$
מוסף נדל"ן נובמבר 2013
מוסף נדל"ן נובמבר 2013 עמוד כתבה

"בית זה עולם ומלואו"

זה עשור עובד גור מרגולין כמנהל צוות וכפועל מן המניין בחברה שמקימה בתים פרטיים בשיטת בנייה מתקדמת מפלדה. "זו עבודה שונה מבנייה רגילה", הוא אומר, "לא צריך כוח פיזי"

דותן לוי 09:2420.11.13
הנסיבות שהובילו את גור מרגולין לחברת אוסטק שמיר היו מקריות. מרגולין, הנדסאי אדריכלות, הבין די מהר שאם יתמיד בתחום שלמד מצפות לו שנים ארוכות במשרד, ישוב תחת אורות ניאון ליד שולחן שרטוטים. זה לא התאים לו. חצי שנה לאחר סיום הלימודים, ובעקבות המלצה של חבר, הוא הגיע לעבוד בחברה כפועל בניין מן המניין והתאהב בתחום. "החבר אמר שמדובר בטכניקת בנייה מעניינת ששווה לי לראות, ואחרי תקופה קצרה הבנתי שאל תחום האדריכלות כבר לא אגיע", הוא מספר, "מאז אני שם, כבר עשר שנים, מתוכן שנה וחצי כפועל והשאר כראש צוות".

 

עיקר עיסוקו של מרגולין הוא בבנייתם של בתים פרטיים עבור לקוחות פרטיים - "בכל פעם עובדים על בית בודד, מא' עד ת'". שיטת הבנייה דומה לשיטות שנהוגות בחו"ל, בעיקר בארצות הברית ובאוסטרליה: בסיס הבית נבנה מקונסטרוקציית פלדה, שעליה מרכיבים את תשתית הבית כולו. הבנייה נחשבת לירוקה בגלל השימוש בחומרים ממוחזרים, הבידוד האיכותי והכמות הכמעט אפסית של פסולת בנייה. גם משך הבנייה מהיר יותר, ונע בין חצי שנה לעשרה חודשים.

 

מרגולין. "יש פועלים שעובדים בחברה כבר 15 שנה ויש חבר'ה בני 60" מרגולין. "יש פועלים שעובדים בחברה כבר 15 שנה ויש חבר'ה בני 60" צילום: עמית שעל

 

"החברה בנויה מצוותים של 3–4 פועלים שבונים את קונסטרוקציית הפלדה", הוא מסביר, "אנחנו עובדים כמובן עם בעלי מקצוע, כמו אינסטלטורים וחשמלאים, אבל הקונסטרוקציה היא הבסיס. כל פועל מלווה את הבית עד לסיומו וחייב להבין את השיטה, בניגוד לבנייה רגילה שבה פועלים בדרך כלל מלווים שלב מאוד מסוים בבנייה ואז מתחלפים. לכן יש בחברה שלנו פועלים ישראלים שעובדים אצלנו כבר 15 שנה ויש חבר'ה בני 60. יש כאלה שעבדו בזה כמה שנים בארצות הברית ולמדו את השיטה, אבל יש גם פועלים חדשים. לא מזמן קלטנו שניים שהגיעו לישראל במסגרת עליית הנוער מקזחסטן.

 

"זו עבודה שונה מבנייה רגילה. לא צריך כוח פיזי. זה טוב אם יש ידיים טובות, אבל אפשר בקלות ללמוד את העבודה. אתה לא מניח בלוק ושם טיט כמו בבנייה רגילה, וכיוון שהשיטה מהירה, כשיש לבית גג אתה עובד רוב היום בצל. לעתים תכופות בניית הקירות מתבצעת במפעל על פי תוכנית מודולרית, ואז רק חלק קטן מהבנייה מתבצע באתר. העבודה שלי מתחלקת לבנייה בשטח ולתיאום מול קבלני המשנה, שהפגישות שלי איתם מתבצעות גם הן באתר, ולאחר מכן עם בעלי המקצוע. כמו כן, כיוון שאני בשטח אני גם הפנים של החברה. לא פעם פונים אליי מתעניינים, אני נותן הסבר בסיסי ומפנה אותם הלאה, לאנשי השיווק.

 

"לבנות למישהו בית זה תהליך מדהים. לכל אחד שאני בונה עבורו יש חלום, ואני מממש לו אותו. לאט לאט הלקוחות רואים איך הבית שהיה קודם לכן שרטוט דו־ממדי הופך לתלת־ממדי, זה נותן המון סיפוק. עם חלק מהמשפחות אני בקשר גם אחרי סיום הבנייה".

 

הלקוח הישראלי ידוע כבעייתי ולא פשוט, אבל מרגולין טוען כי "רוב הלקוחות לא נודניקים. בתחילת העבודה יש לקוחות חשדנים מאוד, כי הם רגילים שבעלי מקצוע דופקים אותם, אבל יש לנו מספיק ניסיון כדי להתמודד. אני אף פעם לא אעשה משהו מאחורי הגב של הלקוח או אבצע משהו מבלי ליידע אותו. ברגע שהם רואים שאנחנו מקצועיים ועובדים בשקיפות מלאה הם בדרך כלל נרגעים.

 

"יש בתחום הבנייה המון אפשרויות לקיצורי דרך. עבודה טובה ומקצועית מצריכה לעתים תכופות גם השקעה של יותר כסף ואנרגיה מצד הקבלן, ולצערי הרבה קבלנים מעגלים פינות ואז אחרי שנה־שנתיים מתחילות התקלות. אני רואה לפעמים קבלנים חיצוניים שהלקוחות מביאים, יש לא מעט פעמים שאני מסרב לעבוד עם בעלי מקצוע חפיפניקים".

 

אוסטק שמיר בונה בכל הארץ. כרגע סיים מרגולין, תושב נתניה נשוי ואב לשלושה, לבנות בית במושב בית הלל בצפון. בעבר בנה גם בירוחם. "אנחנו מתחילים בנתניה, אוספים את כל הפועלים בשש בבוקר, נוסעים לאתר ומתארגנים על קפה", הוא מספר, "אחרי הקפה ישר נכנסים לעבודה. בשעות הצהריים יש לנו הפסקה, כל אחד מביא מהבית את האוכל שלו. ב־16:00 אנחנו מסיימים את יום העבודה. אנחנו עובדים חמישה ימים בשבוע, אבל כל יום הוא שונה, לפי ההתקדמות של הבית. זה עולם ומלואו".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x