$
עסקי ספורט

פלאטיני: "תקנות הפייר פליי הפיננסי יכריחו מועדונים לאמץ אסטרטגיה לטווח הארוך"

נשיא אופ"א חשף את התקנות המלאות של הפייר פליי הפיננסי, לפיהן קבוצות ללא תקציב מאוזן לא יורשו להתחרות בטורנירים האירופים. מנצ'סטר סיטי הבטיחה לפלאטיני כי תעמוד בתנאים

אוריאל דסקל 14:4712.01.11

אופ"א הדגישה אמש כי קבוצות שלא יעמידו תקציב מאוזן בעונת 2014/15 לא יוכלו להתמודד בליגת האלופות וליגת אירופה.

 

תקנות הפייר פליי הפיננסי פורסמו אמש (ג') בפירוט רב בפעם הראשונה, ולפיהן קבוצות יצטרכו לחיות על הכנסותיהן בלבד או שיעמדו בפני סנקציות של אופ"א שעשויות אף לכלול הרחקה מתחרויות אירופיות.

 

מעונת 2011/12, קבוצות יוכלו לרשום הפסדים של 45 מיליון יורו. בסך הכל למשך שנתיים הקבוצות יוכלו לרשום הפסדים קטנים יותר - 30 מיליון יורו בסך הכל. בשלוש שנים שלאחר מכן קבוצות יוכלו להשקיע ללא הגבלה באצטדיונים, הקמה או שיפוץ, ובתשתיות אקדמיות ואחרות.

 

"המטרה שלנו היא לא להציב בעיה כלכלית למועדונים", אמר פלאטיני, "הפייר פליי הפיננסי הוא פרויקט מסובך וקריטי לכדורגל האירופאי. התקנות אמורות לעזור לקבוצות להמנע מבעיות כלכליות ולאמץ אסטרטגיה כלכלית נכונה לטווח הארוך. זה לא ציד מכשפות, זה מגיע במטרה למנוע מהן לפעול ללא מחשבה".

 

 

אדין דז'קו, ההחתמה האחרונה הגדולה של מנצ'סטר סיטי. "מנצ'סטר סיטי אמרו שיעמדו בתנאיים של הפייר פליי הפיננסי" אמר פלאטיני אדין דז'קו, ההחתמה האחרונה הגדולה של מנצ'סטר סיטי. "מנצ'סטר סיטי אמרו שיעמדו בתנאיים של הפייר פליי הפיננסי" אמר פלאטיני צילום: איי אף פי

 

מנצ'סטר סיטי, שבעונה שעברה הפסידה 121 מיליון ליש"ט, עשויה לא לעמוד בקריטריונים. רוברטו מאנ'ציני, המנג'ר, טען כי רכישתו של אדין דז'קו ב-27 מיליון ליש"ט היא הרכישה האחרונה לעת עתה. "כרגע הסגל במצב אידיאלי, אנחנו לא צריכים לקנות עוד שישה או שבעה שחקנים בקיץ הבא. אולי עוד שניים או שלושה. אבל אנחנו בונים קבוצה גדולה כרגע, ואנחנו רוצים להשתפר כל שנה", אמר.

 

מנצ'סטר סיטי, לפי פלאטיני, הודיעה לו שהיא מתכננת לעמוד בחוקים של הפייר פליי הפיננסי. "בשנה שעברה נפגשתי עם הבעלים של הסיטי באבו דאבי", סיפר הנשיא. "הם הבטיחו לי כי יעמדו בחוקים וברגולציות החדשות". אנדראה טראברסרו, האחראי לרישוי מועדונים באופ"א, הוסיף: "אנחנו בשיחות עם המועדון, הם מודעים לחוקים ויש להם אסטרטגיה להעלות את ההכנסות שלהם".

  

תחת החוקים החדשים אופ"א יכולה לעקוב על אחר כל מועדון ופעולותיו הפיננסיות.

 

יש לציין שלא רק מנצ'סטר סיטי מתקשה לעמוד בתקנות הפייר פליי הפיננסי. קבוצות איטלקיות וספרדיות רבות מתקשות להתאזן ולפי נתונים של אופ"א יותר מחצי מ-655 מועדונים רשמו הפסדים ב-2009. הפסדי המועדונים באותה שנה עמדו על יותר מ-1.2 מיליארד יורו. מועדונים מוציאים כ-64% מההכנסות שלהם על משכורות שחקנים וצוותים מקצועיים.  

 

באופ"א ציינו לטובה את המודל של ארסנל. ג'יאני אינפאנטינו אמר: "לפני עשור לארסנל היו הכנסות דומות לאלו של ליברפול וצ'לסי אבל עכשיו יש להם הרבה יותר מאשר הקבוצות הללו. זה מראה מה ניהול נכון והשקעה נכונה יכולים לעשות".

 

אופ"א טוענת כי יש הסכמה של המועדונים לתקנות. לפי קרל היינץ רומינגה, יו"ר ארגון המועדונים האירופאי (ECA), "אופ"א על המסלול הנכון - יותר מ-73 מועדונים מוציאים יותר מ-100% מההכנסות שלהם על משכורות אז מה שקורה זה נכון". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x