סגור
שורת הרווח דף כתבה חדש
עו"ד נריה כהן, ראש מחלקת התחדשות עירונית במשרד פלס מוזר כהן ושות'
(אולפן כלכליסט)

הסכם חתום, בניין תקוע - מה עושים כשפרויקט התחדשות עירונית נכשל?

כיצד מזהים שהפרויקט תקוע ומהם הכלים המשפטיים העומדים לרשות הדיירים? עו"ד נריה כהן, ראש מחלקת התחדשות עירונית במשרד פלס מוזר כהן ושות', מסביר על דרכי ההתמודדות עם פרויקטים תקועים

"אם עשינו את העבודה נכון מההתחלה, יהיו לנו כלים לזהות בעיות," כך אומר עו"ד כהן. "צריך לדרוש כבר מתחילת הדרך ישיבות עדכון חודשיות או רבעוניות ועדכונים בכתב. כשהעדכונים בוששים להגיע או מגיעים בצורת העתק-הדבק מעדכון קודם, זה סימן ראשון לבעיה."
לדבריו, בעידן שבו ניתן להשיג מידע ממקורות רבים, חשוב להצליב נתונים. כדאי לפנות למינהלת ההתחדשות העירונית או למחלקת ההנדסה בעיר ולשמוע בצורה בלתי אמצעית מה לעשות ואיך הדברים מתקדמים.
לגבי הכלים המשפטיים העומדים לרשות הדיירים, הוא מציין שני מסלולים: יש פתרון הסכמי, שכן הסכמים אלה בנויים מאבני דרך ותנאים מתלים הקובעים לוחות זמנים. בנוסף, קיים פתרון חקיקתי שנקבע בשנת 2021, המגדיר מנגנון חוקי להיפרד מיזם שאינו עומד בלוחות זמנים סבירים.
בחודש מרץ 2025 נכנסו לתוקף תקנות הקובעות סכומים מדויקים לפיצוי היזם במקרה של ביטול. הסכומים נעים בין 500 שקלים ועד מקסימום 10,000 שקלים ליחידת דיור - סכומים זניחים בפרויקטים של מאות מיליוני שקלים, כך מבהיר כהן.
רוצים לדעת על אפשרויות היציאה מפרויקט תקוע? כל הפרטים ועוד בכתבה המלאה >>