$
מט"ח וסחורות

שובו של הביטקוין: המחיר חצה את רף 700 הדולרים

חששות סביב החובות הגבוהים של החברות בסין מהברקזיט הציתו ראלי משמעותי במטבע הווירטואלי: "חלק מהמשקיעים הסינים מתייחסים לביטקוין כמקלט בטוח"

שירות כלכליסט 16:2615.06.16

חששות סביב החובות הגבוהים של החברות בסין ומהיפרדות בריטניה מהאיחוד האירופי (ברקזיט) - הציתו ראלי משמעותי במטבע הוירטואלי, ביטקוין, שדחף את המחיר של המטבע הווירטואלי לרמתו הגבוהה ביותר מזה שנתיים.

 

המחיר של מטבע ביטקוין אחד טיפס השבוע למעל 700 דולר, לראשונה מאז תחילת פברואר 2014, אז קרסה מאונט גוקס, בורסה בכירה למסחר בביטקוין והחלה תקופה ממושכת של מכירות וירידות.

 

 

הראלי הנוכחי בביטקוין נתמך בעיקרו מקונים סינים, כשקרוב ל-85% מהעסקאות בוצעו ביואן, כך על פי נתונים שאספו בחברת CryptoCompare. ההערכה היא כי הסיבה העיקרית לראלי היא אזהרתו מסוף השבוע של סגן יו"ר קרן המטבע, דיוויד ליפטון מרמות החוב הקונצרני הגבוהות בכלכלה השנייה בגודלה בעולם. על פי הערכות קרן המטבע, רמת החוב הקונצרני בסין מקבילה ל-145% מהתמ"ג.

 

צ'רלס האייטר, מנכ"ל CryptoCompare טוען כי חלק מהמשקיעים הסינים הלחוצים להגן על הנכסים שלהם לנוכח האיום של אסון כלכלי, מתייחסים לביטקוין כמקלט בטוח. "ביטקוין הוא מועמד מושלם להתחמקות מהגבלות הון, וכגידור נגד פיחות", הסביר.

   

 צילום: בלומברג

 

מחירי הביטקוין עולים בקביעות מאז שלהי השנה שעברה. בחודש האחרון המחירים עלו ב-51%, ועומדים כעת על 714 דולר למטבע וירטואלי אחד.

 

הרבה נכתב על הביטקוין בשנים האחרונות, מאלו שראו אותו כפיתוח נדרש שיביא את העתיד האוטופי הליברטאני שבו נהיה מנותקים מתלות בממשלה ובנקים מרכזיים, ואלו שראו אותו כתוכנית פרמידה שיכולה להתפוגג בכל רגע. בורסאות ענק כגון Mt. Gox קמו כדי לאפשר לאנשים להחליף בקלות בין מטבעות ביטקוין ומטבעות ממשלתיים, ואז נחשפו כתרמיות מסוכנות, בזמן שבורסאות אחרות נכנסו למייסטרים ואף זכו לאישור רשמי של האיחוד האירופי.

 

חברות חשובות כמו מיקרוסופט, אמזון וראקוטן היפנית החלו לקבל תשלומים לחלק ממוצריהן בביטקוין, ואילו קרנות הון סיכון מוכרות החלו להשקיע בחברות המפתחות טכנולוגיות המבוססות על ביטקוין או Blockchain. בו זמנית, רגולטורים דנו בשאלה האם ביטקוין הוא מטבע או מוצר, וכמובן – איך אפשר למסות אותו, ושמו של ביטקוין הפך להיות מקושר עם הלבנת כספים, פשע מאורגן ואפילו סמים. רוס אולבריכט, מייסד אתר סילק רוד, שדרכו משתמשים מכרו ורכשו סמים קשים, אסף לפי הדיווחים הון של מאות מיליוני דולרים בביטקוין. הזיהוי בין ביטקוין ובין הפעילות האפלה והלא־חוקית בדרך המשי הפך לחזק למדי. אולבריכט מרצה כעת עונש מאסר לכל החיים ללא אפשרות לחנינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x