$
עולם

יחד עם ארה"ב: נתניהו הורה להכין את הפרישה מאונסק"ו

נתניהו בירך את טראמפ על החלטתו לעזוב את הארגון בסוף השנה הבאה: "החלטה אמיצה ומוסרית", אמר נתניהו - והורה להכין את פרישת ישראל מהארגון במקביל לאמריקאים. יו"ר העבודה גבאי: "אונסק"ו מעוות את ההיסטוריה"

ynet 19:5012.10.17
ארצות הברית פורשת וישראל מצטרפת אליה: לאחר שהאמריקנים הודיעו רשמית כי בכוונתם לפרוש מארגון אונסק"ו ב-31 בדצמבר 2018, בין היתר עקב יחסו המוטה לישראל, בירך על כך ראש הממשלה בנימין נתניהו. ראש הממשלה הנחה את משרד החוץ להכין את פרישת ישראל מהארגון, במקביל לארצות הברית.

 

"זו החלטה אמיצה ומוסרית, משום שאונסק"ו הפך לתיאטרון האבסורד ומשום שבמקום לשמר את ההיסטוריה, הוא מעוות אותה", אמר נתניהו על החלטת נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ לפרוש מארגון האו"ם. 

מזכיר המדינה טילרסון מזכיר המדינה טילרסון צילום: בלומברג

 

שר הביטחון אביגדור ליברמן צייץ בחשבון הטוויטר שלו: "צעד חשוב ונכון ערכית ומוסרית של בת בריתנו הגדולה ארצות הברית כלפי ארגון אנטישמי ומוטה פוליטית, שהפך את השקר למנהג, ואיבד את הדרך ואת הרלוונטיות".

 

גם יו"ר העבודה אבי גבאי בירך את האמריקאים על "החלטה נכונה לפרוש מחברות באונסק"ו. אונסק"ו לא עוסק בתרבות אלא בעיוות ההיסטוריה היהודית ובפוליטיקה של סמלים".

 

על ההחלטה האמריקאית הודיעה מוקדם יותר מחלקת המדינה, שאנשיה הסבירו כי הצעד ייעשה בעקבות חילוקי דעות על מדיניות הארגון ויחסו נגד ישראל. "ההחלטה לא התקבלה בקלות ומשקפת את החששות האמריקאיים מהפיגור בתשלומים, הצורך ברפורמה יסודית בארגון והטיה ממושכת נגד ישראל", אמרו במחלקת המדינה, והוסיפו כי ארה"ב רוצה להישאר בארגון החינוך, המדע והתרבות של האו"ם כמדינה משקיפה "במטרה לתרום את ההשקפות, נקודות המבט והמומחיות האמריקאיות". 

 

 

באונסק"ו הביעו "צער עמוק" על ההחלטה. המזכ"לית, אירינה בוקובה, אמרה כי "אחרי שקיבלתי את ההודעה הרשמית ממזכיר המדינה האמריקאי רקס טילרסון אני מביעה צער עמוק על ההחלטה של ארה"ב לפרוש מאונסק"ו". היא הוסיפה כי מדובר בהפסד גדול "למשפחת האו"ם". ההודעה האמריקאית פורסמה בשבוע שבו בוחרים באונסק"ו מזכ"ל חדש שיחליף את בוקובה.

 

ארה"ב השעתה את המימון לארגון של האו"ם בעקבות קבלת הרשות הפלסטינית כחברה בארגון ב-2011. לפי AP הארגון חייב כ-550 מיליון דולר לארה"ב. כמה בכירים אמריקאים, כולל השגרירה באו"ם ניקי היילי, גינו פעמים רבות את אונסק"ו בעקבות החלטות נגד ישראל.

 

בחודש יולי האחרון הכריז אונסק"ו על העיר העתיקה בחברון כאתר מורשת פלסטיני-עולמי. בתגובה להכרזה הודיעה היילי כי ארה"ב תבחן את היחסים עם הארגון וכי ההחלטה היא "עלבון להיסטוריה ופוגעת עוד יותר באמינותו של הארגון". היא הוסיפה כי "ההצבעה על ההחלטה אינה מועילה לאיש אלא רק גורמת נזק".

 

בפעם האחרונה שארה"ב החליטה לפרוש מהארגון, היה זה ממשלו של הנשיא לשעבר רונלד רייגן שהאשים את הארגון בשחיתות ובהטיה פוליטית לטובת ברית המועצות בשיאה של המלחמה הקרה. הנשיא ג'ורג' בוש הבן החזיר את המעצמה לארגון בשנת 2002, ואמר כי חברות הארגון התמתנו בעמדתן כלפי המערב וכלפי ישראל.

 

שגיר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, אמר בתגובה: "כבר בראשית השנה הזהרתי את המנכ"לית ושגרירים רבים כי המשך קבלת ההחלטות האנטי-ישראליות עלול להוביל לעזיבת ארה"ב. אונסק"ו הפך בשנים האחרונות לארגון הזוי שאיבד את דרכו המקצועית לטובת אינטרסים פוליטיים של מדינות מסוימות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x