$
חדשות נדל

כך נהפך מגדל עזריאלי שרונה ללוקיישן החם של היי-טק

בגובה של 255 מטר, עם עשרות מעליות מצוידות במסכי LED, לובי ענק וקניון בקומה התחתונה, מגדל עזריאלי שרונה בתל אביב הצליח למשוך אליו בלי פרסום שורת חברות היי־טק שהסכימו לשלם כמעט כל סכום כדי לשבת בו. הצצה לבניין שרק פייסבוק ואמזון יתפסו בו 16 קומות תמורת מיליוני שקלים בשנה

יואב סטולר 12:1108.10.17

מהקומה ה־61 של מגדל עזריאלי שרונה, סמוך למתחם שרונה, שלושת מגדלי עזריאלי האיקוניים נראים שפופי קומה. המגדל הגבוה בישראל מצליח נכון לעכשיו למתג את עצמו כדבר החם בתפריט הנדל"ני שמוצע לחברות ההיי־טק בישראל. אמזון, פייסבוק, מג'יק ליפ – כולן מתעתדות לעבור למגדל הלוהט. יחד איתן גם שמות בינלאומיים מוכרים נוספים וחברות טכנולוגיה ישראליות בולטות: סיטי, איירון סורס, סימילאר־ווב, וחברת מתחמי העבודה Labs מקבוצת טדי שגיא.

 

34 מעליות ואקווריום דגים אינטראקטיבי

 

המגדל, שהוקם בעלות של 1.5 מיליארד שקל, מתפתל לגובה 255 מטרים וחצי מעל פני הים ­‑ 20 מטרים וחצי יותר מהמחזיק הקודם בתואר, מגדל משה אביב ברמת גן. בימים אלו עוד נמשכות עבודות הבנייה וההתקנה הקדחתניות במבואה של עזריאלי שרונה, אך כבר עתה ניתן לראות כי היקף הנדל"ן שהוא מציע, גודל הלובי והעיצוב המוקפד מצליחים לבדל אותו מפרויקטים אחרים ברחבי העיר.

 

 

שטח הקומות במגדל הוא הגדול ביותר שמוצע היום במגדלי המשרדים בישראל, כ־‭2,400‬ מ"ר לכל קומה. בסך הכל יכלול המגדל כ־‭115‬ אלף מ"ר שטחי משרדים מעל מרכז מסחרי ששטחו כ־‭11‬ אלף מ"ר. דמי השכירות הממוצעים במגדל עומדים על ‭120–105‬ שקל למ"ר.

 

 

 

בקבוצת עזריאלי בחרו לא לצאת בקמפיין פרסומי לאכלוס המגדל, ובינתיים האסטרטגיה הזאת מוכיחה את עצמה, מכיוון שההתלהבות של החברות מהמגדל עושה את שלה. עד כה שווקו ‭95%‬ משטח המגדל (כולל עסקאות שנמצאות בשלבי חתימה).

 

הנהירה של חברות אל המגדל החדש מתל אביב ומחוצה לה ‑ שמזכירה את המעבר של חברות טכנולוגיה לסן פרנסיסקו מערי הלוויין שלה ‑ משקפת את התחרות הקשה על העובדים הטובים ביותר בתחומי ההיי־טק. אחד מכל עשרה שכירים בתל אביב עובד בענף ההיי־טק, לפי נתונים שמסר ל"כלכליסט" מנהל היחידה לקשרים בינלאומיים בעיריית תל אביב איתן שוורץ.

 

מה במגדל? את ההרצפה ואת קירות המסדרונות שבקומות המשרדים מעטר פרקט. במשרדים עצמם, חלונות המגדל המאפשרים תצפית מרהיבה על כל גוש דן. 22 מעליות משרתות את בניין המשרדים, בנוסף ל־12 מעליות לשימושם של באי המלון והקניון שאמורים להיבנות בקומות התחתונות. מסכי LED המציגים את שמות החברות שבכל קומה מתנוססים במעליות על רקע אקווריום דגים אינטראקטיבי.

 

עוד חוויה שישראלים יכלו עד כה להתנסות בה רק בביקורים בגורדי שחקים בחו"ל היא הלחץ הכואב שמורגש באוזניים בשעת הנסיקה המהירה במעלית אל הקומות הגבוהות.

 

 

משרדי איירון סורס במגדל עזריאלי שרונה משרדי איירון סורס במגדל עזריאלי שרונה צילום: גדעון לוי

 

 

 

 

המגדל יהיה "הבניין הכי מעניין בישראל", מסביר את הבחירה במגדל אור עופר, מנכ"ל חברת ניתוח נתוני הגלישה סימילרווב. החברה, שהתרחבה בשנים האחרונות מ־40 ל־300 עובדים, תעבור בחודש הבא לשתי קומות במגדל, ותשאיר מאחור את משרדיה הישנים במגדל לווינשטיין הסמוך שעל דרך בגין. "זה המגדל הכי גבוה בישראל", הוא ממשיך, "במיקום הכי מרכזי בישראל, על תחנת רכבת ועל כל האוטובוסים – הכל מתנקז לשם". אפשר להזכיר עוד שהמגדל יעמוד בסמוך לאחת התחנות העתידיות של הרכבת הקלה שנבנית כעת.

