$
עסקי ספורט

מנכ"ל משרד המדע התרבות והספורט: "רשויות הספורט בישראל כושלות"

גל דאי אומר בראיון ל"כלכליסט", שרשויות הספורט בישראל מבולבלות ולכן נכשלו בהחדרת חשיבות הספורט בחברה הישראלית. דאי ידרוש להכפיל את תקציב משרדו כדי לקדם את הספורט. ד"ר אורי שפר, ראש מינהל הספורט, הודיע שלא יוקם מתקן ספורט בלי אישור ועדה מיוחדת

אוריאל דסקל 18:2523.02.09

גל דאי, מנכ"ל משרד המדע התרבות והספורט, אומר בראיון ל"כלכליסט", שרשויות הספורט בישראל נכשלו בכך שלא איחדו קו והגישו סדר יום אחיד וברור לממשלה, בכל הנוגע לספורט בישראל.

 

"נכשלנו בהחדרת חשיבות הספורט", אמר דאי, שקרא להגדיל את התקציב הממשלתי למשרד הספורט. "בלי תוספת תקציב, לפחות הכפלתו, לא נצליח להתקדם בשנה זו". הוא הוסיף: "מינהל הספורט, המועצה להסדר ההימורים בספורט, הוועד האולימפי והגופים האחרים שעוסקים בספורט, לא מצליחים ליישר קו וזה פוגע בספורט הישראלי".  

 

לדבריו, בתקציב הקיים - פחות מ-60 מיליון שקל בשנה - מינהל הספורט אינו יכול לנהל את הספורט בישראל.  לפי המנכ"ל, תקציב הספורט צריך להיות גבוה פי-שניים ויותר בשביל לנהל את הספורט בצורה טובה. במשרד הספורט מדברים על הגדלת התקציב מ-60 מיליון שקל לכיוון של 150 מיליון שקל בשנה הקרובה.

 

"אי אפשר לבנות תשתית"

 

"אנחנו צריכים אישור מהמדינה שאנחנו - משרד ומינהל הספורט - נוביל את מינהל הספורט הישראלי ואנחנו נחלק את התקציבים לספורט המקצועי והספורט העממי, כדי לבנות תשתית אמיתית וחזקה לספורט", אמר דאי, "אבל כרגע אי אפשר לעשות את זה, בגלל שיש בלבול במערכת הספורט ויש מעט מאוד כסף".

 

דאי חושף, שמינהל הספורט מעניק 12 מיליון שקל בלבד לרשויות המקומיות שמעוניינות לקדם את הספורט - "סכום מצחיק", לדעתו. המינהל נותן בין 4.5 ל-5 מיליון שקל לאגודות. "עם הסכומים האלה אי אפשר לבנות תשתית אמיתית".

 

מדינת ישראל היא המדינה המערבית שמשקיעה הכי מעט בספורט. דאי: "השר הקודם (ראלב מג'אדלה) השיג הסכמה עקרונית להגדלת התקציב, אבל הבחירות הקפיאו את התוכניות ונצטרך לראות מה השר הבא יעשה". יש לציין, שבוועד האולימפי הישראלי גם כן מעוניינים לקבל את השליטה על התקציבים.

אפרים זינגר, מנכ"ל הוועד האולימפי. יאחד כוחות עם מנהל הספורט? אפרים זינגר, מנכ"ל הוועד האולימפי. יאחד כוחות עם מנהל הספורט? צילום: אוראל כהן

 

השאיפה: לאחד רשויות

 

ד"ר אורי שפר, ראש מינהל הספורט במשרד המדע התרבות והספורט, הציג בשבוע שעבר בכנס וינגייט שערך המשרד את האסטרטגיה של מינהל הספורט לקידום ופיתוח הספורט העממי והתחרותי בישראל. שפר התייחס בעיקר לבניית מתקני הספורט המבוזרת בין הרשויות.

 

"עיריות כפר-סבא, רעננה ורמת השרון הקימו, לפני שנים, כל אחת, איצטדיון ובו אלפי מקומות ישיבה. כל זאת במרחק של מספר ק"מ אחד מהשני. הדבר לא סביר בהתייחס לעלויות האחזקה הנדרשות מכל מתקן שכזה", אמר בשבוע שעבר שפר.

 

"כמו כן, אין סיבה שבכל עיר בסדר גודל בינוני או קטן יפתחו את כל ענפי הספורט. זהו מצב לא הגיוני, המחייב אותנו לשנותו בתיאום ובסיוע הרשויות. במציאות של היום, נוכח המצב הכלכלי, השאיפה לאחד רשויות סמוכות זו לזו והתקציבים הציבוריים ההולכים ופוחתים, מוטלת עלינו החובה לתאם, לאגד משאבים ולחשוב קדימה. לצורך כך, אני פועל להקמת ועדה בין-משרדית, שתראה את האפשרויות והצרכים ותיתן מענה פונקציונאלי אופטימאלי בנדון.

 

שפר הדגיש: "מינהל הספורט יפעל להפסקת הקמתם של איצטדיונים ואולמות גדולים בכל יישוב, וישאף להקימם במסגרת אזורית-מחוזית".

 

בהתייחס לסוגיית המאמנים בישראל אמר שפר, כי "בישראל יש מאמנים מהטובים בעולם שאינם עובדים בתחום, בעיקר בתחום הספורט לצעירים".

 

שפר הציג נתונים מהעולם, המצביעים על הפער שבין התייחסותנו הכושלת למאמן הספורט ולמעמדו להתייחסותן של מדינות רבות בחו"ל, הרואות באימון פרופסיה ומכירות בצורך לחזק את מעמד המאמנים בכל ענפי הספורט. הוא קרא, בין היתר, למפמ"ר על החינוך הגופני והספורט במשרד החינוך, אברהם זוכמן, למצוא דרך להעסיק מאמנים מקצועיים בבתי הספר, בכדי לשפר את הישגיהם של התלמידים וליצור עתודת ספורטאים למדינת ישראל.

 

שפר בישר לנוכחים, כי השופט בדימוס אמנון סטרשנוב נענה לבקשת השר מג'אדלה ויעמוד בראש המועצה למניעת אלימות בספורט, שישיבתה הראשונה תתקיים כבר בימים הקרובים. סטרשנוב היה בעבר ראש הוועדה לשיפור מצב הכדורגל בישראל
בטל שלח
    לכל התגובות
    x