ישראל מתחברת לכלכלה
 

עסקי ספורט

צילום: בלומברג
מכונית של מקלרן. התקציב יקוצץ ב-90%  
צילום: בלומברג
תגיות קשורות לכתבה
מניות קשורות לכתבה
     

    מ-2010 - תקרת תקציב של 30 מיליון ליש"ט לקבוצות פורמולה 1

    בעקבות כך, כמה מהקבוצות יקצצו עד 90% מתקציבן. מרבית הנהגים המובילים בפורמולה 1 מרוויחים כיום כ-20 מיליון ליש"ט בשנה

    סוכנויות הידיעות

    18.03.09, 12:30

    ה-FIA, התאחדות הספורט המוטורי העולמית, הודיעה על שינויים דרמטיים בחוקי הפורמולה 1 עקב המשבר הכלכלי. בין השאר, תיקבע תקרת תקציב מומלצת של 30 מיליון ליש"ט (42 מיליון דולר) על הקבוצות מעונת 2010. בעקבות כך, כמה מהקבוצות יקצצו עד 90% מתקציבן. 

     

    התקרה אמנם אינה בגדר חובה, אבל החוקים הטכניים החדשים, הכוללים בין השאר מנוע זהה לכל המכוניות, יהפכו השקעה מאסיבית בפיתוחים טכנולוגיים לבלתי כדאית. 

     

    נשיא ה-FIA, מקס מוסלי, אישר כי התקרה תכלול גם את שכר הנהגים. "כל ההוצאות של הקבוצות יהיו תחת התקרה, כולל משכורות הנהגים ומנהלי הקבוצות". מרבית הנהגים המובילים בפורמולה 1 מרוויחים כיום כ-20 מיליון ליש"ט בשנה.

     

    בנוסף הציג מקס מוסלי שיטת ניקוד חדשה במרוצי הפורמולה 1. תחת השיטה החדשה, הנהג שזוכה במספר המרוצים הרב ביותר יזכה באליפות הנהגים. כעת, השיטה מעניקה את התואר לנהג שצבר את מספר הנקודות הרב ביותר.

     

    תחת השיטה החדשה, למשל, לואיס המילטון ממקלרן, אלוף העולם הנוכחי שסיים במקום הראשון בחמישה מרוצים, היה מפסיד את התואר לפליפה מאסה מפרארי, שסיים במקום הראשון בשישה מרוצים.

     

    אם שני נהגים מסיימים עם אותו מספר ניצחונות, אזי מי שצבר יותר נקודות (ממקום 8 עד מקום 1 צוברים נקודות על בסיס של נקודה למקום שמיני עד 12 נקודות למקום 1) יוכרז מנצח. השיטה החדשה אינה חלה על אליפות היצרניות.

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    תגובה אחת ל ”מ-2010 - תקרת תקציב של 30 מיליון ליש"ט לקבוצות פורמולה 1“

    (תגובה אחת)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אפליקציות נדל"ן עולם פנאי 2012 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה מיוחדים
     
    השוק
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה /   bizportal
     
    אודות
     
    כלים
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע