$
טורים

איך מפקססים מהמחשב?

אתם לא זקוקים למודם או לתוכנת פקס ובטח שלא למכשיר פקס - שירותי פקס (חינמיים או זולים) שנגישים מכל דפדפן, יאפשרו לכם לקבל ולשלוח מסמכי פקס בארץ ובעולם

שוקי גלילי 12:5205.09.08

אחת השאלות הראשונות שמתחשק לשאול כשמישהו מזכיר את הטכנולוגיה העתיקה הזו, פקסמיליה, היא מי לעזאזל עוד משתמש בה. מה, אנשים לא שמעו על אימייל?

 

התשובה היא שמשתמשים בפקס הרבה יותר אנשים ממה שאתם חושבים. למעשה, בפעם הבאה שתנסו לשלוח או לקבל מסמך מארגון גדול או גוף מוסדי, כמו רשויות המס, בנקים וחברות ביטוח, קופת-חולים או כל משרד ממשלתי, אתם עשויים לגלות שפקס הוא אמצעי התקשורת העיקרי. אולי מפני שכל הנ"ל לא יודעים להשתמש באימייל, וסביר יותר – כי הם לא רוצים שתחזיקו בכתובות האימייל שלהם.

 

היומיום עשוי לזמן לכם מצבים שונים בהם תזדקקו למכשיר פקס, או תחליף כלשהו שיכול למלא את מקומו. אתם יכולים לרכוש מכונה משולבת, כזו שהיא גם מדפסת, גם סורק, גם מכונת צילום וגם פקס, אבל אם אתם לא שולחים ומקבלים פקסים לעיתים קרובות מדי, ואם כבר יש לכם מדפסת, זו הוצאה מיותרת.

 

אפשרות אחרת היא להתקין תוכנת פקס ולחבר את המודם האנלוגי שאולי יש לכם במחשב (רוב לוחות-האם ה"משולבים" כוללים כאלה) לקו הטלפון. אבל בשביל מה לכם כל כאב הראש הזה כשישנם שירותים שעושים אותו הדבר, בלי תוכנה ובלי הוצאה כספית?

 

שירותי פקס מקוונים

שירותי הפקס המקוונים מציעים פתרון אלגנטי ופשוט, שלא זקוק לשום תוכנה או חומרה, רק למחשב, דפדפן וחיבור אינטרנט. הם גם לא מגבילים אתכם במה שקשור למיקום: אתם יכולים, למשל, לשלוח מסמך שמאוחסן על "דיסק און קי" מכל מחשב בכל מקום בעולם, או לקבל פקס ישירות למחשב הנייד שלכם, בכל מקום שיש בו Wi-Fi.

 

כדי לשלוח מסמך מקובץ, יהיה עליכם פשוט להעלות את הקובץ לשרת האינטרנט של שירות מתאים, לספק את מספר הפקס ולהקליק "שלח". כדי לקבל פקס, השירות יעניק לכם מספר טלפון וירטואלי שתוכלו לתת לאנשים כדי שישלחו לכם פקסים. את המסמכים שתקבלו בפקס תוכלו לראות דרך ממשק מבוסס דפדפן, או להעביר אוטומטית לתיבת הדואר שלכם (Fax2Mail). ישנם גם שירותים שמאפשרים לשלוח פקסים ישירות מתוכנת הדואר (Mail2Fax), ללא התקנת תוכנה.

 

סורק אופטי פשוט יאפשר לכם לסרוק ולשלוח מסמכים מודפסים ולא רק דיגיטליים. סורק בסיסי יעלה לכם פחות מ-300 שקל וחצי מזה אם תשיגו יחידה משומשת; מהניסיון שלנו, משאל קצר בין חברים ובני משפחה יעלה לפחות אדם או שניים עם סורק ישן ולא-רצוי שמחפש בית.

 

פקס חינם בארץ

FreeFax. שליחה בחינם עד ארבעה עמודים FreeFax. שליחה בחינם עד ארבעה עמודים צילום מסך: freefax.co.il

 

במשך השנים הופעלו בישראל לא מעט שירותי פקס אינטרנטיים, וחלקם הציעו אפשרויות חינמיות כאלו ואחרות. הפתרון החינמי הנוח והפשוט ביותר היום משלב שימוש בשני שירותים, שניהם לא דורשים רישום: FreeFax ו-MyFax.

 

שירות FreeFax מאפשר לשלוח מסמכים לעד חמישה נמעני פקס (כלומר, 5 מספרים). מפעילי השירות ממליצים להעלות את הקבצים בפורמט PDF, אבל פריפקס תומך גם בקבצי וורד, אופן אופיס, ופורמטי תמונה כמו JPEG, PNG, TIFF ואחרים. השירות מוענק חינם עם הגבלה אחת בלבד – אורך המסמך לא יכול לעלות על ארבעה עמודים.

