מילון כלכליסט

מנת הוקאידו ראמן מסעדת אובן קובן 
צילום: אפיק גבאי
 

שגעת הראמן

שגעת הראמן הקולינרית לא פוסחת גם על ארצנו הקטנטונת והמרק עם האטריות היפניות כבר ביסס את מקומו כאחד הטרנדים הקסומים ביותר

24.12.15

מה סוד הקסם של המרק היפני? "מאחורי הפופולריות של הראמן יש היפסטר פקטור, אך גורם המשיכה העיקרי של המנה הוא השוויוניות שהיא מייצגת בשילוב בין מחיר ומרכיבים זולים ותבונת-גורמה", פוסק המגזין Toronto Life.

 

ראמן הוא מסמלי המטבח היפני אך למעשה שורשיו נטועים בסין. השם נובע משיבוש של לה מיין – "אטריות בעבודת יד" בסינית. היפנים לא מסוגלים לבטא את האות למ"ד ולכן דבק באטריות הכינוי "ראמן". מכאן ניתן להבין כי האטריות הן חלק חשוב במנה, אך היפנים מייחסים לציר חשיבות לא פחותה ואולי אף גדולה יותר. עצמות חזיר וירקות הם חומרי הגלם שמתבשלים זמן רב עד לקבלת ציר בעל טעמים עמוקים. שף שהתמחה במסעדת ראמן ביפן מספר שנהוג לרוקן את הסיר פעם אחת בשנה בלבד, ביום הראשון של השנה החדשה. למחרת מכניסים לתוכו שוב עצמות וירקות ומתחילים להכין ציר חדש. בישראל המסעדנים נמנעים משימוש בחזיר מסיבות כשרות, ומחליפים אותו בעצמות עוף. גם פרוסות החזיר שמוגשות בראמן הקלאסי מוחלפות בעוף או בקר.

 

מרק הוקאידו ראמן - מסעדת אובן קובן
מרק הוקאידו ראמן - מסעדת אובן קובן צילום: אפיק גבאי
בתפריטי מסעדות יפניות, במיוחד בתל אביב, הראמן הטרנדי הוא הדובדבן שבקצפת. במסעדת אונמי הוותיקה ברחוב הארבעה מגישים הטורי ראמן עם פרגית ואטריות חיטה, בניני האצ'י הכשרה מכינים ראמן כשר, ובאובן קובן מציעים לא פחות משלושה סוגים: אביסו ראמן, הוקאידו ראמן וקאיסן ראמן. בועז צאירי מגיש החל מהשבוע ראמן צמחוני ב-BOAZU, מסעדה יפנית קטנה שפתח ברחוב בן יהודה. עדויות לטרנד נצפו גם בפריפריה, בדלי האסייתי בהוד השרון ובקיוטו בהרצליה המגישות ראמן נאמן עד כמה שאפשר למקור.

 

ה-ראמן בה"א הידיעה, לפחות מבחינת באזז תקשורתי, מוגש ב-HIRO, הדוכן של אהרוני בשרונה מרקט. המקום נפתח לפני כחודשיים, חודשיים לאחר פתיחתו הרשמית של שרונה מרקט והפך לאחד ממוקדי המשיכה העיקריים במתחם. ברוב שעות היום משתרך תור מול הדלפקים כשלקוחות ממתינים נושפים פיזית בעורפם של הסועדים. התפריט כולל שלושה סוגי ראמן על בסיס בקר, עוף וטופו במחיר 44-56 ₪. בניגוד לשאר הדוכנים במתחם, את הראמן של אהרוני אין אפשרות לקבל בכלי טייק אוויי ולאכול על ספסל בחוץ. מגבלה זו מוסיפה לנחשקות המנה אך קצת מייאשת את מי שחשב לשאוב ארוחת צהריים זריזה ולא מפונפנת ולחזור למשרד.

 

פרסום ראשון: 26.11.15, 14:35

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות