$
כלכלה ומדיניות

אחרי הברקזיט: בריטניה רוצה פחות רגולציה בוול סטריט

שר המסחר הבריטי יצא למסע דילוגים בארה"ב ובמקסיקו כדי להכשיר את הקרקע להידוק יחסי הסחר אחרי פרישת בריטניה מהאיחוד האירופי. על סדר היום הבריטי: הקלת הרגולציה עבור בנקים בריטיים בארה"ב

בלומברג 10:1225.07.17

ימים עמוסים מאוד ממתינים לשר המסחר הבריטי ליאם פוקס, שהגיע אתמול לוושינגטון לביקור בן יומיים, לאחריו יגיע לטקסס ולמקסיקו. כל זאת בחיפוש אחר שותפי סחר חדשים, לימים שלאחר פרידת בריטניה מהאיחוד האירופי.

 

"היציאה שלנו מהאיחוד האירופי היא הזדמנות חסרת תקדים לעצב מחדש את שאיפות הסחר העצמאיות שלנו ולחזק עוד יותר את מערכת הסחר האיתנה שלנו עם השותפה הגדולה ביותר שלנו, ארצות הברית", אמר פוקס בהודעה רשמית. קבוצת עבודה משותפת "תדאג לכך כי נכיר היטב זה את נושאיו של זה ונזהה את התחומים שבהם נוכל לעבוד בשיתוף פעולה על מנת לחזק קשרי סחר והשקעות". שר החוץ הבריטי בוריס ג'ונסון, שביקר ביפן בשבוע שעבר, ישהה השבוע בניו זילנד ובאוסטרליה.

 

בריטניה כבר מתייחסת לברית הסחר עם ארה"ב כאל מכשיר עבור בנקים שבסיסם בלונדון לזכות בגישה קלה לוול סטריט. עם זאת, קשר כזה יחייב ודאי הרפיית הרגולציה על השירותים הפיננסיים, זאת פחות מעשור לאחר פרוץ המשבר הפיננסי הגלובלי. וושינגטון עשויה גם לדרוש רגולציות הדוקות פחות על מזון, כמו, למשל, לאפשר לבשר בקר שמכיל הורמונים להימכר בבריטניה. האיחוד האירופי אוסר על יבוא עוף מחוטא בכלור, זאת נוסף על השימוש בהורמוני גדילה בבקר ושיווק מזון מהונדס גנטית.

 

 

 

איסור יבוא עופות מארה"ב

 

לקראת עזיבת בריטניה את האיחוד, צפוי ביטול החוקים הללו להיכלל בשיחות הסחר בין בריטניה לארה"ב. על פי דיווחים, פוקס תומך בביטולם, זאת למרות חילוקי דעות עם חברי קבינט אחרים, ובהם השר לאיכות הסביבה מייקל גוב. "העמדה שלנו בנושא מזון מציבה במקום הראשון את השמירה על אמון הציבור בביטחונו, וכל הסכם עתידי חייב להיטיב עם החקלאים, העסקים והצרכנים", אמר דובר מטעם ראש הממשלה תרזה מיי, ערב צאתו של פוקס לארה"ב. בה בעת, הוא סירב לפסול את האפשרות כי בריטניה אכן תייבא עוף מחוטא בכלור במסגרת הסכם סחר עם ארה"ב.

 

לפי חוקי האיחוד האירופי, מדינות החברות בו אינן מורשות לדון בהסכמי סחר חופשי, כך שהשיחות המקדימות עם ארה"ב אמורות רק להכשיר את הקרקע לקראת הסכם שיגובש לאחר הברקזיט. הסרת חסמי סחר עם ארה"ב עשויה להוסיף פעילות מסחרית עם בריטניה בהיקף של 50 מיליארד דולר, עד 2030 - כך על פי פוקס.

 

על פי הערכות אנליסטים ופרשנים, כל הסכם יהיה קשה למימוש, שכן מנהלי המו"מ בצד האמריקאי מנוסים הרבה יותר ועלולים לפגוע באינטרסים הבריטיים, בנושאים כמו רגולציות חקלאיות ופיננסיות. שני הצדדים גם חלוקים לגבי היקף היצוא של כל אחת מהמדינות, מה שיוצר סיבוך נוסף. "זו תהיה שיחה קשה, אבל יש לנו תמיכה נפלאה מארה"ב והממשל", אמר פוקס בראיון לבי.בי.סי ביום ראשון. "חקלאות זה תמיד נושא מורכב, אבל נרצה לבדוק מגוון שלם של נושאים אחרים, שירותים פיננסיים למשל, וגם מגזרים נוספים בכלכלת השירותים", אמר.

 

מימין: שר המסחר הבריטי ליאם פוקס ושר החוץ בוריס ג'ונסון מימין: שר המסחר הבריטי ליאם פוקס ושר החוץ בוריס ג'ונסון צילום: רויטרס

 

 

700 אלף משרות

 

בפגישתו עם חברי קונגרס ציין פוקס כי 700 אלף משרות אמריקאיות נתמכות על ידי סחר עם בריטניה. עם זאת, ברקע האופטימיות שלו לגבי עתיד הסחר עם ארה"ב, קיימים עדיין פערים עצומים בין בריטניה לאיחוד האירופי במגוון נושאים. החל בגבול המשותף עם אירלנד ועלות הפרידה מהאיחוד האירופי וכלה בזכויות השונות של האזרחים. אלה נושאים שיצטרכו להיפתר, לפני שהצדדים יתחילו לדון ביחסי הסחר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x