$
חדשות נדל

ביהמ"ש קבע: נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש ואחיו יפצו את חברת מודיטרון ב- 2.3 מיליון שקל

על פי הכרעת ביהמ"ש הפרו האחים ברוש את התחייבותם לשנות את ייעודו של נכס תעשייתי לנכס מסחרי ביבנה אותו מכרו למדיטרון. ביהמ"ש חייב את האחים בהוצאות משפט בסך 50 אלף שקל

ענת דניאלי 10:0009.10.17

בית המשפט המחוזי בתל אביב קבע לאחרונה כי נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש ואחיו יו"ר איגוד המתכות יריב ברוש ישלמו על הפרת התחייבות בחוזה ופיצוי בסך 2.3 מיליון שקל בגין עלויות שינוי ייעוד של נכס מסחרי ביבנה שמכרו לחברת מודיטרון. כמו כן, חוייבו האחים ברוש בהוצאות המשפט בסך של 50 אלף שקל.

 

בשנת 1999 נחתם הסכם בין ברוש תעשיות ובין חברת מודיטרון. בהתאם להסכם המכר, רכשה מודיטרון את מלוא זכויות החברה בנכס, אשר שימש ומשמש כסניף שופרסל באזור התעשיה ביבנה. בפברואר 2014 רשות מקרקעי ישראל (רמ"י) הוציאו דרישה לתשלום בגין השימוש החורג בסכום של 1.85 מיליון שקל. הסכום מתייחס לתקופה מחודש ינואר 1998 ועד לחודש יוני 2018. דרישת התשלום הועברה על ידי מודיטרון לברוש, אך משברוש סירבו לפרוע את דרישת התשלום הוגשה התביעה. המגרש הנו בבעלות רמ״י ולברוש הייתה ביחס למגרש זה זכות חכירה לדורות. באותו ההסכם של הרכישה נכלל סעיף שמדבר על שינוי יעד המקרקעין. המבנה על פי התב״ע הנו למטרות תעשייה וכי בהתאם לתב"ע חדשה יעוד הנכס יהיה כזה שיאפשר שימוש בנכס למטרת השכירות (מסחר).

 

בהסכם ברוש תעשיות התחייבו לעשות את מיטב המאמצים לפעול שתב"ע חדשה תופקד ותאושר. כמו כן, התחייבה ברוש תעשיות לפעול בוועדה המקומית לתכנון ובנייה לקבלת היתרים לשימוש חורג כפי השימוש בפועל בנכס.

 

 

ברוש. הוא ואחיו יפצו את מודיטרון ב-2.3 מיליון שקל ברוש. הוא ואחיו יפצו את מודיטרון ב-2.3 מיליון שקל צילום: עמית מגל

 

בכתב ההגנה לא חלקו ברוש על עיקרי הרקע העובדתי, הסביר סגן נשיא ביהמ"ש המחוזי בת"א, השופט ישעיהו שנלר, בפסק הדין. אלא הושם דגש על התנהלותה של מודיטרון בדרך של מחדל. לטענת ברוש "משך כל השנים ישבה מודיטרון בחיבוק ידיים ולא עשתה דבר בקשר לנכס, למעט קבלת דמי שכירות משופרסל וכריתת הסכמים חדשים להשכרת הנכס ולא פנתה לברוש תעשיות או לברוש בדרישה לפעול לקיום חיוביה לעניין תשלום דמי שימוש למינהל, אלא רק כ-14 שנים לאחר חתימת הסכם המכר". האחים ברוש אף טענו להתיישנות התביעה כשם שהחוזה נחתם בשנת 1999. שנלר ציין בפסיקתו כי הוצאת דרישת התשלום של רמ"י מהווה "זכות תביעה קונקרטית" ומשכך לא החל מרוץ ההתיישנות בסמוך לחתימת הסכם המכר.

 

השופט שנלר כאמור קיבל את טענות מודיטרון וכתב בהחלטתו: "זכאית מודיטרון לסעדים הנובעים מהפרת התחייבות התשלום למינהל, אולם לאור כל אשר פורט הסעד הכספי הינו הסעד הכספי של הסכום הגבוה". סכום החוב למנהל הוא כאמור 1.85 מיליון שקל וסכום פיצויים המוסכמים למועד הגשת התביעה עמד על 2.32 מיליון שקל. "אני מחייב את הנתבעים (האחים ברוש) לשלם את הסך של 2.32 מיליון שקל נכון למועד הגשת התביעה בצירוף הפרשי הצמדה וריבית על התשלום בפועל", נכתב בהחלטה. כמו כן, חויבו האחים ברוש לשלם הוצאות משפט וכן שכר טרחה בסך 50 אלף שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x