$
פרויקטים

שוק ההון הופך להתמחות אקדמית נדרשת לקריירה בבנקאות

חלק ניכר מבוגרי תואר שני במנהל עסקים רוצים להשתלב בבנקים ובבתי ההשקעות במסלולים ניהוליים אולם למרביתם אין את הכלים וההשכלה הנדרשת על ידי המעסיקים במוסדות אלה. מסלול חדש לתואר שני בלימודי שוק ההון ובנקאות, פותח את הדרך לקריירה מבטיחה בתחום

בשיתוף המרכז האקדמי למשפט ועסקים 16:0616.07.17
תואר שני הפך בשנים האחרונות מיתרון תחרותי משמעותי לסטנדרט מקובל בקרב כל המעסיקים הנחשקים במשק. הביקוש הרב הנרשם לתכניות אלו נובע מהרצון של הסטודנטים להעמיק ולהתמחות בתחום בו החליטו לפתח את הקריירה שלהם בכדי לשפר את הכלים שיעמדו לרשותם בשוק העבודה שנעשה תחרותי והתמחותי יותר ויותר.

 

שלא כמו במדעים מדויקים, הלימודים לתואר שני בחוגים למנהל עסקים נדרשים להעניק ללומדים כלים מעשיים ככל שניתן בעבודה היומיומית הכרוכה בניהול עסקים ברמות שונות ולייצר עבורם בסיס אקדמי פרקטי שיאפשר להם להשתלב בעמדות ניהול ולהתקדם תוך זמן קצר במקום העבודה.

 

עם זאת, בשל המספר הרב של הסטודנטים לתואר שני ומגוון התחומים מהם הם מגיעים, מתחולל תהליך של מעבר למסלולים פרטניים שמטרתם לספק מענה התמחותי לתחומי העיסוק השונים. כיום ניתן למצוא כמעט בכל האוניברסיטאות מסלולים מתמחים דוגמת: ניהול השיווק, מימון, כח אדם ועוד.

 

 צילום: שלומי מזרחי

 

הביקוש למשרות בשוק ההון יציב מאי פעם

 

משאת נפשם של חלק ניכר מהסטודנטים לתואר שני במנהל עסקים היא להשתלב באחד מהבנקים בתי ההשקעות וחברות הביטוח הישראלים והבינלאומיים. התגמול, אופק הקידום והעניין שכרוך בעיסוק בניהול הון והשקעות גורמים לשוק ההון להיות אטרקטיבי מאי פעם.

 

יותר מכך, העיסוק בהשקעות התרחב בשנים האחרונות גם לענפי ההי טק והסטארט אפ בשל הצורך לנהל מדיניות של השקעות, מיזוגים ורכישות.

 

עם זאת, נכון להיום בוגרי המסלולים השונים למנהל עסקים לא תמיד מצליחים להתברג למשרות הנחשקות, משום במרבית המקרים הלימודים אינם מעניקים להם את הכלים והידע הדרוש למשרות האלה.

 

המרכז האקדמי למשפט ועסקים ברמת גן פותח מסלול מיוחד ללימודי תואר שני בלימודי שוק ההון ובנקאות כדי לתת מענה לאותם סטודנטים שרוצים לפתח קריירה משמעותית בשוק ההון. ד"ר רון מלכא– ששימש בעבר דירקטור ויו"ר בפועל של מועצת המנהלים של הבורסה לניירות ערך מסביר:

 

