$
עסקי ספורט

הסיפורים הגדולים בצ'מפיונס ליג של השנה הבאה

מה יהיו המהלכים הכלכליים שישנו את פני עונת ליגת האלופות 2010/2009

אוריאל דסקל 09:1131.05.09

אינטר – אלופת אירופה הבאה?

 

בתחילת השבוע שעבר חתם ז'וזה מוריניו על חוזה חדש באינטר, שמשאיר אותו בקבוצה עד 2012 ויכניס לכיסו כ־9.5 מיליון יורו בשנה, לא כולל בונוסים.

 

מוריניו. משימה ברורה: לקחת את גביע האלופות מוריניו. משימה ברורה: לקחת את גביע האלופות צילום: איי פי

החוזה החדש הופך את המנג'ר לאיש בעל המשכורת הגבוהה ביותר בעולם הכדורגל. מוריניו ירוויח יותר מהכוכב של הקבוצה שלו, זלאטן איברהימוביץ', שהוא השחקן בעל המשכורת הגבוהה ביותר בכדורגל האירופי.

 

בתמורה לכסף הזה רוצה מאסימו מוראטי, נשיא אינטר, דבר אחד: את גביע הצ'מפיונס ליג. השנה הודחה אינטר על ידי מנצ'סטר יונייטד, סגנית האלופה, והעניין עדיין התקבל בהבנה. בשנה הבאה הכסף הגדול שמוריניו מקבל יחייב אותו ואת הקבוצה שלו להתרכז בעיקר במשימה האירופית.

 

מס על דומיננטיות

 

אופ"א, וזה לא סוד, לא ממש מחבבת את השליטה האנגלית בצ'מפיונס ליג, ובשנה האחרונה מנסה את מזלה בהצעות חוק שמטרתן להגביל את הכוח של קבוצות הפרמיירליג במפעל היוקרתי של התאחדות הכדורגל האירופית.

 

לא בטוח שאופ"א תצליח להגביל את העוצמה האנגלית, אבל ייתכן שדווקא הממשלה הבריטית תביא לסיום תור הזהב של האנגליות באירופה. לפי הערכות, חוקי המס החדשים בבריטניה - שלפיהם בעלי הכנסה של יותר מ־150 אלף ליש"ט ייאלצו להעביר כ־50% משכרם למס הכנסה - ישפיעו במידה ניכרת על היכולת של המועדונים הבריטיים למשוך אליהם את מיטב השחקנים האירופים.

 

החוק שם את הפרמיירליג במצב בעייתי. המיסוי המרבי על שחקנים זרים בליגה הספרדית מגיע ל־25% בלבד מהמשכורת השנתית שלהם. בליגה הצרפתית הוא מגיע ל־40%, בסריה A האיטלקית ל־43% ובבונדסליגה הגרמנית ל־45%. המס החדש ינפח את עלויות השחקנים, הגבוהות גם ככה, לממדים שגם הליגה המכניסה בעולם תתקשה לתחזק.

 

כריסטיאנו רונלדו, שמרוויח 125 אלף ליש"ט בשבוע, יצטרך לשלם בשנה כ־670 אלף ליש"ט יותר ממה שהוא משלם כיום - עלייה של 19%. כדי להשאיר את רונלדו תיאלץ מנצ'סטר יונייטד לשלם לו 187.5 אלף ליש"ט בשבוע.

 

אנדריי ארשאבין, כוכב ארסנל, כבר הודיע שהוא רוצה חוזה חדש אף על פי שהגיע למועדון מלונדון רק בינואר.

 

ברלוסקוני את פרס

 

מילאן עדיין לא הבטיחה את מקומה בליגת האלופות בשנה הבאה, וייתכן שהפסד לפיורנטינה במחזור האחרון של העונה ישאיר אותה שנה שנייה ברציפות מחוץ לטורניר היוקרתי; אבל גם ללא האיום הזה, נראה שבאמת הגיע הזמן להתחדשות וריענון המועדון שפעם היה מושא הקנאה של כל קבוצה אירופית.

פלורנטינו פרס. יעזור לחבר סילביו פלורנטינו פרס. יעזור לחבר סילביו צילום: איי אף פי

 

לא בטוח שסילביו ברלוסקוני, נשיא מילאן וראש הממשלה הצבעוני באירופה, יכול באקלים הנוכחי להשקיע כספים אדירים בבניית המועדון מחדש, אבל אין ספק שלאדריאנו גאליאני, סגן הנשיא ומי שמטפל במילאן, יהיה קיץ עמוס.

