטרות אחרות כמו הפקת אנרגיה. החל מהחודש שעבר נאסרה חלוקת קשי פלסטיק בנמל, כחלק מהאיסור העירוני על השימוש בהם בעיר סן פרנסיסקו.

 

לפי נתונים של נמל התעופה, כל נוסע המבקר בו מייצר כרבע ק"ג אשפה. במטרה להפחית את כמות האשפה, כבר כיום מגביל הנמל את השימוש במפיות נייר, כוסות קפה חד־פעמיות ומקלות אכילה (צ'ופסטיקס).

 

במדינות המתועשות מתגברת בעיית פסולת הפלסטיק לאחר שסין אסרה על יבוא פסולת מסוג זה לתחומה החל מינואר 2018. אחרי שפסולת ממדינות המערב נקלטה במדינות אחרות באסיה, כמו הפיליפינים, אינדונזיה ומלזיה, גם בהן אסרו יבוא פסולת פלסטיק.

 

במקביל לחיפוש פתרונות למיחזור ופירוק הפלסטיק מנסות רשויות להפחית את ייצור הפסולת. כך, למשל, אסרה צרפת על מכירת כלי פלסטיק לשימוש חד־פעמי, ומדינת ניו יורק אסרה את השימוש בפלסטיק מוקצף.

 

גם חברות ענק בתחום המזון דוגמת פפסיקו ונסטלה החלו לנסות להפחית את השימוש בפלסטיק, ומשקיעות במחקר ופיתוח חלופות לחומר המזהם. בין היתר נבחן שימוש בנסורת עץ לייצור בקבוקי שתיה ובאצות לפירוק פלסטיק שהצטבר בחופים ובאוקיינוסים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x