$
כלכלה ומדיניות

למרות הברקזיט: לונדון נותרה המרכז הפיננסי החשוב בעולם; ת"א - רק במקום ה-34

הבירה הבריטית אף הגדילה את הפער מניו יורק המדורגת שנייה בדירוג המרכזים הפיננסיים העולמיים. ת"א נחשבת למרכז הפיננסי השלישי בחשיבותו במזה"ת, אחרי דובאי ואבו דאבי

שירות כלכליסט 14:3411.09.17
תל אביב דורגה במקום ה-34 בדירוג מרכזי הפיננסיים העולמיים, ירידה של שני מקומות לעומת הדירוג הקודם. בדירוג האזורי, תל אביב נחשבת למרכז הפיננסי השלישי בחשיבותו במזה"ת, אחרי דובאי ואבו דאבי המדורגות במקומות ה-18 וה-25, בהתאמה בדירוג הכללי.

 

השבוע תתקיים ועידת כלכליסט בלונדון. לפרטים - לחצו כאן

 

לונדון שמרה על מקומה בפסגה, ואף הגדילה את הפער מניו יורק המדורגת שנייה, זאת על אף האיום המתקרב מצד הברקזיט שאמור להוביל לקיצוץ משרות רבות בסיטי של לונדון. לעומת זאת, דווקא הערים בצפון אמריקה, בראשן ניו יורק שאיבדה 24 נקודות מאז המדד הקודם שפורסם במרץ, וכן סן פרנסיסקו, שיקגו, ונקובר ובוסטון, חוו ירידה משמעותית בניקוד שלהן, כשההערכה היא שזה נובע מחששות סביב נושאי סחר בארה"ב. סן פרנסיסקו לדוגמה ירדה בעשר מקומות ויצאה מהעשירייה הראשונה, היא מדורגת כעת במקום ה-16.

 

לונדון. שומרת על מקומה בפסגה לונדון. שומרת על מקומה בפסגה צילום: בלומברג

 

 

לונדון אמנם התחזקה בניקוד על אף הברקזיט, אך גם פרנקפורט, דבלין, פריז ואמסטרדם – הנתפסות כמרוויחות פוטנציאליות כתוצאה מעזיבת בריטניה את האיחוד האירופי עלו בדירוג. כך למשל פרנקפורט עלתה בשלושה מקומות למקום ה-11 ואמסטרדם קפצה ב-20 מקומות למקום ה-33 (אחד מעל תל אביב).

 

מדד המרכזים הפיננסיים העולמי (GFCI), המתפרסם זו הפעם ה-22, התבסס על מעל מאה גורמים איכותיים וכמותיים לקביעת הניקוד של כל אחת מ-108 הערים שהשתתפו, ביניהם תחרותיות, הסביבה העסקית, תשתיות ומוניטין. הנתונים נאספו על ידי מוסדות כמו הבנק העולמי, ה-OECD והאו"ם, ושוקללו ביחד עם שאלון שנשלח למעל 3,000 אנשי עסקים.

 

אחרי לונדון וניו יורק בשני המקומות הראשונים מדורגות הונג קונג, סינגפור, טוקיו, שנגחאי, טורונטו, סידני, ציריך ובייג'ינג, המרכיבות את עשר הערים הראשונות. ישנה אמנם נציגות מכובדת לאסיה והפסיפיק בעשירייה, אך הערים הללו דווקא נחלשו לעומת הדירוג הקודם, כשהניקוד של סינגפור ירד ב-18 נקודות ושל טוקיו ב-15 נקודות.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x