$
שווקי חו"ל

דיווח שוטף

מתעקשים על אופטימיות - נעילה ירוקה בוול סטריט; זום ניתרה ב-13.5%

בורסות ניו יורק הציגו עמידות אל מול כל הכותרות השליליות בארה"ב - מדד נאסד"ק טיפס ב-0.7%, דאו ג'ונס הוסיף 0.4%; זום תחזק הצפנת שיחות וידאו של מארחים בתשלום; חברת מוצרי הקוסמטיקה קוטי נסקה ב-20.8%, מינתה מנכ"ל חדש; עוד בלטו - טסלה קפצה ב-7.7%, בואינג עלתה ב-3.9%, יונייטד איירליינס זינקה ב-5.1%

שיר רייטר ונועם לנדמן 23:0601.06.20

דיווח שוטף מהשווקים המובילים בעולם: העדכונים החשובים, המניות הבולטות, אגרות החוב, ועדכוני האנליסטים

 

ניקיי שנגחאי האנג סנג דאקס קאק פוטסי דאו ג'ונס S&P 500 נאסד"ק

 

לחצו כאן לערוץ הטלגרם של מדור שוק ההון בכלכליסט

 

 

23:00 - האופטימיות ניצחה היום בוול סטריט – המשקיעים נשארו אדישים למהומות בארה"ב ולסגירה מחודשת של סניפים רבים אצל רשתות מובילות כמו סטארבקס מחשש לפגיעה בעובדים. גם המתיחות הגוברת בין ארה"ב לסין לא הלחיצה מדי את המשקיעים, שמסתמכים על חזרה לשגרה כלכלית: מדד נאסד"ק טיפס ב-0.7%, דאו ג'ונס טיפס ב-0.4%, כמו גם S&P 500.

 

בלטו - זום ניתרה ב-13.5%, הודיעה כי תחזק הצפנת שיחות וידאו של מארחים בתשלום. חברת מוצרי הקוסמטיקה קוטי זינקה ב-20.8%, לאחר שמינתה מנכ"ל חדש. מניית יצרנית משחקי הוידאו Zynga עלתה ב-5%, רוכשת את חברת המשחקים Peak ב-1.8 מיליארד דולר. ענקית התרופות פייזר צללה ב-7% אחרי תוצאות מאכזבות בניסוי בתרופה לסרטן השד. טסלה קפצה ב-7.7%, יונייטד איירליינס זינקה ב-5.1%, בואינג ב-3.9%. טריפ אדווייזר ניתרה ב-13.3%, גאפ ב-11.1%.

 

21:55 - מניית יצרנית ומשווקת התרופות פייזר Pfizer צוללת ב-6.8% לאחר תוצאות מאכזבות בניסוי תרופה לסרטן השד. פייזר מדורגת במקום הראשון בעולם במכירות בין חברות התרופות, ושווי השוק שלה עומד על 197.72 מיליארד דולר.

 

 

חברת התרופות חברת התרופות צילום: שאטרסטוק

 

21:40 - לאחר שרשם את העלייה החודשית החדה מעולם במאי עם ניתור של 88% במחיר, הנפט מסוג WTI רשם היום ירידה קלה של 0.1% (5 סנט) למחיר של 35.44 דולר לחבית. ברקע, מתיחות סין-ארה"ב שמעלה שאלות על עתיד הסכם הסחר והשלב הראשוני שכבר נחתם. מנגד, סייעו במניעת ירידה חדה יותר במחיר הנפט - דיווחים על הסכם קרוב בין רוסיה למדינות אופ"ק בנוגע לקיצוצים נוספים בתפוקות, שיורידו את הלחץ מהמלאים.

 

הברנט טיפס היום ב-1.3% (48 סנט) לשווי של 38.32 דולר לחבית.

 

21:10 - המהומות בארה"ב מובילות לסגירת סניפים נרחבת של רשתות - אילצו את אדידס, אפל וסטארבקס לסגור סניפים מחדש: מעשי הביזה שפשטו ברחבי ארה"ב יצרו היפוך מגמה, ורשתות שהחלו להיחלץ מסגר הקורונה משביתות פעילות מחשש לשלום העובדים והרכוש. וולמארט וטארגט, שפעלו בימי הסגר, סגרו עתה מאות סניפים. דובר וולמארט: "הבעיות קורות גם לאור יום".

 

21:00 - מניית חברת Zynga קופצת ביותר מ-5%: רוכשת את חברת המשחקים Peak ב-1.8 מיליארד דולר - יצרנית משחקי הוידאו החליטה לרכוש את חברת המשחקים הסלולריים הטורקית במזומן ובמניות. מדובר ברכישה הגדולה ביותר של החברה אי פעם.

