$
עסקי ספורט

עם חברים כאלה: צרות במועדון ברצלונה

ז'ואן לאפורטה וסנדרו רוסל היו החברים הכי טובים אבל עכשיו מתמודדים זה נגד זה על השליטה בברצלונה. לאפורטה מקווה שתקציב של 380 מיליון יורו יעשו את העבודה עבורו. רוסל בונה על הזיכרון הקצר

אוריאל דסקל 07:5108.07.08

שלשום הגיעו יוהן קרויף וחברו הטוב ז'ואן לאפורטה לקאמפ נואו. השניים הגיעו לאצטדיון כדי להשתתף במשאל בקרב ה"סוסיוס", חברי מועדון הספורט של ברצלונה, באשר לעתידו של לאפורטה כנשיא הארגון. סוסיוס אחדים, שנמאס להם מההתנהלות של לאפורטה, לא הסתפקו רק בהשחלת פתק בעד הדחתו וקראו

קריאות נגדו ונגד ההולנדי, שבחלק מרחובות ברצלונה עדיין מכונה קדוש. עד כדי כך שונאים כיום את לאפורטה בברצלונה, שאפילו לקרויף הם מוכנים לשרוק בוז.

 

ההולנדי מצדו היה מרוצה מההליך הדמוקרטי שנכח בו אבל פחות מההתנהגות של האוהדים. "אני שמח שאני יכול להשתתף במשאל כזה, אבל בכדורגל אסור לשפוט דברים לפי כל חודש", אמר, "לאפורטה עשה הרבה בשנים האחרונות ורק מכיוון שהקבוצה לא זכתה בכלום בשנתיים האחרונות, לא צריך לבטל את העבודה הטובה שנעשתה".

 

והעבודה הטובה אכן נעשתה. אמנם בשנתיים האחרונות לא זכתה ברצלונה באף תואר וחדרי ההלבשה נהפכו לזירת קרב בין כוכבים בעלי אגו מפותח, אבל לאפורטה וחבריו קיבלו מועדון מרוסק מבחינה מקצועית, ששרוי בחובות אדירים ובתוך כמה שנים הפכו אותו לאחד מארגוני הספורט המכניסים והמצליחים בעולם. עם זאת, בשנים האחרונות התחזקה האופוזיציה ללאפורטה וכעת חברו הטוב ביותר לשעבר, סנדרו רוסל, מאיים להשתלט על הקבוצה.

 

מלחמת הקליקות

ב־2003 לאפורטה וסנדרו רוסל, שני אנשי עסקים צעירים ומוצלחים, ניצחו את הנשיא הכושל ז'ואן גאספרט בבחירות והשתלטו על ברצלונה. השניים, עם אליטה של אנשי עסקים קטלונים צעירים, הנחילו דרך עסקית ועניינית במסדרונות קאמפ נואו ושיקמו את מעמדה הכלכלי והמקצועי של ברצלונה.

 

רוסל, לשעבר בכיר בנייקי, השתמש בקשריו כדי להביא לקטלוניה את רונלדיניו, שהפך לאיש החשוב בבארסה החדשה. רוסל היה אחראי גם להחתמות נוספות וב־2004 ניסה להחליף את המאמן בזמנו, פרנק רייקרד, בפליפאו סקולארי. זה היה המהלך שבקע את הסדק הראשון בברצלונה החדשה. לאפורטה, שהסתמך על הצעותיו של קרויף, היה נחוש בדעתו לשמור על המאמן ההולנדי, ואותה נחישות גרמה לרוסל לפרוש מההנהלה ב־2005.

 

רוסל טוען מאז שלאפורטה נהפך לשתלטן בלתי נסבל ואימץ התנהגויות של דיקטטור אבל ההצלחה של הקבוצה על המגרש הותירה את דבריו בעמודים האחוריים של היומונים הספרדיים. עם זאת, רוסל נשאר בעל השפעה על הקבוצה. "הקליקה הברזילאית" של רונלדיניו, דקו ושות' נותרה בקשרים טובים עם רוסל, וזה היה הבסיס למתח בין קליקות אחרות — בין ה"קליקה הקטלונית", שאותה מובילים קרלוס פויול וויקטור ואלדס, הקפטן והשוער, ו"הקליקה האפרו־צרפתית", שאותה הובילו סמואל אטו וליליאן תוראם. הקליקות פגעו בקבוצה ובשנתיים האחרונות היא איבדה את דרכה.

 

לאפורטה וחברי ההנהלה היו מודעים לבעיות, וניסו לשנות את פני הקבוצה בשנה שעברה עם רכישתם של כוכבים כתיירי הנרי וגבריאל מיליטו בעלות של יותר מ־55 מיליון יורו. עם זאת, העונה שעברה היתה כישלון גדול ובאביב החליטו בהנהלת הקבוצה לפרק את החבילה ולבנות את הקבוצה מחדש. לרונלדיניו הודיעו שיתחיל לחפש קבוצה והקליקות הברזילאיות והאפרו־צרפתיות פורקו: דקו נמכר, ליליאן תוראם שוחרר וסמואל אטו גם כן נמצא בדרך החוצה.

 

פפ גווארדיולה, לשעבר כוכב הקבוצה וסמל לאומי של קטלוניה, מונה לאמן את הקבוצה ומעמדה של "הקליקה הקטלונית" התחזק במידה רבה. ההנהלה המשיכה בתהליכי חיזוק המועדון. במקביל לשינויים הגדולים, התחזק קולו של רוסל, וכעת הוא רואה עצמו כמועמד הטבעי לזכות בבחירות הבאות. והוא לא חוסך בביקורת.

 

אנרכיה בקאמפ נואו

"אני רוצה להודיע שאני ארוץ לבחירות הבאות", הודיע רוסל והמשיך: "יש בכל חלק של המועדון אנרכיה מוחלטת. המשבר הוא לא רק ספורטיבי, הוא מוסדי". רוסל הביע תמיכה בחברו הטוב רונלדיניו: "זה מגוחך שאנשים אומרים שהוא לא שווה כלום עכשיו - הוא סמל של המועדון וצריך להישאר"; וגם ביקר את המחירים המופקעים שהקבוצה משלמת עבור שחקנים.

 

"השחקנים שהביאו בינתיים נראים לא רע, אבל המחיר זה עניין אחר. מגוחך לשלם כל כך הרבה כסף עבור השחקנים האלה". רוסל קינח ב"מי שהחתים את תיירי הנרי צריך לקבל פליק באוזן". דבריו עשו כותרות ראשיות שהפעילו לחץ על לאפורטה, ובסופו של דבר הובילו להצבעת האי־אמון שערערה את מעמדו של הנשיא המכהן.

 

כדי לשחזר את הימים שבהם היו דבריו של רוסל הערות שוליים לא חשובות, צריכה הקבוצה בהנהלתו של לאפורטה ליהנות מעונה מוצלחת ולשם כך הם הקצו תקציב של 380 מיליון יורו - התקציב הגדול בכל הזמנים של ברצלונה. לאפורטה מקווה שזה יספיק.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x