$
כלכלה ומדיניות

באסיה שופעים מחמאות לסין: "מגבה רעיונות בכסף, היא תקוות האזור"

בעוד ארה"ב מתרחקת מהגלובליזציה, הסינים מגבירים את השקעתם בתשתיות באסיה; כפי שיתן לראות בדברים שנאמרו בפורום Asean שנערך בקמבודיה, יש לכך תוצאות

שירות כלכליסט 14:4412.05.17
בעוד ארה"ב הולכת ומתרחקת מהגלובליזציה, סין נכנסת לחלל הריק בעזרת תכניות כמו יוזמת התשתיות OBOR, כך לפי מומחים שהשתתפו השבוע בפגישת Asean (ארגון של עשר מדינות בדרום מזרח אסיה) של הפורום הכלכלי העולמי. קמבודיה, לדוגמה, הבהירה כי ההשקעות של סין מבורכות. "למדינות רבות יש הרבה רעיונות אבל אין כסף לממש אותם. אך עבור סין, כשמגיע רעיון הוא ישר מלווה בכסף. זו התקווה של כל המדינות באזור", אמר הון סן, ראש ממשלת קמבודיה בפגישה שהתקיימה השבוע בבירה פנום פן.

 

 

 

"כך למשל, כדי לממן את פרויקט 'דרך המשי' סין השקיעה 40 מיליארד דולר כדי להעניק למדינות אחרות את ההזדמנות להרוויח", הסביר ראש הממשלה. שר המסחר של קמבודיה פאן סוראסק הוסיף כי "אנחנו מברכים את כל ההשקעות הזרות הישירות, ולאחרונה סין היא זו שבאה ראשונה. אנחנו מקבלים בזרועות פתוחות את כל המשקיעים שמגיעים לפה".

 

 

חקלאים בקמבודיה חקלאים בקמבודיה צילום: בלומברג

 

קמבודיה אינה היחידה. מוקדם יותר החודש הכריז שר האוצר של פקיסטן, אישאק דאר, כי המדינה "תומכת לגמרי" ביוזמת OBOR (ראשי התיבות של "חגורה אחת, דרך אחת"). היוזמה הושקה ב-2013 בתמיכת נשיא סין שי ג'ינפינג, ומטרתה להחיות את דרך המשי העתיקה ולחזק את קשריה של סין עם מעל 60 מדינות ברחבי אסיה, אירופה ומזרח אפריקה באמצעות תשתיות, מסחר והשקעות.

 

 

 

סין מעוניינת לפתוח אזורים נרחבים במרכז אסיה שעדיין שומרים על דרכי מסחר שהוקמו לפני מאות שנים - לדרום אסיה, מדינות ערב ואפריקה, אך סובלים כיום מהיעדר תשתיות מודרניות באופן שמקשה על קיום מסחר רחב היקף.

 

שווי פרויקט התשתיות של סין עם מדינות מתפתחות לאורך דרך המשי מוערך ביותר מ-900 מיליארד דולר, כך לפי סוכנות הדירוג פיץ'.

 

בעוד סין מרחיבה את הפרויקטים שלה, ארה"ב דווקא מתרחקת. הנשיא דונלד טראמפ מקדם מדיניות פרוטקציוניסטית , אם כי נסוג כבר מכמה מהצהרות הבחירות שלו בעניין. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x