  

השירות MyFax יאפשר לכם לקבל פקסים ישירות לתיבת הדואר שלכם, באמצעות מספר ברשת מירס (057). כל מה שעליכם לעשות הוא להזין את כתובת הדואר האלקטרוני שלכם, להעתיק קוד בן חמישה תווים, ולסמן שקראתם את התקנון – סיפור של חצי דקה (לא כולל קריאת התקנון). מייד אחרי שתאשרו תקבלו את מספר הפקס החדש שלכם שיהיה תקף לשבוע ימים. כדי להאריך את תוקפו, תוכלו להיכנס שוב לאתר ולהזין את כתובת הדואר שלכם, וחוזר חלילה. אם יימאס לכם, תוכלו לשלם 60 שקל כדי לקבל מספר קבוע למשך שנה. 

 

שירותי פקס מסחריים בישראל

 

אם אתם רוצים שירות אחד שעושה את שני הדברים, ומוכנים לשלם, תוכלו להשתמש ב-InterFAX. תמורת 42 עד 50 אגורות לדף תוכלו לשלוח ולקבל פקסים ישירות אל תיבת הדואר שלכם וממנה לכל מקום בארץ ולמדינות רבות בעולם.

 

שירותי Fax2Mail מציעים גם ספקי הטלפוניה, הסלולר והאינטרנט, רובם תמורת תשלום קבוע של 4-5 שקלים לחודש, עם או בלי תוספת עבור חריגה ממספר עמודים מסויים. שירות אחר, פיקספקס, יאפשר לכם לקבל פקסים לעד 5 תיבות דואר, תמורת 25 שקל לחודש.

 

שירותי פקס מקוון כחלק מחבילה שכוללת שירותי אחסון, גיבוי ועוד, מציעה חברת RedX. המחיר מתחיל ב-60 שקל לחודש.

 

פקס בינלאומי חינם

ישנם מאות שירותי פקס מקוונים שמאפשרים לשלוח ולקבל פקסים אל כל מדינה ומכל מדינה. כמעט אף שירות לא מכסה את כל העולם ובטח לא בחינם, אבל עם קצת מאמץ תוכלו למצוא שירות שייתן לכם מספר מקומי בזמביה, או יאפשר לכם לשלוח פקס לקמצ'טקה. בחרנו להביא כאן כמה דוגמאות.

 

למשלוח פקס למדינות שונות בעולם תוכלו בדרך-כלל להשתמש בשירות של TPC. הוא מאפשר לשלוח פקס חינם לכשלושים מדינות באמריקה, אירופה, אסיה ואפריקה, ישירות מהדפדפן או מתוכנת דואר. השירות FaxZero הוא נוח במיוחד אם אתם רוצים לשלוח מסמך קצר למנוי טלפון בארה"ב או קנדה. תוכלו להשתמש בו חינם ולשלוח עד שני מסמכים של 3 עמודים ביום; או לשלם ולשלוח עד 15 דפים תמורת 2 דולרים.

 

השירות eFax יאפשר לכם לקבל מספר מקומי באחת משמונה מדינות (ארה"ב, בריטניה, אירלנד, איטליה, גרמניה, צרפת, הולנד, אוסטרליה) ולקבל אליו פקסים בחינם. ספק השירות מציע שירותי Fax2Mail ו-Mail2Fax מלאים תמורת 13 דולר לחודש (כ-45 שקלים), החודש הראשון חינם.

 

מספר מקומי בחו"ל לקבלת פקסים. eFax מספר מקומי בחו"ל לקבלת פקסים. eFax צילום מסך: efax.com

 

שירות נוסף, PopFax, מציע רשימה חינמית של כ-20 מדינות בהן תוכלו לקבל פקסים. משלוח לרוב מדינות העולם יעלה לכם 5 יורו-סנט (כ-27 אגורות) לדף, או 4 יורו לחודש (כ-22 שקלים) ללא הגבלה.

 

רשימה חינמית של 20 מדינות. PopFax רשימה חינמית של 20 מדינות. PopFax צילום מסך: popfax.com

 

עוד שירות שכדאי להכיר, למרות שהוא מסחרי לגמרי, הוא Fax2Mail, שיאפשר לכם לקבל מספר מקומי בישראל, ארה"ב או בריטניה. זהו שירות בתשלום, והתעריפים נעים בין 7 ל-50 שקל בחודש.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x