 

20:50 - אמנם מחיר הזהב רשם היום ירידה קלה של 0.1% (1.4 דולר) ל-1,750.30 דולר לאונקיה, אך התחזיות הן להמשך המגמה החיובית של המתכת היקרה, שהחלה עוד בטרם משבר הקורונה. כזכור, לפני מעט יותר מחודש, כלכלני בנק אוף אמריקה העניקו תחזית אופטימית כי ב-18 החודשים הקרובים, מחיר הזהב יגיע ל-3,000 דולר לאונקיה. מאז התחזית, מחיר הזהב עלה כבר סביב ה-50 דולר, מ-1,700 דולר לאונקיה ל-1,750 דולר.

 

 

מטיל זהב מטיל זהב צילום: בלומברג

 

19:30 - נעילה ירוקה באירופה על רקע ההקלות בסגר - מדד פוטסי הבריטי קפץ ב-1.5%, קאק הצרפתי התחזק ב-1.4%. הבורסה בפרנקפורט סגורה בשל חג הפנטקוסט. מניית רשת המרכזים המסחריים יוניבייל רודמקו זינקה ביותר מ-11% בפריז. רנו קפצה ב-6.2%, איירבוס התחזקה ב-4.8%. בלונדון - מניית חברת פיתוח הנכסים המרסון Hammerson ניתרה ביותר מ-12%, הודיעה כי תשוב לעסקים כרגיל מה-15 ליוני.

 

17:35 - עליות במסחר בניו יורק - המשקיעים בוול סטריט בונים על התאוששות הכלכלה בזכות פתיחה מחודשת של העסקים במדינות רבות בארה"ב: מדד נאסד"ק מתחזק ב-0.5%, דאו ג'ונס החליף לצבע ירוק ומטפס ב-0.3%. מדד S&P 500 מטפס אף הוא ב-0.3%.

 

כמו כן, מדד מגזר הייצור בארה"ב (ה-ISM) מצביע על עלייה קלה בחודש מאי לשיעור של 43.1 נק', מ-41.5 נק' בחודש אפריל. הצפי עמד על עלייה לרמה של 43 נק'. המדד קובע את רמת ההזמנות של מנהלי הרכש בסקטור היצרני בארה"ב. יחד עם זאת, כל שיעור מתחת ל-50 נק' מצביע על התכווצות במגזר הייצור.

 

16:45 - דקות לאחר הפתיחה, השתנתה המגמה בניו יורק וכעת נרשמת מגמה מעורבת - מדד נאסד"ק עבר לעליות של 0.2%, דאו ג'ונס יורד ב-0.3%, S&P 500 נסחר ללא שינוי מהפתיחה. מניית חברת מוצרי הקוסמטיקה, קוטי, מנתרת ביותר מ-14%, לאחר שהודיעה על מינוי של מנכ"ל חדש - רביעי בארבע השנים האחרונות. עוד בולטות (קצת אחרי הפתיחה): זום מזנקת ב-7%, טסלה קופצת ב-4.5%, יונייטד איירליינס מתחזקת ב-5.5%.

 

 

זום זום קרדיט: Zoom

 

16:30 - ניו יורק פותחת את חודש יוני בירידות: מדד דאו ג'ונס מוחק 0.6%, מדד S&P 500 מאבד 0.4% ונאסד"ק נסוג ב-0.2%. מניית חברת מוצרי הקוסמטיקה, קוטי, מנתרת ב-10%, לאחר שהודיעה על מינוי מנכ"ל חדש, רביעי בארבע השנים האחרונות. עוד בולטות בפתיחה - טסלה מטפסת ב-3.2%, זום קופצת ב-5.8%.

 

15:40 - מורגן סטנלי העלו את מחיר היעד של מניית אמזון ל-2,800 דולר מ-2,600 דולר. בתאגיד הפיננסיים מצפים לצמיחה מהירה יותר, גם אם תירשם ירידה בהזמנות אצל ענקית המסחר המקוון.

 

14:45 - המסחר בניו יורק צפוי להיפתח בתנועות קלות ובעיקר בעליות, למרות ההפגנות האלימות בערים מרכזיות בארה"ב בעקבות הריגת העצור השחור ג'ורג' פלויד וכמחאה נגד התנהגות גזענית ואלימה של שוטרים.

 

החוזים העתידיים על דאו ג'ונס ו-S&P 500 מטפסים ב-0.1%, החוזים על נאסד"ק נחלשים ב-0.2%.

 

בולטות בטרום המסחר - קרניבל מתחזקת ב-3.2%, טסלה עולה ב-2.6%.  

 

הפגנות בארה"ב, השבוע הפגנות בארה"ב, השבוע צילום: אי פי איי

 

 

13:30 - רשת הקמעונאות פריימק הודיעה כי בכוונתה לפתוח מחדש את כל 153 הסניפים שלה באנגליה בעוד שבועיים. פעילות החנויות הופסקה בבריטניה ב-23 במרץ כשסגר הוטל על המדינה. בפריימרק, שלא מפעילה חנות מקוונת, כבר חשפו כי הפסידו 650 מיליון פאונד עבור כל חודש של סגירת חנויות. כחלק מהפתיחה המתוכננת, הרשת מתכוונת להקפיד על הנחיות הריחוק החברתי, וכן תפזר בחנויות ג'ל חיטוי, תקים חוצצים בקופות ותגביר את תכיפות הניקיונות. העובדים ידרשו לחבוש מסכות ולעטות כפפות.