 

שיקול מרכזי בבחירה של סימילרווב במגדל, מספר עופר, הוא שטחה הכולל של כל קומה במגדל – 2,500 מ"ר לקומה במגדל עזריאלי שרונה במקום 1,000 מ"ר במגדל לוינשטיין. ההבדל הזה יאפשר לו לשכן את החברה בשתי קומות מחוברות במדרגות במקום בארבע קומות כעת.

 

לדברי עופר, ההבדלים במחיר השכירות אינם משמעותיים כל כך, אבל יש להוסיף עליהם את עלות התכנון והעיצוב, שיכולה להגיע לעשרות מיליוני שקלים בהתחשב הסטנדרטים הגבוהים שמקובלים במשרדי חברות ההיי־טק הבכירות בישראל.

 

 

משרדי איירון סורס. החברה שכרה 10,000 מ"ר ותשכור 2,000 בהמשך משרדי איירון סורס. החברה שכרה 10,000 מ"ר ותשכור 2,000 בהמשך צילום: גדעון לוי

 

פייסבוק מצאה חוף מבטחים מהמוחים ברוטשילד

 

פייסבוק תעבור לשבע קומות במגדל, במקום שש הקומות המעוצבות שבהן היא מחזיקה כעת במגדל רוטשילד 22 שבדרום שדרות רוטשילד. היא צפויה לשלם עבור השכירות כ־110–120 שקל למ"ר בחודש, ובסך הכל 1.38 מיליון שקל בחודש או 16 וחצי מיליון שקל בשנה.

 

פייסבוק נתקלה לאחרונה בקשיים לא צפויים במשכנה הנוכחי, בעקבות חשיפת הסכם בין יזמי הנדל"ן של המגדל שבו משתכנים כיום משרדי החברה. פייסבוק התחייבה לשמור על לובי המגדל כשטח ציבורי בתמורה להנחות בארנונה. כשהדבר נודע למבקרים של החברה בישראל, שחלקם מוחים על מדיניות החברה בנוגע להסרת פוסטים וקבוצות שכוללים ביקורת על פעילות של גופים כלכליים, ובהם פייסבוק עצמה ‑ הם הפכו את הלובי ברוטשילד 22 לזירת מחאה שוקקת.

 

 

משרדי איירון סורס במגדל עזריאלי שרונה משרדי איירון סורס במגדל עזריאלי שרונה צילום: גדעון לוי

 

ענקית נוספת שהבטיחה את מקומה באייקון החדש של קו הרקיע התל אביבי היא אמזון של ג'ף בזוס. בשבוע שעבר אישרה החברה שורה של חשיפות ב"כלכליסט", כשהודיעה כי היא מקימה מרכזי פיתוח חדשים בארץ. צוותי המחקר בארץ יתמקדו בפיתוח שירותי קניות מקוונים באמצעות אלקסה, העוזרת הקולית של החברה. בראש הקבוצה יעמוד אייל איטח, שבתפקידו הקודם נמנה עם מנהלי הפיתוח של מיקרוסופט בישראל בתחום הסייבר.

 

עסקת השכירות שנחתמה עם אמזון היא הגדולה ביותר שהתבצעה בתל אביב בשנים האחרונות. החברה תאכלס עשר קומות בבניין בשטח כולל של 22.5 אלף מ"ר, תמורת כ־37 מיליון שקל בשנה.

 

גם חברות קטנות יותר שיעברו למגדל ישלמו סכומים לא קטנים תמורת סמל הסטטוס החדש של עולם הטכנולוגיה בישראל. לדוגמה, איירון סורס של תומר בר זאב אכלסה כבר 10,000 מ"ר, וצפויה לאכלס עוד 2,000 מ"ר בהמשך. היא תשלם עד 1.5 מיליון שקל בחודש.

 

 

מבט מהקומה ה-61, מגדלי עזריאלי האייקוניים נראים פתאום שפופי קומה מבט מהקומה ה-61, מגדלי עזריאלי האייקוניים נראים פתאום שפופי קומה

 

מג'יק ליפ האמריקנית, המפתחת מערכות מציאות רבודה, תעבור לעזריאלי שרונה ממשרדיה הנוכחיים בהרצליה.

 

עם זאת, מי שיבקר במגדל בימים אלה יראה לנגד עיניו אתר בנייה יותר מאשר פלא אדריכלי. מאז שקיבל בניין המשרדים טופס 4 בחודש יוני האחרון הספיקו להיכנס אליו כמה חברות, בהן איירון סורס, Labs ומג'יק ליפ. העובדים שהתיישבו במשרדים שומעים ברקע קולות קידוח מחרישי אוזניים, נאלצים לדלג מעל פסולת בנייה, ומתמודדים עם הררי האבק והלכלוך בחדרי המדרגות. פועלים רבים עובדים בבניין, ובקומות הלא מאוכלסות נוסעים אפילו טרקטורים. כדי לעלות לקומות המשרדים של בניין הפאר נאלצים עובדי חברות הטכנולוגיה להיעזר בשירותיהם של פועלי הבניין, המתפעלים מעלית שירות שמזכירה יותר כלוב בטיחות מטפס. החרוצים יכולים להעפיל בחדרי המדרגות המאובקים.

 

סייע בהכנת הכתבה: אור הירשאוגה

בטל שלח
    לכל התגובות
    x