$
נדל

הרצליה: העשירים יחוייבו להשכיר דירות במרינה

בית המשפט העליון אישר מתווה של הוועדה המקומית הרצליה לפיו רוכשי דירות נופש ימסרו את היחידות לחברת ניהול מלונאית, אשר תעמיד אותן להשכרה מלונאית לציבור הרחב, ותעביר תקבולים לרוכשי היחידות בגין חלקם היחסי ברווחים

שי פאוזנר 14:2831.01.10

מכתבים שהופצו היום על ידי עיריית הרצליה מגלים כי בית המשפט העליון יצר בחודש שעבר תקדים יוצא דופן בתחום הנדל"ן המניב בישראל וקבע כי החלטה של הוועדה המקומית בהרצליה ומשרד התיירות יוכלו לחייב בעלי דירות יוקרה במרינה בעיר להשכירן לציבור הרחב.

 

מדובר במתווה בו רוכשי

דירות הנופש ימסרו את היחידות לידי חברת ניהול מלונאית, אשר תעמיד אותן להשכרה מלונאית לציבור הרחב, ותעביר תקבולים לרוכשי היחידות בגין חלקם היחסי ברווחים מהשכרתן המלונאית. בנוסף, על פי המתווה, החל מאפריל 2011 יחוייבו רוכשי הדירות להשכיר את יחידות הנופש לתקופה שלא תפחת מתשעה חודשים מידי שנה. רוכשי היחידות יוכלו להשתמש ולשהות ביחידותיהם לתקופה שלא תעלה על 3 חודשים במצטבר, מדי שנה. המכתב שהגיע הבוקר לבעלי הדירות במרינה מורה להם לחתום על הסכמים עם חברת ניהול מלונות עד לסוף שנת 2010.

 

בית המשפט מזכיר בהחלטתו כי ראשיתו של פרויקט המרינה ביוזמה לפתח מעגן על חוף ימה של הרצליה שישמש מוקד תיירותי ואתר נופש ובילוי לתועלת כלל הציבור. המרינה נועדה להיבנות במימון גורמים פרטיים בתמורה לזכויות בנייה שתינתנה להם במיתחם. הוא אף מציין כי לאור זאת, ניתנה לבוני הפרויקטים במרינה הקלה ביחס לאיסור בנייה עד 100 מטר מקו המים.

 

עמדתה של הוועדה המקומית בעתירה היתה כי הגדרת "דירות נופש" בתכניות חייבת להיות תואמת את מושגי תמ"א 13. משמעות הדבר היא כי דירות נועדו לשמש לתיירות ולנופש, ונאסר לעשות בהן שימוש למגורים. מכאן, שדירות נופש צריכות לענות להגדרה של "אכסון מלונאי מיוחד", או לכלול הגבלה של שטח היחידות בתוספת רכיב של השכרת היחידות לכלל הציבור.

 

בשנים האחרונות ניסו גורמים שונים ובראשם יזמי המרינה, להניא את ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן, מהמאבק למנוע הפיכת המרינה לשכונת מגורים יוקרתית, בין השאר תוך הגשת תביעת נזיקין אישית כנגדה, אשר הוסרה בסופו של דבר.

 

לדברי ראש עיריית הרצליה, יעל גרמן: "מדובר בהישג תקדימי וחשוב לכל מי שהמינהל התקין, איכות הסביבה ושלטון החוק עומדים לנגד עיניו. יישום פסקי הדין על ידי רשויות השלטון, עיריית הרצליה ומשרד התיירות, מסמל ניצחון של מאבק ציבורי עיקש ותקיף כנגד אלו שמנסים לנגוס באופן בוטה בזכותו של הציבור הרחב ליהנות מהים, אשר מהווה נכס תיירותי ולאומי חשוב עבור כולם".

 

מנכ"ל משרד התיירות, נועז בר-ניר אמר על ההחלטה כי הצעדים הננקטים עתה על ידי משרד התיירות ועיריית הרצליה, הינם צד נוסף של המשרד לשמירה על יעודי הקרקע התיירותיים המעטים ולמניעת שימוש לא מלונאי ביחידות. לדבריו, "צעד זה יביא להגדלת ההיצע המלונאי באזורי התיירות המובהקים, דוגמת אזור המרינה בהרצליה ויענה על הצורך בחדרי מלון, אשר צפוי לגדול בשנים הקרובות, בהתאם ליעד משרד התיירות להגעתם של 4 מיליון תיירים כבר בשנת 2012".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x