$
ספורט עולמי

פורסמו עדויות נוספות לשחיתות בפיפ"א

טענות על שחיתות לכאורה בבחירה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022 פורסמו בכלי התקשורת בגרמניה. בעיתון בילד נטען כי השיגו את הדו"ח המוסתר מ-2014 שחיבר חוקר האתיקה העצמאי לשעבר של פיפ"א, מייקל גרסיה

שירות כלכליסט 16:1827.06.17

טענות על שחיתות לכאורה בבחירה של קטאר לאירוח מונדיאל 2022 פורסמו בכלי התקשורת בגרמניה. בעיתון בילד נטען כי השיגו את הדו"ח המוסתר מ-2014 שחיבר חוקר האתיקה העצמאי לשעבר של פיפ"א, מייקל גרסיה.

 

הדו"ח של בילד כולל פרטים של תשלום בגובה 2 מיליון דולר, שלכאורה הועבר לבתו בת העשר של בכיר בפיפ"א.

 

גרסיה התפטר ב-2014 במחאה על אופן ניהול הדו"ח שלו לגבי תהליך הבחירה. עורך הדין האמריקאי ציין "היעדר מנהיגות" כשפרש מהארגון, שהמנהיגים שלו הסכימו לפרסם "גרסה הולמת משפטית" של הדו"ח. הגרסה הזו, שכללה 42 עמודים ניקתה את קטאר מחשדות לשחיתות. בבילד הודיעו כי יפרסמו את הדו"ח המלא המתפרס על פני 403 עמודים.

 

משרדי פיפ"א משרדי פיפ"א צילום: אי פי איי

 

 

לפי הדיווח בעיתון, 3 חברי הוועד הפועל של פיפ"א הוטסו למסיבה בריו במטוס פרטי ששייך לפדרציית הכדורגל של קטאר לפני הצבעה. אקדמיית אספייר בקטאר מעורבת "באופן מוחלט" במניפולציות של חברי פיפ"א בעלי זכות הצבעה".

 

החקירה של פיפ"א בחנה את ההתנהלות של כל 9 המדינות שהתמודדו על אירוח המונדיאל ב-2022 וב-2018, ההצבעה, שנערכה ב-2010, שבסופה נבחרו קטאר ורוסיה. הדו"ח הסופי העביר ביקורת חריפה נגד התאחדות הכדורגל האנגלית., שדחתה את הטענות בטענה ש"ניהלה הצבעה שקופה".

 

הרשויות בצרפת חוקרות גם את תהליך ההצבעה, ובאפריל חקרו את נשיא פיפ"א לשעבר ספ בלאטר כ"עד". החקירה של משרד התובע הלאומי של צרפת יצאה לדרך בשנה שעברה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x