"הרעיון לפתוח תכנית מתמחה בלימודי שוק ההון והבנקאות עלה כתוצאה מתסכול של בוגרי התכניות המסורתיות באקדמיה שמרגישים שלא הוכנו בצורה ראויה לאתגרים של שווקי ההון המודרניים שמתפתחים בקצב מהיר בכיוון של התמחויות ספציפיות. לדעה זו שותפים גם המנהלים בשוק ההון שמרגישים שהעובדים אותם הם מגייסים נדרשים להכשרות נוספות והשלמות בתחומים בהם הם אמורים לעסוק. התכנית המתמחה מתמקדת בצרכי שוק ההון ומכשירה את הסטודנטים כך שיוכלו "לקפוץ למים" כבר בתחילת הקריירה בשוק ההון. לבוגרי תואר ראשון שכבר עובדים בשוק התכנית מביאה בשורה בכך שמשלימה ומעדכנת בהתאם להתפתחויות האחרונות בשוק ההון ומשפרת מאוד את הסיכוי להתקדם לתפקידים בכירים משמעותיים. למעסיקים זו בשורה היות והתכנית מייתרת את הצורך לבצע הכשרות והשתלמויות נוספות לעובדים שמקבלים את הידע הדרוש ברמה אקדמית. למעשה בהשקת התכנית אנו מיישרים קו עם המדינות המפותחות בעולם שכבר אימצו תכניות כאלה. הערכתי למועצה להשכלה גבוהה שגילתה פתיחות ואפשרה פתיחת מסלול פרקטי זה"

 

הערכת שווי, בניית תיקי השקעות וניהולם, פרקטיקות חדשניות בניהול השקעות

 

אז מה לומדים בתואר ללימודי בנקאות ושוק ההון? לצד הקורסים המקצועיים בתכנית, מתרגלים הסטודנטים את הפרקטיקות החדשניות ביותר בניהול השקעות ובניהול סיכונים. הסטודנטים מרכיבים ומנהלים תיק השקעות וירטואלי מקושר לנתוני אמת של הבורסות, תוך שימוש בתכנות ניהול השקעות מתקדמות, הסטודנטים משמשים חברי ועדת השקעות בסימולציה שמדמה ועדת השקעות אמתית, לומדים מעבר לצד המימוני גם את הפן הרגולטורי והפן המשפטי שבלעדיהם ניהול השקעות אינו שלם, לומדים לבצע מחקר ואנליזה, מכשירי השקעה מתקדמים כגון "נכסים אלטרנטיביים" התפתחויות טכנולוגיות בשווקי ההון והבנקאות ועוד

 

 צילום: שלומי מזרחי

 

בוגרי תואר ראשון במגוון תחומים מכל הארץ, שמגיעים לאזור גוש דן יכולים ליהנות ממסלול לימודים שיאפשר להם לא רק ללמוד ולהפוך למקצוענים בתחום, אלא גם להמשיך לבנות את הקריירה שלהם במקביל. תכנית הלימודים בנויה על בסיס של שני חצאי ימים: שלישי אחר הצהרים ושישי בבוקר, מה שמאפשר ניהול קריירה במקביל.

 

ומי המרצים? כבכל תכנית של המרכז האקדמי למשפט ועסקים המרצים מגיעים לא רק מהאקדמיה אלא גם מהשטח:

תורת ההשקעות ובנקאות- ד"ר רון מלכא לשעבר יו"ר בפועל של הבורסה לני"ע.

ניהול סיכונים ד"ר טואף - עד לאחרונה מנהל הסיכונים הראשי של בנק הפועלים.

ניתוח דוחות והערכת שווי חברות - פרופ' ארניה לשעבר ר' המחלקה לחשבונאות באונ' ת"א

ועוד.

 

מניחים את היסודות לקריירה מבטיחה בשוק ההון

 

המרכז האקדמי למשפט ועסקים, קמפוס אורבני נגיש במרכז רמת גן, לא מסתפק רק במיקום שלו כדי להבטיח את נקודת הפתיחה האידאלית לסטודנטים, אלא גם דואג לחזק את הממשקים של הסטודנטים עם השוקבמספר דרכים: המרצים המגיעים מלב התעשייה, אירועים, סיורים וסדנאות נערכים בקרב המוסדות הפיננסיים המובילים וכמובן, המכללה מסייעת בתחומי ההשמה לאחר הלימודים. כל אלה הפכו את המכללה לאחת מחמשת המוסדות האקדמאים המובילים בישראל.

 

לפרטים נוספים לחצו כאן>>

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x