$
בשולי החדשות

יוצאים לדייט ראשון? כך תדעו אם אתם משעממים

מדענים מ-MIT המציאו מכשיר שמשתמש באינטליגנציה מלאכותית כדי להתריע כשהשיחה גוועת, ובכך ניתן יהיה להציל את הפגישה הרומנטית לפני שהבחור או הבחורה בורחים בבהלה. איך זה עובד?

שירות כלכליסט 22:1112.02.17
דייט ראשון הוא לא פעם אירוע מלחיץ, כשאחד החששות העיקריים הוא לצאת משעממים. למרבה המזל, נראה שבקרוב נצליח לעבור בקלות את המכשול הזה. מדענים מ-MIT המציאו מכשיר שמשתמש באינטליגנציה מלאכותית כדי להעריך את הטון של שיחות. המטרה היא כמובן להתריע כשהשיחה גוועת, ובכך ניתן יהיה להציל את הפגישה הרומנטית לפני שהבחור או הבחורה בורחים בבהלה.

 

המכשיר מצליח להבחין בין טונים שמחים, עצובים וניטראליים במהלך השיחה. ניתן לענוד אותו על היד או להתקין אותו על השעון או הסמארטפון, והוא מתריע באמצעות רטט כשהמצב נהיה מביך מדי. לכן, הממציאים מעריכים כי השימוש העיקרי שלו יהיה לסייע בדייטים או בראיונות עבודה. הוא גם יהיה שימושי לאנשים עם אוטיזם, כמו תסמונת אספרגר.

יוצאים לדייט יוצאים לדייט צילום: עמית שעל

 

טוקה אל חנאי, מצוות החוקרים שעובדים על פיתוח המכשיר, אמרה לעיתון הבריטי דיילי טלגרף כי הטכנולוגיה יכולה להפוך בעתיד ל"מאמן אישי לאירועים חברתיים".

"דמיינו לעצמכם שבסיום שיחה, תוכלו לשחזר אותה ולראות מתי בדיוק האנשים מסביבכם הרגישו לא בנוח", היא אומרת. "העבודה שלנו היא צעד בכיוון הזה, ונראה שאנחנו לא רחוקים מדי מעולם שבו לאנשים יהיה מעין קואצ'ר חברתי ישר בתוך הכיס שלהם – מאמן שיפוטי, אובייקטיבי ואישי לאירועים חברתיים".

 

בשלב זה המכשיר עובד באמצעות חיישנים שאוספים נתונים על קצב דפיקות הלב, לחץ הדם, טמפרטורת הגוף והתנועות של המשתמש. הטכנולוגיה יכולה גם להעריך את גובה צליל הדיבור, רמות האנרגיה ואוצר המילים של המשתמש בעת השיחה, זאת על ידי עיבוד נתונים כמו מספר ההפסקות בשיחה, התנודות עצבניות והפעמים שהם נוגעים לעצמם בפנים תוך כדי השיחה.

 

החוקרים מקווים שהגרסאות הבאות של הגאדג'ט יצליחו להעריך לא רק את ההתנהגות של המשתמש, אלא גם של האנשים איתם הוא משוחח, זאת כדי לספק ניתוח מדויק יותר של התקשורת. "השלב הבא מבחינתנו הוא לשפר את האלגוריתם, כך שיוכל גם להבחין ברגעים משעממים, לחוצים ומרגשים, ולא רק יתייג אינטראקציות כחיוביות או שליליות".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x