$
רכישות

לספורטינג ליסבון נמאס לקבל מעט כסף על כוכביה

מועדון הכדורגל הפורטוגלי שגילה את כוכב הכדורגל כריסטיאנו רונאלדו הודיע כי תמו הימים שבהם שחקנים עוזבים תמורת סכומים נמוכים

שירות כלכליסט 08:3320.10.16
מועדון הכדורגל הפורטוגלי שגילה את כוכב הכדורגל כריסטיאנו רואלדו הודיע כי תמו הימים שבהם שחקנים עוזבים תמורת סכומים נמוכים.

 

 

 

 

בפגרה האחרונה הסכימה ספורטינג למכור את הקשר ז'ואאו מריו לאינטר ואת החלוץ איסלם סלימני לאלופה האנגלית לסטר עבור סכום כולל של 80 מיליון יורו והכניסה רק 54 מיליון יורו בפגרה האחרונה הסכימה ספורטינג למכור את הקשר ז'ואאו מריו לאינטר ואת החלוץ איסלם סלימני לאלופה האנגלית לסטר עבור סכום כולל של 80 מיליון יורו והכניסה רק 54 מיליון יורו צילום: אי פי איי

 

רונלדו, שזכה שלוש פעמים בתואר שחקן השנה, נמכר ב-2003 על ידי ספורטינג ליסבון למנצ'סטר יונייטד עבור 15 מיליון יורו (16.5 מיליון דולר). ב-2009 הוא הצטרף לריאל מדריד עבור סכום הגבוה פי 6. נשיא ספורטינג ליסבון ברונו דה קרבליו טוען כעת כי הקבוצה שלו לא קיבלה את השווי הראוי עבור רונלדו או כוכבים אחרים מהאקדמיה שלה, ביניהם נאני, שגם הצטרף ליונייטד ושיחק בנבחרת הפורטוגלית שזכתה השנה בטורניר היורו.

 

בפגרה האחרונה הסכימה ספורטינג למכור את הקשר ז'ואאו מריו לאינטר ואת החלוץ איסלם סלימני לאלופה האנגלית לסטר עבור סכום כולל של 80 מיליון יורו. בראיון שהעניק דה קרבליו בשבוע שעבר אמר כי אלו הסכומים שהקבוצה צריכה לקבל עבור השחקנים המוכשרים ביותר שלה.

 

"הקבוצות יצטרכו מעתה לשלם את השווי האמיתי עבור השחקנים שלי", הדגיש. "המכירה של ז'ואאו מריו לאינטר הכניסה לספורטינג יותר כסף מאשר נאני וכריסטיאנו ביחד. מדובר פה על שני שחקנים מדהימים שלא עלו כמו ז'ואאו מריו".

 

ספורטינג היא אחת משלוש הקבוצות המצליחות ביותר בפורטוגל. ההכנסות במדינה מחוזי שידור וספונסרשיפ היא נמוכה ביחס להכנסות של הקבוצות המובילות באירופה, כך שההצלחה הפיננסית של הקבוצות הפורטוגליות נובעת לעתים מהיכולת שלהן בשוק ההעברות הנאמד ב-5 מיליארד דולר. ספורטינג דיווחה על הפסד של 31.9 מיליון יורו לשנה הפיסקאלית שהסתיימה לפני המכירה של סלימני ומריו. ההעברות יאפשרו לקבוצה להגיע לרווחיות השנה.

 

הסכום שהקבוצה רשמה עבור המכירה של סלימני ומריו עמד על 54 מיליון יורו בלבד, כך לפי החשבונות של המועדון, שפורסמו השבוע. הסיבה לכך היא שחלק מהתשלומים הועברו למשקיעי צד שלישי. מדובר על חברות פיננסיות שמחזיקות באחוז משווי ההעברה העתידי של השחקן. פיפ"א אסרה בשנה שעברה על ההתנהלות הזו ששכיחה בעיקר באירופה ובדרום אמריקה.

 

המתנגדים לאיסור טוענים כי מועדונים שתלויים במשקיעים יעמדו בפני קשיים פיננסיים, כולל קושי בגיוס כספים מבנקים. במקביל, יריבתה של ספורטינג פורטו דיווחה על הפסד של 58.4 מיליו יורו. הקבוצה לא עמדה בחוקי הפייר פליי הפיננסי ועלולה להיענש.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x