סגור
כדאי להכיר

ג'ונסון קוקטייל: הדרינקים של ג'וני

יונתן אזולאי מאשדוד הוא יזם ומיקסולוג צעיר שמביא איתו בשורה חדשה: קוקטיילים מקוריים בטעמים מפתיעים, מוכנים לשתייה ומשווקים בחנויות שונות ברחבי הארץ. יצאנו לטעום

יונתן אזולאי, רק בן 22 מאשדוד, הוא יליד מיאמי ומוכר בעיר אשדוד גם בשם ג'וני: "ג'וני זה הכינוי שלי בבית, והיום כולם מכירים אותי בשם הזה", הוא מספר. ג'וני הוא מיקסולוג שמרכיב ומשווק קוקטיילים מפתיעים ואיכותיים מוכנים בתוך בקבוק. בואו להכיר את את ג'ונסון קוקטייל. תכינו כוס עם קרח, אנחנו מוזגים.
5 צפייה בגלריה
ג'ונסון קוקטייל - כל סוגי הקוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - כל סוגי הקוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - כל סוגי הקוקטיילים
(צילום: יובל אליאס)
ממלצר למיקסולוג מומחה
יונתן עבד מספר שנים כמלצר באשדוד, ובאחת המסעדות שבהן עבד, מסעדת בוטיק לאירועים "אטמוספירה", הבעלים רן ברנס, מיקסולוג מוכר וידוע, נתן לו צ'אנס כשהכניס אותו לעבוד בבר, ושם יונתן גילה עולם חדש ומרתק.
בזמן שהוא עבד כברמן באירועי בוטיק שונים יחד עם רן, ניצל יונתן את הזמן מאחורי הבר להתנסות, לחקור, לשקשק, לערבב ולהמציא משקאות משלו.
5 צפייה בגלריה
ג'ונסון קוקטייל - בקבוקי קוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - בקבוקי קוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - בקבוקי קוקטיילים
(צילום: יובל אליאס)
"התחלתי לעבוד מאחורי הבר באירועי בוטיק ולאט לאט ממש נכנסתי לעולם הזה וגיליתי כמה אני אוהב אותו", יונתן מספר. "ניצלתי את הזמן מאחורי הבר לתעסוקה ולמידה, וזה נהפך למשהו מרכזי בחיים שלי שיש לי המון תשוקה אליו. בשלב מסויים, זה כבר לא הספיק לי והיה בא לי לעשות משהו מעניין וחדש. עם הזמן, התחלתי לבנות קוקטיילים למסעדה ולאירועים, ואז גם למשפחה ולחברים. בניתי קוקטייל של ערק פסיפלורה ואנשים סביבי ממש התחילו להתלהב והקוקטייל הזה הפך להיות משקה עם ביקוש גדול".
משם הדרך לפיתוח תפריט שלם של קוקטיילים כבר הייתה סלולה: "המשכתי לפתח עוד טעמים שמהר מאוד תפסו – קוקטייל ערק-אבטיח שנקרא ה"ג'וני מלון" ואת ה"רימונדה", שמורכבת מערק, רימון ולימון".
5 צפייה בגלריה
ג'ונסון קוקטייל - מגוון קוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - מגוון קוקטיילים
ג'ונסון קוקטייל - מגוון קוקטיילים
(צילום: יובל אליאס)
"כל מה שצריך זה רק כוס קרח"
לפני שנה התחביב הפך למקצוע כשיונתן התחיל לייצר את הקוקטיילים במפעל ולשווק אותם בחנויות שונות ברחבי הארץ. היום הוא כבר מייצר ומשווק שמונה סוגים של קוקטיילים, וממשיך לחדש ולבנות קוקטיילים נוספים כל הזמן.
רוב הקוקטיילים מורכבים כרגע על בסיס של וויסקי וערק, ובימים אלה יונתן משיק קוקטיילים חדשים ומרעננים על בסיס ג'ין, רום וקמפרי. "המשקאות נמצאים בחנויות שונות בכל חלקי הארץ, מוכנים לשתייה. הדבר היחיד שצריך זה רק כוס קרח ויש לכם דרינק ביד", הוא מספר.
בין הקוקטיילים המצליחים ביותר, נמצאים קוקטיילי הפרימיום: ה"סקוטיש-פלורה" שהוא קוקטייל על בסיס וויסקי ופסיפלורה, וה"בלאק ליקריץ", משקה בטעם ליקריץ עם 18% אלכוהול.
בגזרת האניס, אפשר למצוא את קוקטייל ה"פרי הדר אדום" שמורכב מערק ואשכולית אדומה, "הג'וניפלורה" – קוקטייל ערק פסיפלורה מרענן, הרוזטה, שמורכב מערק ושקדים, המוחיטו המחוזק שמורכב מלימון, נענע, ערק ורום, וה"ג'ונילמון" שמורכב מערק בשילוב לימון קייצי.
5 צפייה בגלריה
ג'ונסון קוקטייל
ג'ונסון קוקטייל
ג'ונסון קוקטייל
(צילום: יובל אליאס)
המטרה: קוקטיילים עד מיאמי
היום, כשהוא רק בן 22 וכבר יזם ומיקסולוג המשווק משקאות משלו, יונתן מסרב לעצור וחשוב לו לעצור קודם כל ולהגיד תודה: "אני מודה כל יום לבורא עולם, שנתן לי את הזכות ועזר לי וממשיך לעזור לי כל יום, בלעדיו לא הייתי מצליח. המפעל 'פרייווטר' ולמפעל '7חאש', לדפוס אומן היקרים, במיוחד לסיון שאימצה אותי ונתנה לי יחס מעולה, ולמעצב הגרפיקאי אסף פלדמן, "אסי דיזיין", שנכנס לראש שלי ובנה לי עיצובים מושלמים. החלום שלי הוא להגיע עם העסק הזה עד לבית האמיתי שלי, למקום בו נולדתי – מיאמי. הרבה אנשים סביבי לא האמינו בי ואמרו לי שאין לי מה לנסות להיכנס לתחום. למזלי לא הקשבתי להם, לא ויתרתי והלכתי על זה עד הסוף. היום אני מסתכל קדימה וממשיך לחשוב על רעיונות חדשים ומחפש לגדול ולהתרחב, גם מעבר לים".
כל המשקאות המשווקים של ג'ונסון קוקטייל עומדים בכל התקנים של משרד הבריאות וניתן להשיג אותם במגוון חנויות בפריסה ארצית בכל חלקי הארץ או באתר האינטרנט של ג'וני.
לחיים.
5 צפייה בגלריה
ג'ונסון קוקטייל - משווקים לכל הארץ
ג'ונסון קוקטייל - משווקים לכל הארץ
ג'ונסון קוקטייל - משווקים לכל הארץ
(צילום: יובל אליאס)