 

מי שיכול לסייע לברלוסקוני הוא פלורנטינו פרס, הנשיא המיועד של ריאל מדריד, שמעוניין בקאקה ומוכן לשלם בעבורו בין 65 ל־80 מיליון יורו. אם פרס, ששומר על יחסים חמים עם גאליאני וברלוסקוני, אכן יעביר את הכוכב הברזילאי לסנטיאגו ברנבאו, עתידה מילאן להשקיע הרבה יותר בשחקנים חדשים וגם במאמן חדש, כי קרלו אנצ'לוטי אמור לעזוב לצ'לסי. מילאן, ברלוסקוני ואולי גם הצ'מפיונס ליג צריכים את פרס.

 

הקרב הכי ברוטאלי

 

המזרח הרחוק הוא שוק שקבוצות הפרמיירליג מנסות להתחבר אליו מכל זווית אפשרית. את מרב המאמצים להיכנס לשוק הזה עושות צ'לסי ומנצ'סטר יונייטד, שמפנות לשם תקציבי שיווק רבים. המועדונים בונים בהודו אקדמיות כדורגל, מבטיחים לוייטנאם עזרה מקצועית לקידום הנבחרת, ויוצאים למסעות משחקים בסין ותאילנד.

 

מבחינת מנצ'סטר יונייטד, החיבור הטוב ביותר לשוק האסייתי עשוי להיות חוזה החסות הראשי הבא. אם לפני שלוש שנים חתמה הקבוצה הבכירה בבריטניה על הסכם חסות עם חברת AIG האמריקאית ביוזמת הבעלים האמריקאים החדשים והרצון שלהם לחדור לשוק האמריקאי, כיום, אחרי ש־AIG הודיעה שלא תחדש את החסות עם היונייטד כשהחוזה יסתיים בקיץ 2010 - מובילים ביונייטד מהלך לחתום על חוזה חסות ראשי עם חברת ענק מאסיה.

 

דיוויד גיל, מנכ"ל מנצ'סטר יונייטד, שלח מכתבים למנכ"לים של חברות אסייתיות, מ-Tata ההודית, דרך AirAsia המלזית ו"סעודי טלקום" מערב הסעודית ועד LG הקוריאנית. אולם התקווה הגדולה באמת היא להשיג את סמסונג, חברת האלקטרוניקה הידועה בנדיבותה בכל הנוגע לספונסרשיפ בספורט. גיל מקווה לחתום על חוזה חסות בשווי של 19 מיליון ליש"ט בשנה עם סמסונג.

 

וכאן הסיפור מסתבך. סמסונג היא נותנת החסות הראשית של צ'לסי. החוזה שלה נגמר עם הקבוצה הלונדונית בקיץ 2010, בדיוק בזמן שמנצ'סטר יונייטד תצטרך לוגו חדש שיקשט את חולצות המשחק שלה ואת מיליוני חולצות הרפליקה שיימכרו ברחבי העולם.

 

בצ'לסי, שהמנכ"ל שלה פיטר קניון אמור לעזוב בקיץ, לחוצים, מן הסתם. תקציבי השיווק מתכווצים ברחבי העולם, וכלל לא בטוח שהקבוצה תוכל לקבל מהסכם ספונסרשיפ חדש את מה שקיבלה מסמסונג, כ־10 מיליון ליש"ט בשנה.

 

צ'לסי גייסה למאבק על הספונסרשיפ את חוס הידינק. המאמן ההולנדי שנהפך לגיבור לאומי בדרום קוריאה אחרי שהוביל את הנבחרת לחצי גמר המונדיאל, דיבר עם ראשי סמסונג וניסה לשכנעם לחתום עם צ'לסי ולא עם יונייטד. אולם עם כל הסימפטיה להידינק, המאמן הזמני של צ'לסי, בסמסונג ישקלו היטב ובקרירות עסקית לפני שיחתמו על חוזה חסות משמעותי כל כך.

 

מאז 2005, אז הופיע הלוגו Samsung Mobile על חולצתה של צ'לסי בפעם הראשונה, גדל נתח השוק של סמסונג בשוק הסלולריים באירופה ל־20.1% ובבריטניה ל־26.8%. בסמסונג יצטרכו להראות עלייה במכירות בזכות ספונסרשיפ כדי להצדיק את ההוצאה הגדולה, ואין כמו היונייטד, מותג הספורט מהחזקים בעולם, כדי להשיג את התוצאות המיוחלות.

 

"צפויים לנו קיצוצים בתקציב השיווק השנה. אבל להיות נותנת החסות של מנצ'סטר יונייטד זה אטרקטיבי במיוחד לאור ההצלחה שראינו כשנתנו חסות לצ'לסי", אמר בכיר בסמסונג ל"קוריאה טיימס".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x