$
חדשות טכנולוגיה

פויו זבלודוביץ נגד מד-נאוטילוס: יניח כבל תת-מימי

היזם הבריטי מצטרף לבזק בינלאומי, שהודיעה בעבר על פריסת כבל משלה. שני הכבלים צפויים להתחיל לפעול ב-2012 ועשויים להוזיל את מחירי הגישה לאינטרנט

גילעד נס 15:5021.02.11

חברת טמרס טלקום, של איש העסקים פויו זבלודוביץ, מתכוונת להתחיל בקרוב בעבודות לפריסת כבל תת מימי נוסף שיחבר את ישראל לשדרת האינטרנט העולמית. כיום מחבר כבל אחד, בבעלות חברת מד-נאוטילוס, את ישראל לשדרת התקשורת העולמית, כולל שיחות בינלאומיות ואינטרנט. השבוע צפוי שר התקשורת, משה כחלון, להעניק לטמרס טלקום רישיון מתאים.

 

טמרס טלקום מנוהלת בידי גיא כספי, לשעבר סגן נשיא בקומברס, ובחברה שותפים גם יונתן בס ושמיר שהרבני. בס היה מעורב בעבר גם בנסיונות של חברת "כנפיים" של דדי בורוביץ, ושל האחים יהודה וזוהר זיסאפל, לקדם הקמה של כבל תת מימי נוסף, נסיונות שככל הנראה לא הגיעו לכלל מימוש. טמרס קפיטל, המנוהלת בידי יודפת הראל, ותחתה מצויה פעילות טמרס טלקום, פעילה בישראל בהשקעות נדל"ן, תיירות והייטק.

 

לפני מספר חודשים הודיעה בזק בינלאומי כי בכוונתה לפרוס כבל דומה, שייכנס לפעילות בשנת 2012. גם בקבוצתו של זבלודוביץ טוענים כי ברבעון הראשון של השנה הבאה הכבל שלהם יחל לפעול. פריסתו של כל כבל שכזה כרוכה בהשקעות של מאות מיליוני שקלים, ובעלויות תחזוקה של עשרות מיליוני שקלים בשנה.

 

אף על פי שהיקף תעבורת המידע בכבל של מד-נאוטילוס נמצא הרחק מסף הקיבולת של הכבל, בשוק האינטרנט נשמעו טענות על כך שהחברה נוקבת במחירים גבוהים, כיוון שהיא ספק יחיד של קישוריות לחו"ל - ובכך מקשה על ספקיות האינטרנט להוזיל את מחירי הגלישה לצרכנים. בשבוע שעבר הודיעה הממונה על ההגבלים העסקיים, רונית קן, כי היא שוקלת להכריז על מד-נאוטילוס כמונופול בתחום זה.

 

כחלון: חברת החשמל ביקשה חיבור לתשתית אינטרנט לחו"ל

 

שר התקשורת, משה כחלון, אמר הבוקר (ב') בכנס השנתי של איגוד האינטרנט הישראלי "אנחנו שואפים שבתוך 5 עד 7 שנים רוב ישראל תכוסה בסיבים אופטיים, וחברת החשמל יכולה לעמוד בזה. נאסור על חברת החשמל לפנות ישירות לצרכנים הסופיים, על מנת לאפשר לספקיות האינטרנט להמשיך ולהתקיים ולהתחרות ביניהן לטובת הצרכן".

כחלון. לכסות את ישראל בסיבים אופטיים כחלון. לכסות את ישראל בסיבים אופטיים צילום: תומריקו

 

עוד סיפר כחלון, כי חברת החשמל ביקשה בתקופה האחרונה חיבור לתשתית אינטרנט לחו"ל - על פי התוכנית המקורית, החברה אמורה לפרוס סיבים ברחבי ישראל כתשתית תקשורת, והיא אמורה להיות נייטרלית בכל הקשור לסוג התעבורה המועבר באמצעותם, שישונע בידי ספקיות האינטרנט והתוכן. עם זאת, נראה כי העובדה שלחברה יותר למכור שירות ישירות לעסקים גדולים גרמה לה לבקש את רישיון הגישה לאינטרנט בחו"ל, על מנת לספק קישוריות מלאה ללקוחות אלו מבלי להסתמך על ספקית אינטרנט חיצונית.

 

רימון לוי, נשיא איגוד האינטרנט הישראלי, סיפר כי מאז התאפשר רישום שמות מתחם בעברית, בוצעו רישומים של כ-20 אלף שמות מתחם בעברית, ותוספת של מאות רישומים ביום. מאז שנת 2000 נרשמו כ-208 אלף שמות מתחם בסיומת il. בימים הקרובים יעלה לאוויר מאגר נתונים ראשוני אודות האינטרנט הישראלי, לשימושם של האזרחים, העסקים ומוסדות השלטון.

 

"בקרב חברי הכנסת יש תחושה שהאינטרנט זקוקה לחקיקה משלה, ולכן אנחנו רואים מספר הצעות חוק שאינן מתאימות", אמר לוי. "אפשר ליישם את החקיקה המתאימה גם לאינטרנט, כפי שאפשר ליישם את החקיקה בתחום הנהיגה לכל פעולה שהנהג מבצע ברכב, ואין צורך בחקיקה שאוסרת בפירוש משלוח הודעות סמס ודואר אלקטרוני ברכב, בדיוק כפי שאין צורך לקדם חקיקה שאוסרת חיתוך סלט תוך כדי נהיגה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x