$
רכישות

סין היא אלופת העולם ברכישות מועדוני הכדורגל

אם היה מונדיאל למיזוגים ורכישות בכדורגל, סין הייתה זוכה בו. בשלוש השנים האחרונות, המשקיעים הסינים הוציאו 2.1 מיליארד יורו על רכישת נכסי כדורגל מחוץ למדינה. במקום השני מדורגת ארה"ב, שהוציאה 313 מיליון יורו לאורך אותה התקופה

שירות כלכליסט 10:4420.06.17
אם היה מונדיאל למיזוגים ורכישות בכדורגל, סין הייתה זוכה בו. בשלוש השנים האחרונות, המשקיעים הסינים הוציאו 2.1 מיליארד יורו על רכישת נכסי כדורגל מחוץ למדינה. במקום השני מדורגת ארה"ב, שהוציאה 313 מיליון יורו לאורך אותה התקופה.

 

 

 

 

רוכשי מילאן.  לפי הסימנים הרכישות לא יתפוגגו בקרוב. קונים סינים חגים כעת מעל 3 מועדונים: סאות'המפטון, פרמה וקריסטל פאלאס. רוכשי מילאן. לפי הסימנים הרכישות לא יתפוגגו בקרוב. קונים סינים חגים כעת מעל 3 מועדונים: סאות'המפטון, פרמה וקריסטל פאלאס. צילום: גטי אימג'ס

 

סיגנפורים רכשו מועדונים ב-256.4 מיליון יורו, איראנים - ב-253.7 מיליון יורו, בריטים - ב-182.3 מיליון יורו, צרפתים - ב-104 מיליון יורו. שוויצרים (89.2 מיליון יורו), בלגים (70.8 מיליון יורו) ותאילנדים (68.3 מיליון יורו) סוגרים את העשירייה הראשונה.

 

הנתונים נאספו על ידי חברת הייעוץ ThinkingLinking וחטיבת SportsLinking שלה. המחקר שערכו בדק 20 השקעות שערכו 41 מדינות בשווי כולל של 4.078 מיליארד יורו לאורך 2014-2016.

 

יותר מכולם ביחד

 

"המרוץ של סין לפסגה הוא יוצא מהכלל", הגיב מארק דיקסון, מ- ThinkingLinking, "הפרט המדהים ביותר הוא שסין רכשה יותר מכל שאר המדינות ביחד. מעולם לא קרה שמדינה טיפסה מהר כל כך בליגה, או שהיא הותירה את השאר כל כך הרחק מאחור. בלי שום ספק, סין זכתה בגביע המיזוגים והרכישות".

 

דיקסון מתייחס להיקף השאיפות של המדינה, שהצליחה להשאיר חותם מיידי ודרמטי על עולם הכדורגל. "סין פשוט החליטה לעשות את זה – גם ברמת הממשלה וגם ברמת החברות", הוסיף.

 

ההשקעה של סין בעסקי הכדורגל התבצעה בעוד שנרשמה האטה מצד שאר העולם. רמות ההשקעה הסיניות על עסקאות צמחו מאפס ב-2014 ל-1.595 מיליארד יורו ב-2016. במקביל, לאורך אותה תקופה, ההשקעה של שאר העולם ירדה מ-974 מיליון יורו ל-591 מיליון יורו.

 

סיבה מרכזית לשליטה הזו של הסינים היא הגודל של העסקאות שהשלימו. "כשהסינים זוכים, הם מבקיעים הרבה שערים", אומר דיקסון. הגודל הממוצע של ההשקעה הסינית הוא 124 מיליון יורו, גבוה פי חמישה משל כל מדינה אחרת.

 

אחת הסיבות לכך היא שבאופן כללי סין מכוונת לליגות הבכירות, שמעבר ליוקרתיות שמתלווה לבעלות על נכסים בהן, הן גם היחידות שהאוהדים הסינים מכירים.

 

המחיר מושפע גם מהרצון של המוסדות הסינים לשלוט ברכישות, גורם שמשפיע על 80% מהעסקאות לעומת 70% אצל משקיעים אחרים. לפי המחקר, השליטה חשובה כדי לאפשר לידע הכדורגל לחזור לסין.

 

התפיסה לפיה מסע הקניות הוא לטובתה של סין באה לידי ביטוי במקורות במימון השונים ההשקעות. לפי המחקר, "מספר התעשיות הסיניות המעורבות ברכישת מועדונים הוא רחב יותר מאשר במדינות אחרות. המשקיעים המערביים מגיעים לרוב מעסקים שכבר מעורבים בכדורגל או מענפי ספורט אחרים וקבוצות פרייבט אקוויטי. סקטורים חיצונים מייצגים 25% מהשחקנים בשוק, אך עבור המשקיעים הסינים מדובר ב-65%".

 

היעד שהציבה הממשלה הסינית הוא להפוך למעצמת כדורגל עד 2050. אף שנרשמה האטה במספר ההעברות היקרות והממשלה הרימה גבה לנוכח חלק מהסכומים ששילמו המשקיעים על קבוצות אירופיות – רכישת מילאן ב-740 מיליון יורו היא העסקה הבולטת ביותר – לפי הסימנים הרכישות לא יתפוגגו בקרוב. קונים סינים חגים כעת מעל 3 מועדונים: סאות'המפטון, פרמה וקריסטל פאלאס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x