$
כלכלה ומדיניות

טלטלה בדרום קוריאה: הפרלמנט הדיח את הנשיאה פארק

זאת בעקבות מעורבותה בפרשת שחיתות המזעזעת את המדינה ואת חברות הענק הקוריאניות; כעת עובר ההליך לביהמ"ש שאמור לאשר את ההדחה; אלפים הריעו למשמע ההודעה

בלומברג 10:3209.12.16

נשיאת דרום קוריאה פארק גואן-הייה הודחה היום (ו') בידי הפרלמנט בשל מעורבותה בפרשת שחיתות המטלטת את הכלכלה הרביעית בגודלה באסיה.

 

 

 

פחות מחודשיים לאחר שפרסמה פארק את התנצלותה הראשונה בגין מעורבות של חברה אישית שלה בענייני המדינה, 234 מחוקקים – הרבה יותר משני השלישים הנדרשים במועצת העם – הצביעו בעד הדחתה. ההצבעה מגיעה גם לאחר גל מחאה, שכלל הפגנות שהיו הגדולות ביותר מאז הפכה המדינה לדמוקרטיה ב-1987. אלפי אנשים עמדו מחוץ לבניין הפרלמנט והריעו למשמע ההודעה.

 

 

הנשיאה. לא טיול בפארק הנשיאה. לא טיול בפארק צילום: בלומברג

 

עשרות חברות על המוקד

 

במרכז הפרשה נמצאת צ'וי סון-סיל, בתו של מנהיג הכת צ'וי טא-מין. צ'וי היא חברת ילדות ויועצת קרובה של פארק. לפי החשד, צ'וי השתמשה בקשרים הקרובים שלה לנשיאה על מנת להשפיע על מינויים פוליטיים אבל גם לסחוט עשרות מיליוני דולר מכמה מהחברות הגדולות בקוריאה, בכך שהבטיחה להם טובות הנאה וקשרים לנשיאה.

 

סמסונג היא אחת מעשרות החברות שלפי החשד הביעו כספים בצורה עקיפה וסודית לשתי עמותות בבעלותה של צ'וי. יחד איתה ניתן גם למצוא את LG, יונדאי ו-SK. בכירים בכל החברות האלו, כולל לי ג'יי-יונג, היורש הצפוי לאימפריית סמסונג, נחקרו באופן אישי בפרשה. באופן ספציפי, החשד הוא שסמסונג העבירה כספים לתמיכה באירוע ספורט שארגנה צ'וי, כאשר בפועל 3.1 מיליוני דולר מכספי התרומה של סמסונג הועברו לידיה.

 

 

 

כעת תושעה פארק, וראש הממשלה הואנג קיו-אן ישמש כממלא מקום זמני עד שבית המשפט לחוקה יפסוק בעניין בתוך 180 יום. אם בית המשפט יסכים להדחה, ולשם כך צריך רוב של שישה מתוך תשעה שופטים, ייערכו בחירות מיוחדות בתוך 60 יום וייפתחו הליכים פליליים נגד פארק. מאות אלפי אנשים הפגינו ברחבי המדינה בסוף השבוע ודרשו לאסור את פארק, שסירבה לוותר על מקומה בטענה שלא פעלה מתוך כוונה להשיג רווח אישי.

 

"הצבעה בעד ההדחה תסייע לפתור את אי הוודאות הכלכלית. אולם עדיין ישנה אפשרות שאי הוודאות תצוץ ממקומות אחרים. הדבר עלול להבריח השקעות זרות מהמדינה, ולהביא לעלייתם של שיעורי הריבית ולהיחלשות הוון", אמר לבלומברג לי צ'אן-סיון, חוקר במכון המחקר LG בסיאול.

 

"הכל יכול לקרות היום או בששת החודשים הבאים, או בשנה הקרובה. בייחוד משום שכל כך הרבה חברות מובילות בקוריאה מעורבות בשערוריה. אנו נמצאים בטריטוריה לחלוטין לא מוכרת", אמר לבלומברג דייויד קאנג, פרופסור ליחסים בינלאומיים ולעסקים באוניברסיטת דרום קליפורניה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x