$
עסקי ספורט

קבוצות ליגת העל בכדורגל יצמצמו כ-160 מיליון שקל מתקציביהן

הקבוצות הגדולות בליגת העל יקצצו את תקציביהן בעשרות אחוזים, הקבוצות מהדרג הבינוני לא ישקיעו גרוש מעבר למה שהשקיעו עד עכשיו, "כי בשנה הבאה ייכנסו לליגה כמה יורדות בטוחות", והקבוצות הקטנות "לא ישתגעו". אבי לוזון יכול להיות מרוצה: הליגה שלו תיראה יותר גרועה מהמיתון עצמו

אביתר לנג ואוריאל דסקל 09:1217.05.09

 

נתחיל בסיפור של הקיץ הקרוב. בית"ר ירושלים, עם או בלי רוכש, תיאלץ לצמצם את התקציב שלה בעשרות מיליוני שקלים. בעוד אנשים במועדון מכים על חטא על כך שלא השכילו להבין את גודל הקריסה של ארקדי גאידמק, איציק קורנפיין החל כבר בעבודת קיצוץ התקציב המסיבי ביותר שנראה בכדורגל הישראלי.

 

קורנפיין צריך לקצץ בתקציב כ־115 מיליון שקל ויותר ולהישאר עם כ־30 מיליון שקל. המטרה הראשונה, כמובן, היא קיצוץ משכורת השחקנים, אבל למרות ההצהרות שלהם בתקשורת, אף שחקן לא ממש רץ לקצץ בחוזה המנופח שלו. חשוב לציין שגם הסוכנים אינם מתלהבים כל כך מהאפשרות שה־15% שהם מקבלים יקטנו במידה ניכרת. קיץ עמוס כותרות, כגון "ברק יצחקי בדרך לטולוז הצרפתית" ו"עידן טל במגעים לחזרה עם חיפה" צפוי לנו.

 

במרכז מתכוננים

 

במרכז הארץ המצב לא טוב בהרבה. אמנם אלכס שניידר, הבעלים של מכבי תל אביב, לא חווה קריסה בפרופורציות גאידמקיות, אבל גם הוא לא נהנה במיוחד מהמיתון. מדברים כעת על קיצוץ בתקציב של יותר מ־35 מיליון שקל. שניידר, שמחפש באופן פעיל שותפים שייקחו על עצמם חלק מהעליות, לא מתכנן להשקיע יותר מכמה מיליונים בודדים במיזם הכושל שלו, שנקרא מכבי תל אביב.

 

בהנהלה של מכבי כבר בונים על אותן מילות קסם "הצערה" ו"מחלקת נוער", כדי לכסות את העובדה שהתקציב הגדול בכל הזמנים של הקבוצה יוקטן לממדים שאפילו לוני הרציקוביץ' היה מתבייש בהם.

 

"אין ספק שהתקציב יקוצץ באופן מסיבי ושזה כבר לא סוד", אומר יו"ר מכבי תל אביב, אביב בושינסקי. "עדיין לא הוחלט בכמה הוא יקוצץ אבל זה יקרה בשל הנסיבות הכלכליות והמקצועיות, מאחר שהוכח שתקציב גבוה הוא לא ערובה להצלחה. מכבי גם תשים דגש על שחקני נוער ועל כאלו שגדלו במועדון שיציגו יכולת גבוהה בליגה שלנו".

ברק יצחקי. בדרך לטולוז? ברק יצחקי. בדרך לטולוז? צילום: ראובן שוורץ

 

החדשות הטובות מבחינת מכבי תל אביב הן שלפחות זרים כושלים ויקרים, כגון דולי ג'ונסון, לא יקשטו את הדשא בבלומפילד. החדשות הרעות הן שקשה לראות שאיכות הזרים תעלה באופן ניכר.

 

בונים על אניימה

 

בהפועל תל אביב לא ממש מתרגשים מהקיצוץ המסיבי שמצפים לו בקריית שלום ובבית וגן. הקבוצה, במובנים רבים, כבר עברה את הקיצוץ הגדול באמת. השנה החלה בקיצוץ של כ־20 מיליון שקל בתקציב, לפי הערכות. מוני הראל, הבעלים של הקבוצה, עתיד להמשיך לשלוט בה עד שאלי טביב, הבעלים של הפועל כפר סבא, יצטרף אליו כשותף בשנה הבאה (אחרי תקופת צינון שחובה עליו לעבור). בינתיים, בהפועל בונים על מכירת סמואל יבואה ועל השוער המצטיין (ואולי השחקן הטוב ביותר בליגה) וינסנט אניימה. ההכנסה ממכירתם אמורה להסתכם בכ־11 מיליון שקל.

 

יו"ר הקבוצה אמיר ליובין מצהיר: "בהפועל תל אביב תהיה קבוצה טובה בעונה הבאה". אבל שום דבר לא ודאי - לא מצב הבעלות ולא המצב המקצועי (אחרי הכל, אלי גוטמן עוד לא חתם על חוזה חדש).

