מילון כלכליסט

מסעדת טאיזו 
צילום: יח"צ
 

קדירת השבט – טרנדים קולינריים באירועי חורף 2016

מסע היכרות עם הטרנדים הקולינריים החמים של אירועי החורף, שעתידים ללוות אותנו עמוק

24.12.15

לפי התחזיות, החורף אנחנו הולכים לראות ביותר ויותר תפריטי אירועים, מנות שמתכתבות עם מהפכת אוכל הרחוב שעברה עלינו השנה: מנות פשוטות ובסיסיות, המוכנות בצורה מושלמת ומוקפדת מחומרי גלם איכותיים במיוחד. בנוסף, החורף המטבחים צפויים לצאת החוצה לקהל האורחים, כמו שלא יצאו מעולם. זאת משום שהקהל הישראלי של 2015 הוא קהל מעודכן, אנין ומתוחכם יותר מאי פעם. הוא יודע להעריך אוכל טוב ומתעניין בתהליכי ההכנה, לא פחות מהתוצרים המוגמרים. הטרנד החדש אמנם נמצא בחיתוליו, אבל מסתבר שמדובר במגמה שלא ניתן יהיה לעצור אותה. כבר היום למשל ניתן לראות בשולחנות הקינוחים באירועים היוקרתיים ביותר, כלי הגשה העמוסים באלמנטים מתוקים שונים, שהופכים על הצלחת של האורח למנה מושלמת אחת. את המלבי, יחליף הסחלב והגלידה תיכנס להקפאה עד להודעה חדשה. בחורף, באופן טבעי, נשתה משקאות שיעשו לנו חם בבטן, בדגש על יינות בוטיק אדומים וקוקטיילים חזקים ואיכותיים.

 

"במהלך החורף פחות אירועים מתקיימים באולמות וגני אירועים בדגש על גני אירועים פתוחים", אומר גל נוי מנהל מסעדת טאיזו, "הקור החורפי גורם לאנשים לרצות להפיק אירועים אינטימיים, חמימים ומטבע הדברים גם צנועים יותר בגודלם. זוהי גם הסיבה לכך שבמהלך החורף יותר אירועים מתקיימים במסעדות".

 

מסעדת טאיזו
מסעדת טאיזו צילום: יח"צ

איך מעצבים אירוע באופן שיתאים לעונת החורף?

נוי ממסעדת טאיזו מסביר: "מאחר ובחדר האירועים הפרטי שלנו יש מערכת תאורה מתקדמת, הפועלת באופן עצמאי ממערכת התאורה של שאר המסעדה, יש לנו את האפשרות לצבוע את החדר בתאורה חמה יותר במהלך החורף. מלבד זאת כמובן שאנחנו מקפידים לעצב את השולחן בצורה חורפית יותר עם למשל סידורי פרחים שמתאימים יותר לימים הקרים".

 

יש כזה דבר סגנון ההסעדה אידיאלי באירועים?

"אחד העקרונות הבסיסיים ביותר שאנחנו מקפידים עליהם באירועים שלנו הוא ה- sharing. במקום לחוות את החוויה הלעוסה והמשמימה שמתחילה במנה ראשונה, ממשיכה לעיקרית ומסתיימת בקינוח, אנחנו דוגלים באכילה משותפת של מנות המוגשות למרכז השולחן. יש משהו מאוד אינטימי, משחרר ומקרב באכילה משותפת. בחורף האוכל יכול להיות יותר חריף ויוגשו יותר קדרות ומרקים. באופן כללי אנחנו מאמינים שכשאתה מגיע לאירוע שהוזמנת אליו, אתה צריך להרגיש משוחרר מכל התעסקות שלא קשורה לחוויה עצמה כשבין היתר מדובר בהתלבטויות לגבי המנות שמתחשק לך להזמין או ההזמנה עצמה".

 

 

פרסום ראשון: 26.11.15, 14:11

 

 
זהו ערוץ פרסומי והידיעות הינן באחריות המפרסמים בלבד. לכלכליסט אין אחריות על תוכן הידיעות המפורסמות