$
כלכלה ומדיניות

הלחץ עולה מדרגה: סין מטילה סנקציות כלכליות על צפון קוריאה

סין, בעלת הברית המרכזית של המשטר בפיונגיאנג, הודיעה על הגבלת הייצוא של חלק ממוצרי הנפט והדלק לצפון קוריאה ועל הפסקת יבוא מוצרי הטקסטיל ממנה

שירות כלכליסט 09:3323.09.17

הסנקציות על צפון קוריאה עולות מדרגה: סין הודיעה היום (שבת) כי היא תחסום יצוא של חלק ממוצרי הנפט והדלק למדינה המבודדת וכן תעצור יבוא מוצרי טקסטיל ממנה - ובכך תעמוד בהחלטת מועצת הביטחון של האו"ם לאחר הניסוי הגרעיני האחרון שערכה צפון קוריאה. בשבוע האחרון חלה הסלמה במתיחות מול המדינה, לאחר דבריו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ במליאת האו"ם, לפיהם במידת הצורך ארצו תוכל להשמיד את צפון קוריאה. בהמשך כינה המנהיג הקוריאני קים ג'ונג און את טראמפ "חולה נפש" וטראמפ השיב כי מדובר ב"משוגע". סין נחשבת לבעלת בריתו המרכזית של המשטר בפיונגיאנג, ולפיכך מדובר בהצהרה משמעותית ביותר.

 

 

 

על פי ההצהרה שפרסם משרד המסחר הסיני באתר האינטרנט שלו, סין תגביל יצוא של מוצרי נפט מזוקקים החל מ-1 באוקטובר, וכן תאסור באופן מיידי על יצוא של גז נוזלי טבעי, זאת בהתאם לסנקציות שהטיל האו"ם. במקביל, היבוא של טקסטיל מצפון קוריאה ייפסק באופן מיידי. עם זאת, חוזים למסחר בטקסטיל שנחתמו לפני 11 בספטמבר יישמרו אם ההתחייבויות בהסכם יכובדו לפני חצות ב-10 בדצמבר. המהלך מגיע בעקבות הסנקציות עליהן החליטו חברות מועצת הביטחון פה אחד לאחר שצפון קוריאה ערכה ניסוי גרעיני שישי ב-3 בספטמבר.

 

מפגן צבאי בצפון קוריאה מפגן צבאי בצפון קוריאה צילום: רויטרס

 

הסנקציות מטילות הגבלה של 2 מלייון חביות בשנה של יצוא מוצרי נפט מזוקקים וכן הקפאת יצוא הנפט הגולמי על הרמות הנוכחיות.

 

אתמול קראה רוסיה לצדדים לשמור על איפוק. ביום חמישי הודיע טראמפ על הטלת סבב סנקציות נוסף , שלדבריו מכוונות נגד חברות ומוסדות שמממנים וסוחרים עם צפון קוריאה. שר האוצר האמריקאי סטיבן מנוצ'ין הוסיף כי בנקים שמנהלים עסקים עם צפון קוריאה לא יורשו לפעול בארה"ב.

סין הצטרפה לרוסיה וקראה לרוגע ולשמירה על איפוק. שר החוץ וונג יי אמר בפגישה עם מקבילו היפני כי אל ליפן להפסיק את הדיאלוג מול צפון קוריאה.

 

המדינה הדיקטטורית שיגרה עשרות טילים השנה, חלקם אף עברו מעל יפן, כחלק מהרחבת תוכנית החימוש שלה והגברת היכולות הגרעיניות.

 

 

 

ארה"ב ודרום קוריאה נמצאות רשמית עדיין במצב של מלחמה נגד צפון קוריאה, מכיוון שמלחמת קוריאה בשנות ה-50 הסתיימה בהפסקת אש ולא בהסכם שלום. בצפון קוריאה מאשימים כי ארה"ב, שמחזיקה ב-28,500 חיילים בדרום קוריאה, מתכוונת לפלוש למדינה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x