$
בשולי החדשות

רוצים להיות מיליארדרים? רק תפתרו אחת מ-10 הבעיות האלה

איך לשאוב אנרגיה מכל מה שסביבנו לטובת הטלפונים הניידים, איך לספק רשת אינטרנט גם במקומות נידחים בעולם, איך לרזות ללא מאמץ - אלה רק חלק מן הבעיות שפתרונן יהפוך אתכם לעשירים

שירות כלכליסט 21:0524.04.14
להיות מיליארדר הוא אחד החלומות הנפוצים ביותר, אבל לא קל להגשים אותו. באתר ביזנס אינסיידר פרסמו רשימה של נושאים בעייתיים כלל עולמיים שמאתגרים מומחים בתחומים שונים כבר כמה וכמה עשורים, ומי שימצא את הפתרון להם יוכל כנראה להרוויח מכך מספיק כסף כדי להשתחל לרשימות המיליארדרים השונות.

 

1. אנרגיה אלחוטית: המכשירים הדיגיטליים הפכו להיות כל כך קטנים שלעתים הטענתם במקור חשמל הופכת למשימה מסורבלת. הפתרון היעיל הוא למצוא דרכים לייעל את שאר מרכיבי המכשירים מלבד הסוללות בעלות אורח החיים הקצר, ולשאוב אנרגיה מכל מה שמסביבנו. מהנדסים מאוניברסיטאות רבות, בהן אוניברסיטת וושינגטון, פועלים להפיכת משדרי טלוויזיה ומשדרים סלולריים למקורות כוח. "הטכניקה החדשנית תאפשר קיום תקשורת בכל מקום שבו מכשירים יוכלו להתקשר ביניהם בהיקף חסר תקדים ובמקומות שנחשבו לא נגישים", טוענים החוקרים.

 

הטלפון "יגנוב" אנרגיה מהטלוויזיה הטלפון "יגנוב" אנרגיה מהטלוויזיה

 

2. אינטרנט באזורים מרוחקים: כולם מסכימים שמדובר באחת המשימות שעומדות בראש סדר העדיפויות, אך נראה שיש דרך מסובכת ודרך פשוטה להשיג זאת. הדרך המסובכת כוללת אישורי רגולציה רבים והתקנות יקרות, בעוד שהדרך הפשוטה, בהובלת גוגל, נקראת "פרויקט לון " (Project Loon). החברה מתכננת לשגר בלונים שיוטענו באנרגיה מתחדשת לקצה החלל, זאת כדי ליצור רשת אינטרנט גם במקומות המרוחקים ביותר בעולם. "אנחנו מאמינים שאפשר ליצור טבעת של בלונים שיטוסו ברחבי העולם בעזרת רוחות הסטרטוספרה ויספקו גישת אינטרנט לעולם שמתחת", הם טוענים.

 

הבלון הפורח של גוגל. עדיין בשלבי ניסוי הבלון הפורח של גוגל. עדיין בשלבי ניסוי

 

3. אנרגיה סולארית זולה: ישנן שתי דרכים להפחית את העלות של אנרגיה סולארית גולמית. הראשונה היא שימוש בתא פוטו – אלקטרלי זול. אולם ככל שהתאים יעילים יותר כך הם יקרים יותר. בהתאם, כולם במרוץ למציאת חומר או תהליך יעיל וזול. ייתכן שאנחנו קרובים לכך: חוקרים אוסטרלים טוענים שמצאו תהליך יעיל בקנה מידה מסחרי, בעזרת חומרים זולים שמעולם לא חשבו שיוכלו לשמש לכך שנקראים perovskites.

 

שדה סולרי. עדיין יקר מדי שדה סולרי. עדיין יקר מדי

 

4. פחם נקי: הטכנולוגיה עמדה לאחרונה במרכז כתבת השער של מגזין וויירד, שטענה שלכידה ואחסון פחמן היא ככל הנראה חשובה מבין כל הטכנולוגיות לאנרגיה מתחדשת, זאת מכיוון שהיא תאפשר לעולם להמשיך ולשרוף את מקור הדלק השופע ביותר שלו. עם זאת, פיתוח מתקנים גדולים לפחם נקי יהיה יקר וממושך.