 

פריימרק כבר פתחה 112 סניפים מחוץ לבריטניה, בין השאר בספרד, בגרמניה ובהולנד. מהחברה נמסר כי הפעילות בסניפים שנפתחו היא "מעודדת ומרגיעה. הלקוחות נעמדים בתור מחוץ לחנויות וכשבהם נכנסים פנימה מוציאים כסף על סל קניות גדול יותר".

 

מנית אסושיאטד בריטיש פודס (Associated British Foods), החברה האם של פריימרק, קופצת ב-7.2% ברקע ההודעה.

 

12:40 - מניית חברת האופנה טד בייקר נופלת ב-9.8% בבורסת לונדון אחרי שהחברה הודיעה שתנסה לגייס 95 מיליון פאונד במכירת מניות חדשות, כדי להתמודד עם המשבר שנקלעה אליו עוד לפני התפרצות נגיף הקוביד-19. החברה הודיעה כי תשתמש בכסף כדי להצליח לנווט במהלך משבר הקורונה, ולהשקיע בתוכנית ארגון מחדש של החברה.

 

11:05 - בנעילה באסיה - ניקיי טיפס ב-0.8%, שנגחאי עלה ב-2.2%, שנזן התחזק ב-3.3% והאנג סנג קפץ ב-3.4%.

 

10:55 - המסחר באירופה נפתח לפני שעה קלה ומתנהל במגמה חיובית, כשהמשקיעים אופטימיים לאור ההקלות בהגבלות ובסגר שהוטלו ברחבי העולם כדי להתמודד עם מגפת הקורונה. מדד פוטסי בבורסת לונדון מטפס ב-1.4%, קאק בפריז מתחזק ב-1.5%. הבורסות בגרמניה ובשווייץ סגורות בשל חג הפנטקוסט.

 

במניות התעופה - איזיג'ט קופצת ב-4.4%, אייר פראנס מטפסת ב-4.5%, וויז אייר עולה ב-3.35, ריאנאייר מוסיפה 2.4% ואילו לופטהנזה נופלת ב-6.4%.

 

בתי הספר היסודיים בבריטניה חידשו את הלימודים בכיתות הנמוכות, לראשונה לאחר עשרה שבועות, אם כי הורים רבים בחרו להשאיר את הילדים שלהם בבית בינתיים בשל חוסר הוודאות והחששות מהתפרצות מחודשת של המגפה. כמו כן הותרו בממלכה החל מהיום פתיחת אולמות תצוגה של מכוניות ומסחר בשווקים פתוחים, וכן התקהלות של עד שישה אנשים בשטח פתוח ובשמירת מרחק של שני מטרים.

 

רחוב בלונדון רחוב בלונדון צילום: Shutterstock

 

7:35 - הבורסות באסיה מזנקות הבוקר, אחרי שנתונים שפורסמו בסין הראו שפעילות הייצור במדינה התרחבה בחודש מאי, בניגוד לציפיות. מדד שנגחאי קופץ ב-2%, מדד שנזן עולה ב-3.1%, האנג סנג מזנק ב-3.5% וניקיי מטפס ב-0.9%.

 

נתוני מדד מנהלי הרכש במגזר הייצור בסין שפורסמו אתמול הראו 50.6 נקודות - מדובר עדיין בירידה לעומת 50.8 נקודות בחודש הקודם ומתחת לצפי ל-51 נקודות, אולם עדיין מדובר בהתרחבות - נתון מעל 50 מראה על התרחבות של פעילות הייצור, ונתון נמוך מ-50 מראה על התכווצות.

 

גם סקר פרטי בענף הציג התרחבות - מדד מנהלי הרכש של Caixin במגזר הייצור שפורסם הבוקר בסין הגיע ל-50.7 נקודות לחודש מאי, ועלה על התחזיות ל-49.6 נקודות. המדד הציג תוצאה חיובית לאחר שבחודש אפריל הראה התכווצות - 49.4 נקודות.

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ תקף בחריפות את סין בהצהרתו בסוף השבוע, והודיע שיפעל לבטל את מעמד הסחר המיוחד שזכתה לו הונג קונג. עם זאת, בניגוד לחששות המשקיעים, טראמפ לא הזכיר את הסכם הסחר של ארה"ב וסין ולא איים כי יפגע בתנאי הסחר בין שתי הכלכלות הגדולות בעולם.

 

 

 

מפעל ריק בסין בתקופת הקורונה מפעל ריק בסין בתקופת הקורונה צילום: Canva

 

x