$
בשולי החדשות

טבעת יהלום שנקנתה ב-13 דולר נמכרה ב-848 אלף דולר במכירה פומבית

הטבעת נרכשה בשנות ה-80 מאדם אנונימי, שרכש אותה במכירת רחוב, בחושבו כי מדובר בטבעת פשוטה עם חיקוי יהלום. היהלום הוגדר מאוחר יותר כאמיתי

שירות כלכליסט 21:0208.06.17

טבעת יהלום שנרכשה תמורת 10 ליש"ט (13 דולר) בלבד, נמכרה תמורת 656,750 ליש"ט (847,667 דולר) – פי שניים מהאומדן הראשוני לפני המכירה בבית המכירות סות'ביס בלונדון אמש (ד').

 

 

 

הטבעת נרכשה בשנות ה-80 מאדם אנונימי, שרכש אותה במכירת רחוב, בחושבו כי מדובר בטבעת פשוטה עם חיקוי יהלום.

 

הגילוי המפתיע שהטבעת והיהלום שבה אמיתיים, אירעה כמה עשורים לאחר מכן, כשמי שענדה את הטבעת החליטה להביאה להערכת תכשיטן מקומי. היהלום הוגדר כאמיתי, בליטוש כרית ועם ראש טבעת בסגנון אופייני למאה ה-19.

 

טבעת היהלום טבעת היהלום צילום: איי פי

 

הטבעת עלתהה לכותרות במאי כשסות'ביס חשפה את שוויה המוערך שהיה פי כמה וכמה ממחיר הקנייה.

 

על פי ראש מחלקת תכשיטים בסות'ביס, ג'סיקה ווינדהאם, שווייה האמיתי של הטבעת מפתיע בהתחשב הכך שראש הטבעת והליטוש בלתי מוכרים לצרכני היהלומים המודרניים.

 

"כשאנו חושבים על יהלומים, אנו חושבים על ליטושים מודרניים, על ברק", אמרה ל-CNN במאי. היא ציינה שהיהלום לוטש בסגנון ישן וראש הטבעת השחירה במהלך השנים.

 

"הטבעת לא נראתה כך בתחילה. הכסף השחיר ויש להניח כי יש לכלוך. יהלומים אלו לוטשו כדי שיתאימו לאור נרות, לא באור המלאכותי שיש לנו היום".

 

על אף שסות'ביס לא מסרו את שם הרוכש, בית המכירות ציין שהטבעת נרכשה בעסקת סחר בינלאומית במסגרת תעשיית היהלומים הגלובלית ולא בידי אספן פרטי.

מומחה ליהלומים וראש חברת 77 Diamonds טוביאס קורמיינד, צופה כי מחיר המכירה עתיד להיות רק חלקיק משוויו האמיתי של היהלום בעתיד.

 

"יש להניח כי הבעלים החדשים ילטש את היהלום שוב כדי להוציא יותר ברק ממנו ויש להניח כי הוא יהיה שווה פי כמה וכמה ממחירו היום".

 

"אני משוכנע שטבעת זו, שנרכשה תמורת 10 ליש"ט, הייתה שייכת בעבר לבן משפחת המלוכה או לבעל הון משום שהמקור שלו הוא במאה ה-19 – לפני פיתוח מכרות היהלומים המודרניים ובזמן שהיו רק מעט יהלומים בהיצע".

 

על אף שמקרה זה הוא נדיר יחסית, הרי שידועים מקרים שבהם פריטים שנרכשו תמורת פרוטות נתגלו כבעלי ערך רב. במרץ 2013, קערת קרמיקה שנרכשה תמורת 3 ליש"ט נמכרה תמורת 2.2 מיליון דולר בניו יורק. ובמרץ 2014, ביצה מוזהבת שנרכשה כחומר גלם לתכשיטים התגלתה מאוחר יותר כביצת פברז'ה שהייתה בבעלותו של הצאר אלכסנדר השלישי וששוויה 33 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x