$
חברה וסביבה

האינדיאנים בצפון דקוטה ניצחו בינתיים: צינור גז לא יוקם בתחומם

חיל ההנדסה האמריקאי הודיע על ההחלטה אתמול, אבל הנשיא הנבחר טראמפ כבר הביע תמיכה פומבית בהקמת הצינור באורך 1,885 ק"מ והוא יכול להפוך את ההחלטה

שירות כלכליסט 10:3505.12.16
חיל ההנדסה האמריקאי הודיע אתמול (א') כי דחה בקשה להקמת צינור גז שנוי במחלוקת, שאמור היה לעבור בצפון דקוטה. ההחלטה הזו מהווה ניצחון לקהילת הילידים המקומית (האינדיאנים) ולפעילים סביבתיים שמוחים כבר חודשים נגד הפרויקט המתוכנן.

 

עם זאת, ייתכן ומדובר בניצחון קצר טווח בלבד, שכן הנשיא הנבחר דונלד טראמפ כבר הביע תמיכה פומבית בהקמת הצינור באורך 1,885 ק"מ. טראמפ יושבע תפקיד ב-20 בינואר, ובאפשרותו להפוך את ההחלטה.

 

פרויקט הצינור, שנקרא דקוטה אקסס פייפליין (Dakota Access Pipeline), הוא בבעלות חברת אנרג'י טרנפסר פרטנרס (Energy Transfer Partners) מטקסס, והוא הושלם ברובו מלבד החלק המתוכנן לעבור מתחת לאגם אוהי, מאגר מים שנוצר על ידי סכר בנהר מיזורי.

 

אינדיאנים חוגגים בצפון דקוטה, ארה"ב אינדיאנים חוגגים בצפון דקוטה, ארה"ב צילום: רויטרס

 

החלק הזה חייב אישור של הרשויות הפדרליות, אך ממשל אובמה דחה פעמיים את קבלת ההחלטה בטענה שעליו להשלים את ההתייעצות עם שבט סטנדינג רוק סו, שבשטחו מתוכנן הצינור לעבור. המוחים טוענים כי הפרויקט, בעלות של 3.8 מיליארד דולר, עלול לזהם את מאגרי המים ולפגוע באדמות המקודשות לשבט.

 

"הצבא לא יעניק אישור לחצות את אגם אוהי במיקום המוצע", נמסר בהודעת הצבא האמריקאי. על פיה, ההחלטה מבוססת על הצורך לחקור נתיבים חלופיים לצינור, אף שעוד לא ברור מהם בדיוק הנתיבים החלופיים הללו.

 

מאנרג'י טרנספר פרטנרס גינו את ההחלטה, וכינו אותה "האחרונה בשורה של פעולות בעלות אופי פוליטי מובהק" מצד ממשל אובמה. עוד הוסיפו כי הם מחויבים להשלים את הפרויקט מבלי לשנות את התוואי.

 

לעומת זאת, יו"ר סטנדינג רוק דייב ארצ'מבולט, הודה לפעילים שהצטרפו למחאה. "שבט סטנדינג רוק סו יוקיר תודה לנצח לממשל אובמה על ההחלטה ההיסטורית הזו", אמר. "אנחנו רוצים להודות לכל מי שלקח חלק במחאה, ומודים לצעירי השבט שיזמו את המהלך".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x