$
מכשירים ומדריכים

בדיקת כלכליסט

גוגל אקסטרה לארג': האנדרואיד מסתער על האייפון

פיקסל ופיקסל XL, מכשירי הדגל החדשים של גוגל, הופצו השבוע לחנויות בארה"ב. כלכליסט בחן את התכונות המרכזיות במכשירים החדשים, שמציבים את הבינה המלאכותית במרכז

דן פרידמן, אוקלהומה 12:1626.10.16
דגמי הטלפון החדשים של גוגל, פיקסל ופיקסל XL הושקו בשבוע שעבר בארה"ב ובמדינות נבחרות כתחרות ישירה לאייפון 7 ו־7 פלוס של אפל ולמכשירי הדגל של סמסונג ו־LG הקוריאניות. המכשיר נבנה בידי HTC הטייוואנית אך עוצב והונדס בידי גוגל, שהלוגו שלה מתנוסס על חלקו האחורי. מדור מכשירי סלולר וגאדג'ט של "כלכליסט" בחן את המכשירים החדשים בחנות ורייזון המקומית בטולסה, אוקלהומה.

בניגוד למכשירי הנקסוס שגוגל שיווקה בעבר ושנועדו בעיקר לדחוף את אקוסיסטם השירותים של אנדרואיד, נראה שמטרת הפיקסלים היא בעיקר להגדיל את הבאזז סביב טכנולוגיית ה־AI של הסייען החכם גוגל אסיסטנט (Assistant) ופלטפורמת ה־VR של גוגל דיידרים (DayDream). שתי תכונות אלה מוצעות בשלב זה אקסקלוסיבית לרוכשי הפיקסלים.

מימין: גוגל פיקסל ופיקסל XL מימין: גוגל פיקסל ופיקסל XL

 

שני המכשירים של גוגל דומים מאוד ונבדלים זה מזה בעיקר באיכות וגודל המסך (5 אינץ' לעומת 5.5) וגודל הסוללה. כמו רבים מדגמי האנדרואיד המיועדים לקצה העליון של המכשירים העיצוב של הפיקסלים מזכיר מאד את זה של האייפון. מאחור עשוי המכשיר מאלומיניום וזכוכית ללא בליטת מצלמה — תכונה שבגוגל הקפידו לציין בהשקת המכשיר כעקיצה לעיצוב החדש של אייפון 7.

 

בגב המכשיר ממוקם סורק טביעת אצבע המאפשר לפתוח את המכשיר או לסלק את ההתראות. הסורק נוח כשמחזיקים את המכשיר ביד אך אם רוצים לשחרר נעילה בעת שהוא יושב על השולחן יש להרים אותו. בדומה לאייפון גם הפיקסלים מגיעים ללא חריץ לכרטיס הרחבת זיכרון. במקום זאת, גוגל מעניקה למשתמשים שטח אחסון בלתי מוגבל לשמירת התמונות שצולמו במכשיר על גבי שירות הענן שלה באיכות מקסימלים. בחלקו העליון של המכשיר מתנוסס בגאון שקע אוזניות סטנדרטי.

 

מצלמה טוב יותר מהאייפון

 

הפיקסלים מבוססים על שבב קוואלקום 821 עם מעבד מרובע ליבות, זיכרון משתמש בנפח 4 גיגה־בייט, ונפח אחסון של 32 או 128 גיגה־בייט. על גבי המכשיר מותקנת הגירסה האחרונה של אנדרואיד, 7.1 המכונה נוגט. המצלמה מציעה רזולוציה של 12.3 מגה־פיקסל וקיבלה את הציון הגבוה 89 מאתר בדיקת המצלמות Dxomark, יותר מכל טלפון אחר הודות ליכולות כמו מהירות תגובה גבוהה, ייצוב תמונה בעת צילום וידיאו וטכנולוגיית HDR+ לשיפור הצבעוניות.

 

התכונות המרכזיות של הפיקסלים החדשים התכונות המרכזיות של הפיקסלים החדשים

 

הבדיקה הראשונית של המצלמה סיפקה תמונות מרשימות ותכונת הייצוב שנעזרת בג'ירוסקופ ואלגוריתם אפשרה צילום סרטון וידיאו חלק. התוצאה מרשימה אך מספקת תחושה מסוימת של ריחוף. הפיקסלים הם המכשירים הראשונים שתומכים בפלטפורמת ה־VR החדשה של גוגל דיידרים, שבמרכזה ניצבים משקפי VR בעלות 80 דולר המיועדות לשימוש עם הסמארטפון. בעתיד תעבוד הפלטפורמה גם מכשירי אנדרואיד נוספים.

 


 

התכונה המתוחכמת ביותר שמובנה במכשירים החדשים היא תכונת הסייען הווירטואלי האישי המכונה גוגל אסיסנט. תכונה זו כבר זמינה באופן מוגבל גם למשתמשים ישראלים באמצעות תוכנת המסרים המידיים Allo. הפעלת הסייען בפיקסל מתבצעת באמצעות כפתור הבית או אמירת "אוקיי גוגל", והוא עובד בצורה חלקה ומגיב במהירות. השיחה עם הסייען מוצגת כצ'ט על גבי מסך המכשיר באופן שמדמה שיחה עם אדם אמיתי. במכשירים שהוצגו לראווה לא ניתן היה להפעיל את הצ'ט אך הסייען עבד בצורה מוצלחת וסיפק תשובות רלבנטיות במתכונת דומה לתוצאות החיפוש הרגיל בגוגל.

האם גוגל סוף סוף השיקה מתחרה ראוי לאייפון? האם גוגל סוף סוף השיקה מתחרה ראוי לאייפון? צילום מסך: Youtube

 

גוגל שילבה בפיקסלים ממשק הפעלה חדשה (Launcher) בשם פיקסל לונצ'ר. החידוש המרכזי בממשק זה הוא חיקוי של תכונת ה־3D Touch ששילבה אפל באייפון 6. תכונה זו, שמשולבת בשלב זה במספר מוגבל של אפליקציות, מאפשרת ללחוץ לחיצה ממושכת על סמל האפליקציה ולקבל גישה למספר קיצורי דרך לאפשרויות שונות שהיא מציעה.

 

בנוסף, המכשיר מאפשר לזהות את המספרים המתקשרים אליו גם אם הם אינם מופיעים ברשימת אנשי הקשר — תכונה שהוצעה בעבר בעזרת אפליקציות חיצוניות כמו TrueCaller והחלה להיכנס לאחרונה לגירסאות מערכות ההפעלה של היצרניות.

 

שולי רווח גבוהים מאפל

 

בשורה התחתונה הפיקסלים של גוגל הם מכשירים מרשימים ומתקדמים, שמציגים אינטגרציה טובה בין חומרה לתוכנה בדומה לאייפון. הם מהווים אפשרות מושכת וראויה לחובבי אנדרואיד שמחפשים מכשירי קצה עליון אך מעדיפים להתרחק מעט מסמסונג, או למי שרוצים מכשיר דמוי אייפון שמריץ אנדרואיד.

 

לפי נתונים שפרסמה סוכנות הידיעות "בלומברג", עלויות הייצור של המכשירים מספקים לגוגל שולי רווח גדולים יותר מאלה שאפל מניבה על האייפון. מחירי הפיקסלים בארה"ב דומים לאלו של האייפון ומתחילים ב־649 דולר לגירסת ה־32 גיגה־בייט לפיקסל הרגיל ומגיעים עד ל־869 דולר לגירסת ה־128 גיגה־בייט של פיקסל XL.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x