 

פחם (ארכיון) פחם (ארכיון) צילום: בלומברג

 

5. תשלומים בינלאומיים זולים במיוחד: אף שלא מדובר בבעיה שנוגעת ישירות לצרכן הממוצע, העמלות שמשלמים מוסדות פיננסים להעברת כספים למדינות שונות יכולות בסופו של דבר לחלחל למטה ללקוחות. העלות תרד במידה שההעברות יבוצעו דרך רשת הפצה מרוכזת הפטורה מעמלות ותשלומים. זו הבעיה איתה מתמודדות הטכנולוגיות מאחורי ביטקוין וטכנולוגיות דומות.

 

ביטקוין ביטקוין צילום: בלומברג

 

6. גלולה שבאמת עוזרת להוריד במשקל: הגביע הקדוש של החברה המודרנית. עד כמה שזה נשמע בלתי אפשרי, ייתכן שכבר נסללת הדרך: ב-2012 מדענים ב-UCLA טענו שהנדסו גנטית מוחות של עכברים בכל הקשור למרכיב מרכזי שמשתוקק לשומנים. התוצאות הן עכברים ששרפו קלוריות בצורה יעילה יותר. לדברי החוקר דניאל פיומלי שערך את המחקר, העכברים הללו היו "חסינים להשמנה", ונשארו רזים על אף תזונה עתירת שומנים והיעדר פעילות גופנית.

 

7. התפלת מים זולה: מחסור במים ממשיך להוות אחת הבעיות המרכזיות כיום. אולם מתקני התפלה התגלו כיקרים מדי וחסרי יעילות. לאחרונה הוחל תהליך התפלה חדש וחסכוני במיוחד. תעלה בצורת פרבולה אוספת את האנרגיה מהשמש, החום משמש לאידוי מים נקיים ממי הביוב החקלאיים של יבולים.

 

מתקן ההתפלה בחדרה (אילוסטרציה) מתקן ההתפלה בחדרה (אילוסטרציה) צילום: חברת מור דגן

 

8. זיהוי או חיזוי של מזג אוויר או אסונות טבע: מדובר בבעיה מורכבת. עד היום איש עוד לא הצליח לחזות מראש אסונות טבע כמו רעידות אדמה, וקיים דיון מעמיק האם זה אפשרי בכל. בינתיים מספר האירועים המטאורולוגיים שנזקם עומד על מיליארדי דולרים רק הולך ומטפס בכל שנה.

 

צונאמי ביפן (ארכיון) צונאמי ביפן (ארכיון) צילום: אי פי איי

 

9. סיסמאות שאי אפשר לפרוץ: מגזין וויירד הכתיר את 2012 כשנה שבה נפרצה הסיסמה. עד כה, ההאקרים הצליחו באמצעות שימוש בכוח רב לחדור כל חומת אש שאי פעם הומצאה. לפיכך, מהנדסים החלו לחפש דרכים טובות יותר. גוגל למשל ממשיכה בחיפוש אחר דרכים להפוך מכשירי סמארטפון ל"מפתח מכונית" ממוחשב. שיטות אחרות פונות לטיפול בתוכנות המחשבים.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

10. מוות: גוגל מינתה לאחרונה את הביופיזיקאית סינתיה קניון מאוניברסיטת קליפורניה סן פרנסיסקו לצוות האנטי אייג'ינג של החברה, פרויקט קליקו. הניסויים שלה יצרו תולעת נימיות שגילה מקביל ל-80 שנה בחיי בני אדם אבל נראית ומתנהגת כמו בת 40. בגוגל מודים שמדובר בירייה באפלה, אבל עד כה החברה התגלתה כדי מוצלחת באתגרים כאלה.

 

אילוסטרציה אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

בטל שלח
    לכל התגובות
    x