• תפריט
בשולי החדשות

זכה בשלושה כוכבי מישלן - אבל רוצה לצאת מהדירוג

השף הצרפתי סבסטיאן בראס, שזוכה לשבחים הן מהסועדים והן מהמבקרים, הודיע שהוא מעוניין לבשל בלי שכל מנה שלו נשפטת בחומרה

שירות כלכליסט 20:2021.09.17

סבסטיאן בראס, אחד השפים המוערכים בצרפת, שהמסעדה שלו אף זכתה בשלושה כוכבי מישלן מבקש לבטל את ההשתתפות בדירוג הנחשב בטענה שנלווה לכך לחץ גדול מדי וכל מנה שהוא מוציא נשפטת בחומרה.

 

 

 

בראס (46), שף המסעדה הנחשבת Le Suquet בלגיול, הכריז ביום רביעי שברצונו לא להיכלל יותר בתנ"ך הגסטרונומי של צרפת. בהודעה שפרסם בעמוד הפייסבוק שלו הכריז בראס: "היום בגיל 46, אני רוצה להעניק לחיים שלי משמעות חדשה...ולהגדיר מה מהותי".

 

ממישלן נמסר בתגובה כי זו הפעם הראשונה ששף צרפתי מבקש שיסירו את המסעדה שלו ומהמדריך בצורה כזו, שאינה כוללת סגירת מסעדה או שינוי מהותי במודל העסקי שלה. בכל מקרה, ציינו כי הבקשה אין פירושה כי המסעדה תצא אוטומטית מהמדריך, אלא הם ישקלו אותה.

 

 

השף הצרפתי סבסטיאן בראס. צעד נדיר השף הצרפתי סבסטיאן בראס. צעד נדיר צילום: איי אף פי

 

 

בראס טוען כי הוא רוצה להיות מסוגל לבשל אוכל מצוין בלי לחץ הכוכבים והדירוגים והחרדה הנלווית לכך ששופטי מישלן עלולים להגיע למסעדה בכל רגע מבלי להתריע מראש. המסעדה שלו זוכה באופן קבוע למחמאות במדריך מישלן, שהשופטים אף כינו אותה כ"מהלכת קסם" על הסועדים.

 

בראס הוסיף כי העבודה שלו העניקה לו סיפוק רב, אך יש גם לחץ רב הקשור לשלושה כוכבי מישלן - שהראשון מתוכם הוענק לו ב-1999. לפיכך, הוא מבקש שיאפשרו לו להמשיך בעבודה שלו הרחק מהדירוגים העולמיים, ובלי המתח הנלווה.

 

הלחץ שבבדיקות הפתע

 

"בודקים אותך פעמיים או שלוש פעמים בשנה, אבל לא יודעים מתי", אמר לסוכנות הידיעות AFP. "כל מנה שיוצאת עלולה לעבור בדיקה. פירוש הדבר שבכל יום 500 מנות שיוצאות מהמטבח עשויות להיבדק". הוא הודה שההחלטה עשויה לפגוע בפרסום שלו, "אבל אני מקבל את זה", הוסיף והבטיח להמשיך ליצור אוכל מעולה "מבלי לתהות האם היצירות שלי ילהיבו את הפקחים של מישלן".

 

בראס הוא אחד מ-27 שפים בלבד בעלי דירוג גבוה כל כך במדריכי מישלן. לפניו היו עוד שפים שביקשו להתרחק מהלחץ של זכייה בכוכבי מישלן. כך למשל ב-2005 הפתיע אלאן סנדרנס כשהחזיר את שלושת הכוכבים שלו בטענה שהסועדים לא אוהבים את היוקרה העודפת. הוא פתח במקום מסעדה חדשה עם תפריט פשוט וזול בהרבה. בדומה, השף אוליבייה רולינגר סגר ב-2008 את מסעדת היקרה שלו בטענה שהוא רוצה לחיות חיים שלווים יותר.

  

קבלו ניוזלטר יומי המסכם את חדשות היום ישירות למייל שלכם. לחצו להרשמה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x