 

מי שתישאר ירוקה וייתכן שאף תיהנה מכל הקיצוצים האלה של קבוצות הצמרת זו מכבי חיפה. הבעלים, יענקל'ה שחר, לא יפחית בהרבה את התמיכה בקבוצה. "התוכניות הכלכליות של מכבי חיפה לעונה הבאה מוכנות", מצהיר איתמר צ'יזיק, מנכ"ל מכבי חיפה, שתחזור בשנה הבאה לאירופה ותקווה לריצה טובה שם, כדי לצמצם את הזרמת הכספים של שחר.

 

אפטר פארטי

 

טיפה דרומה בטבלה ובמפה, בנתניה, כבר מתכוננים לימים שאחרי דניאל יאמר. לבעלים הגרמני, כך עושה רושם, נמאס. הוא השקיע קרוב ל־7 מיליון דולר במכבי נתניה - אבל לא עוד.

 

בקבוצה אומרים שליאמר נמאס לחכות לאצטדיון, נמאס לו מכך שאין קהל, נמאס לו לרדוף אחרי "הגדולות" בלי לזכות בכלום, נמאס לו מהתקשורת, נמאס לו מזה שגם אחרי שהשקיע מיליונים בלהביא שם עולמי, כגון לותר מתיאוס ועוד מומחה מחו"ל לשיווק ספורט - לא השתנה שום דבר.

 

הקיצוץ יהיה חד וחלק וכבר עכשיו פוטרו אנשי מינהלה שונים. לפי הערכות, יעביר יאמר סכומים קטנים בהרבה לקבוצה - אולי כמה מאות אלפי שקלים בלבד, אולי כמה מיליונים (במקרה הטוב).

 

זה כאמור יביא למצב שהנהלת נתניה תיאלץ לרדת מתקציב של כ־40 מיליון שקל ל־25 מיליון שקל, ויש אומרים אפילו ל־15 מיליון שקל.

 

טוב לנו באמצע, תודה

 

בקבוצות הדרג הבינוני לא מתכננים שינויים גדולים. קיצוץ בתקציב של 2 או 3 מיליון שקל לא מפריע שם לאף אחד. אמצע הטבלה זה מקום חביב ונעים, בייחוד בליגה של 16 קבוצות, וכיוון שאף אחד מבעלי הקבוצות הללו לא מתכנן להשתגע, הבינוניות תישאר מקום חביב ונעים.

 

אצל מכבי פתח תקווה, בני יהודה ואשדוד המצב הכלכלי די יציב והתקציבים לעונה הבאה יהיו בדיוק כמו אלו של השנה, אם לא קצת פחות (אלא אם כן יחליט ג'קי בן זקן להשקיע מיליונים, דבר שלא צפוי לקרות).

 

הקבוצות מהדרג הבינוני בליגת העל מצפות לעונה רגועה כמו פרה בהודו. למה לא להשקיע ואולי לנצל את החולשה של הגדולות כדי לגנוב איזה תואר? בקבוצות אומרים שלא צריך להשקיע בעיקר בגלל העובדה שבעונה הבאה נראה את הקבוצות הפועל עכו, הפועל רמת גן והפועל רעננה בליגת העל, אז אין ממש סכנה לרדת ליגה.

 

ואם אנחנו כבר מדברים על הקבוצות הקטנות, אז אין ספק שהן הולכות להיות הלהיט של השנה הבאה. ייתכן שנראה הרבה שערים נגד כל מיני נמושות שיושבי הראש שלהן כבר עכשיו מזהירים מכך שלא ממש מתאים להם לשחק בליגה הבכירה של ישראל.

 

"קבוצות רבות לא יגיעו לתקציב המינימום", מזהירים מהבקרה התקציבית ובעלי הקבוצות שעתידות לעלות ליגה גם לא מתרגשים כל כך מההישג הספורטיבי שלהם.

 

"אני לא צריך להציב יותר מתקציב המינימום. אני לא הולך להשתגע", מבטיח ציון ויצמן, יו"ר הפועל עכו, אם שאלתם. "בכללי, נוסיף מעט יותר מהתקציב שלנו השנה, כי לא צריך יותר. לא נכפיל ולא נשלש את התקציב". ויצמן, כך נשמע, אופטימי: "הרבה גופים שרוצים להיות ספונסרים שלנו העונה פונים אלינו וזה כבר מעודד, כי בימים של משבר הדברים האלה אינם מובנים מאליהם".

 

אופטימיות אפשר לשאוב מכל דבר, תלוי איך מסתכלים עליו. המיתון לא רע כי הוא מחזיר את כולם לניהול שפוי, שפעת החזירים לא צריכה להדאיג אף אחד שהיא תהפוך אנשים להיגייניים ולצמחוניים יותר, ההתחממות הגלובלית היא ברכה במסווה, כי כך נכיר את הים טוב יותר.

 

אבי לוזון שופע אופטימיות באשר לליגה בת ה־16 קבוצות שלו, אבל כשהמיתון ברקע, ייתכן שהליגה בשנה הבאה תיראה הרבה יותר גרועה מאשר השנה. ואלה לא חדשות טובות, איך שלא מסתכלים על זה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x