ישראל מתחברת לכלכלה
 

עולם

צילום: בלובמרג
שר האוצר של יוון ג'ורג' פאפאקונסטנטינו 
צילום: בלובמרג
מניות קשורות לכתבה
     

    שר האוצר של יוון: "איננו זקוקים לסיוע"

    ג'ורג' פאפאקונסטנטינו עם הגעת נציגי האיחוד האירופי: "אנחנו לא מצפים שיחלצו אותנו, אנחנו עושים כל הדרוש לצמצום הגירעון"

    בלומברג

    06.01.10, 14:26

    יוון דוחה את הספקולציות שתזדקק לחילוץ כדי להתמודד עם הגירעון התקציבי הגדול באיחוד האירופי עם הגעת נציגי האיחוד לבחינת תוכניות המסים וההוצאה.

     

    "אנחנו לא מצפים שיחלצו אותנו, כי אני חושב שברור לחלוטין שאנחנו עושים את כל הדרוש לצמצום הגירעון ובקרת החוב הציבורי", אמר היום שר האוצר ג'ורג' פאפאקונסטנטינו בראיון לבלומברג.

     

    פאפאקונסטנטינו מנסה לחזק את האמון בתוכניות הפיסקליות לאחר שהגירעון התקציבי המנופח גרר בחודש שעבר "מכירת חיסול" של אגרות החוב של המדינה.

     

    חבר המועצה המנהלת של הבנק המרכזי האירופי יורגן סטארק הבהיל קודם חלק מהמשקיעים בנוגע לפגיעותה של יוון לחדלון פירעון כשהעיתון "איל סולה" ציטט אותו כשאמר ששאר האיחוד האירופי לא יחלץ את המדינה אם מצבה הפיסקלי יחמיר.

     

    "למען האמת, איננו זקוקים להבהרה הזו", אמר פאפאקונסטנטינו. "אין תוכנית חלופית. יוון תעשה את הדרוש בעצמה. לא יהיה צורך בעזרה חיצונית".

     

    היורו ירד ב-0.5% ל-1.4282 דולר לאחר דבריו של סטארק לפני שעלה שוב. התשואה על אגרות חוב ממשלתיות של יוון ל-10 שנים עלתה ב-4 נקודות בסיס ל-5.672%.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה

     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע