$
תעשייה ופיננסים

יצרנית השעונים השוויצרית ברייטלינג נמכרה לקרן CVC

קרן הפרייבט אקוויטי הגדולה באירופה תרכוש 80% מהחברה ב־740 מיליון יורו. המותג לא יהיה בבעלות משפחתית לראשונה מאז הקמתו ב־1884

שירות כלכליסט 20:4430.04.17

מותג שעוני היוקרה השוויצרי ברייטלינג נמכר לחברת ההשקעות CVC קפיטל פרטנרס עבור 800 מיליון פרנק שוויצרי (740 מיליון יורו). מדובר בפעם הראשונה ב־133 שנות קיומו, שהמותג לא יהיה בבעלות משפחתית.

 

בסוף השבוע דווח כי CVC, חברת הפרייבט אקוויטי הגדולה באירופה, תרכוש אחזקה של 80% בחברה. תומאס שניידר, מנכ"ל המותג ובנו של ארנסט שניידר שרכש את החברה ממשפחת ברייטלינג ב־1979, יחזיק ב־20% הנותרים. 

שעון של ברייטלינג שעון של ברייטלינג צילום: פרנץ ג'יי ונזין

 

ברייטלינג, שנוסדה ב־1884, מתמחה בייצור שעונים מכניים מדויקים במיוחד. הדגמים נמכרים לרוב במחירים הנעים בין כ־2,300 יורו ועד כ־22 אלף יורו. דגם השעון היקר ביותר של החברה הוא בנטלי מולינר טרוביל, שייצרה עם מותג מכוניות היוקרה בנטלי ועולה קרוב ל־300 אלף יורו. במטה החברה בגרנשן מועסקים 900 עובדים, ולחברה יש בנוסף שני מפעלי ייצור בשוויץ.

 

יצרניות השעונים השוויצריות התמודדו עם קשיים בשנים האחרונות, על רקע ההאטה הכלכלית והירידה במכירות בסין, שפגעו בכלל סקטור מוצרי היוקרה. עם זאת, בחודשים האחרונים הופיעו סימנים להתאוששות. על פי הדו"ח האחרון שפרסמה פדרציית תעשיית השעונים השוויצרית, הייצוא עלה במרץ, לראשונה מזה 20 חודשים רצופים, והשווי שלו עומד על 1.6 מיליארד פרנק שוויצרי, גבוה ב־7.5% לעומת השנה שעברה.

 

ב־CVC מתכוונים להתמקד בהעלאת מכירות השעונים באסיה. "אני משוכנע ש־CVC היא השותפה הנכונה להעלות את ברייטלינג לרמה הבאה", מסר שניידר. "המומחיות, ההישגים והרשת הבינלאומית שלהם תעזור לנו לממש את מלוא הפוטנציאל של ברייטלינג". העסקה צפויה להיסגר ביוני.

 

איבוד העצמאות של מותג השעוני השוויצרי המפורסם ממשיך מגמה בתעשייה, במסגרתה נמכרה יריבתה טאג הויר לאימפריית מותגי היוקרה LVMH ב־1999 ואת הובלוט ב־2008. במקביל, סווטש הפכה לבעלים של טיסו, אומגה ולונג'ין.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x