$
כלכלה ומדיניות

דראגי: "האינפלציה נמוכה, יש עדיין צורך בתמריצים מוניטאריים"

נשיא הבנק האירופי המרכזי הדגיש בנאומו בג'קסון הול את חשיבות הסחר הבינלאומי לצמיחה הגלובלית - ביקורת על מדיניות הפרוטקציוניזם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ; הנגיד היפני: "קצב הצמיחה במדינה אינו יציב"

שירות כלכליסט 09:1726.08.17
נשיא הבנק האירופי המרכזי, מריו דראגי הדגיש את הצורך בשמירה על זהירות לפני ביטול תוכנית התמריצים המוניטארית בגוש היורו. לדבריו, האינפלציה צריכה עוד לעלות לפני שיגיעו לשלב הזה. "עוד לא ראינו את האינפלציה מגיעה ליעד שהצבנו, היעד לטווח הבינוני שהצבנו", אמר בכינוס הנגידים שמארח הבנק המרכזי של ארה"ב בג'קסון הול, ויומינג. "עלינו להיאזר בסבלנות, ויש צורך עדיין בהיקף משמעותי של הקלה מוניטארית".

 

הדברים, שהם בעיקר חזרה על הערותיו ממסיבת עיתונאים שקיים ביולי, מצביעים על האתגרים שעומדים בפני מועצת המושלים של הבנק האירופי. בעוד שבועיים מתוכננת פגישה של קובעי המדיניות בבנק לדון בתחזיות הכלכליות ובאפשרות להתחיל ולצמצם את היקף תכנית רכישת האג"ח. בעוד שהצמיחה הכלכלית בגוש היורו מתרחבת ונראית יציבה, בחודש שעבר עלה מדד המחירים לצרכן בשיעור של 1.3% בלבד, מתחת ליעד של 2%.

 

"ישנם מספר גורמים שמאטים את התהליך, הקשורים ברובם לשוק העבודה והקצב האיטי שבו השכר הנומינלי מגיב לצמצום הפערים", הוסיף דראגי בשלב השאלות והתשובות לאחר הנאום שנשא אתמול (ו'). "הגורמים הללו לא עומדים להיעלם בקרוב, ולכן הבנק המרכזי נשאר בכוננות".

 

מריו דראגי מריו דראגי צילום: איי אף פי

 

ג'ון וליס מסטייט סטריט גלובל מרקטס, הסביר לאחר הנאום כי משתמע ממנו שלא צפויות חדשות בקרוב ממטה הבנק המרכזי.

 

דראגי הדגיש בנאומו את חשיבות הסחר הבינלאומי לצמיחה הגלובלית - ביקורת על מדיניות הפרוטקציוניזם של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. עם זאת אמר כי הוא מודע לכך שאנשים רבים סבורים שהליברליזיה בסחר הבינלאומי פגעה בשוויון.

 

נשיא הבנק האירופי ציין עוד כי "ההתאוששות העולמית מתחזקת", אך הוסיף כי בעוד שביפן ובאירופה היא בשלבים מוקדמים, בארה"ב היא מתקדמת יותר. הוא גם הזהיר מבעיות דמוגרפיות שיפריעו לצמיחה.

 

היורו עלה אתמול ב-1% לרמה של 1.1920 דולר, קרוב לשיא שנרשם ביונואר 2015.

 

בתוך כך, נגיד הבנק המרכזי של יפן, הרוהיקו קורודה, הזהיר כי קצב הצמיחה בכלכלה השלישית בגודלה בעולם אינו יציב, וכי האינפלציה רחוקה מהיעד שהציב הבנק, ולפיכך התחייב להמשיך ולאמץ מדיניות הקלה מוניטארית "לעוד זמן מה". קורודה, המשתתף בכינוס בג'קסון הול, אמר את הדברים בראיון לסוכנות בלומברג. "אני חושב שצמיחה של 4% היא מעולה, אבל אנחנו לא רואים אפשרות שנוכל לשמור על צמיחה כזו לאורך זמן. צמיחה של 2% היא סבירה יותר", הוסיף. "לכן לדעתי נצטרך לעוד זמן מה להמשיך במדיניות הקלה מוניטארית משמעותית".

 

בדומה לעמיתיו מאירופה וארה"ב, קורודה מתמודד עם כלכלה שמתרחבת אך בכל זאת לא מצליחה לייצר עליות משמעותיות בשכר ורמה בריאה של אינפלציה. בפגישה האחרונה של קובעי המדיניות בבנק היפני, שנערכה בחודש שעבר, התחייב קורודה להמשיך בתוכנית רכישת נכסים, זאת לאחר שדחו בפעם השישית השנה את המועד להשגת יעד אינפלציה של 2%.

 

"הכלכלה ורמת המחירים בארה"ב הם במצב טוב בהרבה מאשר ביפן", צין קורודה. הוא הוסיף כי חברות ואיגודי עובדים רבים ביפן עדיין מחזיקים ב"הלך רוח של דפלציה" שמדכא את עליות המחירים.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x