$
בורסת ת"א

הלמן אלדובי נכנסת לניהול קרנות פנסיה ותיקות

תנהל את עבור של עמיתי "מגן" נכסים בהיקף של למעלה מ-600 מיליון שקל. ההכנסות השנתיות צפויות לעמוד על 3.8 מיליון שקל

אסף גילעם 12:1904.07.12

בית ההשקעות הלמן-אלדובי נכנס לניהול קרנות הפנסיה הוותיקות. החברה הודיעה היום על חתימת הסכם לניהול קרן הפנסיה הוותיקה קופת הגמל וקופת הפיצויים של האגודה השיתופית "מגן קרן פנסיה מרכזית לקואופרציה ביצרנות, תחבורה ושרותים אגודה שיתופית בע"מ".

 

סך הנכסים אותם תנהל הקבוצה עבור עמיתי "מגן" עומד על 600 מיליון שקל, כאשר מתוכם 560 מיליון שקל הם נכסי קרן הפנסיה הוותיקה, ו-40 מיליון שקל הם נכסי קופת התגמולים וקופה מרכזית לפיצויים. זוהי עסקת העברת הניהול והמיזוג השמינית אותה משלימה הלמן-אלדובי קופות גמל ופנסיה בשנים האחרונות ובכלל זה קופות הגמל של בנק יהב, תגמולים במושבים וקרן השתלמות העיתונאים. מתווה העסקה וההסכם כפופים לאישור הממונה על שוק ההון ביטוח וחיסכון במשרד האוצר.

 

אורי אלדובי אורי אלדובי צילום: איתן ריקליס

 

"מגן" הינה אגודה שיתופית המנהלת כספים עבור 3,000 עמיתים וגמלאים במסגרת קרן פנסיה ותיקה מאוזנת-מגן קופת תגמולים לשכירים ועצמאיים ומגן קופה מרכזית לפיצויים. מרבית עמיתי "המגן" הינם חברי קואופרטיבים וקיבוצים.

 

על פי ההסכם בין הלמן-אלדובי ו"מגן", קופת התגמולים "מגן קופת תגמולים" וקופת הפיצויים "מגן קופה מרכזית לפיצויים", ימוזגו לקופות המקבילות בהלמן-אלדובי: "יהבית" ו"עומרים קופה מרכזית לפיצויים". מגן קרן פנסיה תמשיך לפעול במקביל לקרן הפנסיה החדשה המקיפה של קבוצת הלמן-אלדובי. על פי ההסכם, דמי הניהול אותם ישלמו עמיתי וזכאי קרן הפנסיה של "מגן" יעמדו על 0.62% מסך הנכסים. דמי הניהול בגמל ובפיצויים יעמדו, בשנתיים הראשונות, על 0.8% מהנכסים.

 

בהתאם לזאת, ההכנסה השנתית הצפויה להלמן אלדובי מניהול תעמוד על 3.8 מיליון שקל. הלמן אלדובי מנהלת קופות גמל, קרנות פנסיה וכן תיקים בהיקף נכסים כולל של 8.5 מיליארד שקל. מרבית הנכסים של בית ההשקעות הינו בקופות גמל, בהיקף של 4.2 מיליארד שקל ובקרנות השתלמות בהיקף נכסים של 2.4 מיליארד שקל. לחברה קרן פנסיה חדשה, קטנה, עם היקף נכסים של 149 מיליון שקל המאופיינת בהליך חיתום קפדני.

 

בשל העובדה כי מדובר בפעילות חדשה לבית ההשקעות, בעלת נפח משמעותי, עלויות ניהול ההשקעות ותפעול צפויות לקזז את מרבית ההכנסות. נראה שהרציונאל העיקרי מאחורי העסקה הינו החשיבות לגודל, שהתחדדה עם החרפת הסביבה התחרותית והרגולטורית בענף בשנים האחרונות, המובילה להיעלמותם של רבים מגופי ההשקעות קטנים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x