$
חדשות נדל

נשיא התאחדות הבנייה הסינית: השכר של הפועלים שמגיעים לישראל - מהגבוהים בעולם

בפגישה שנערכה אתמול בין משלחות משני הצדדים לצורך אשרור ההסכם להבאת 20 אלף עובדים מקצועיים לענף הבנייה הישראלי אמר נשיא ההתאחדות כי משך הזמן שלקח לחתום על ההסכם נחשב לסביר וקיווה כי כבר בחודשים הקרובים יגיעו לישראל אלפי עובדים

דותן לוי 11:5425.04.17

"השכר בישראל בתחום הבניה נחשב לגבוה מאד אפילו בהשוואה לשכר שהסינים מקבלים מדינות כמו יפן. רק כשמשלמים שכר גבוה אפשר למשוך את העובדים הטובים", כך אמר אמש (ב') יו"ר צ'ינקה (Chinca), התאחדות הקבלנים הסינית, פאנג קיוצ'ן. שכר העבודה של העובדים שיגיעו מסין יעמוד על כ-5,600 שקל לחודש בתחילת הדרך (ללא שעות נוספות) ויגיע לאחר מספר שנים ל-7,500 שקל לחודש.

 

 

קיוצ'ן היה חלק ממשלחת סינית שהגיעה לישראל כדי לאשרר את ההסכם להבאת 20 אלף עובדים לענף הבניה אשר נחתם בין שתי המדינות. המשלחת של נציגי הממשל וענף הבנייה הסיני שהגיעה לישראל כללה את סגן השר לסחר של סין, צ'אנג סינג פו, את נשיא התאחדות הבניה הסינית (שהינו גוף ממשלתי), וכן את נציגי המחוזות שבהם יגוייסו העובדים בסין. במפגש שנערך בתל אביב השתתפו גם בכירים ממשרד האוצר ומשרד השיכון ובינוי הישראליים, בראשות ראש מטה הדיור הלאומי, אביגדור יצחקי, נשיא התאחדות בוני הארץ רוני בריק ומנכ"ל ההתאחדות אליאב בן שמעון. במהלך הביקור סיירה המשלחת בין היתצר באתרי בניה שבהם מועסקים עובדים סיניים.

לדברי קיוצ'ן הפועלים הסיניים הפסיקו להגיע לישראל בגלל שהם נדרשו לשלם הרבה כסף לחברות כוח אדם. "עכשיו שתי הממשלות החליטו לעבוד יחד וכך הצלחנו לעקוף את החברות הללו והפועלים שיגיעו לישראל לא ישלמו עמלות כדי להגיע לעבודה. אנחנו לא גובים מהם כסף בצד הסיני. כשהם יגיעו הם יעבדו קשה כי הם ירצו לעשות הרבה כסף, ההסכם משרת את שני הצדדים".

 

מימין רוני בריק, פאנג צ'יוקן יו"ר התאחדות הקבלנים הסינית, אביגדור יצחקי ואליאב בן שמעון מימין רוני בריק, פאנג צ'יוקן יו"ר התאחדות הקבלנים הסינית, אביגדור יצחקי ואליאב בן שמעון צילום: כפיר סיון

 

פועלים סינים. "הצלחנו לעקוף את חברות כוח האדם" פועלים סינים. "הצלחנו לעקוף את חברות כוח האדם" צילום: שאול גולן

בהמשך סיפר קיצ'ן כי בסין דירה משך הזמן שלוקח לבנות דירה ממוצעת בבניין גבוה עומד על 5-6 חודשים, זאת לעומת כ-28 חודשים – משך הזמן שאורכת בנייתו של בניין ממוצע בישראל.

 

במהלך נאומו הוא אמר, "אנחנו שמחים להיות כאן. חיכינו ליום הזה הרבה שנים. בסין יש לנו משאבים רבים של עובדים ואני יודע שחסר מאוד עובדים בענף הבנייה, בגלל הביקוש הגבוה ואנו שמחים לסייע ומצפה שנוכל להתחיל למיין ולהביא עובדים ברגע שיתאפשר". הוא אף חשף: "חברות הבנייה הסיניות מחזיקות כיום בכ-20% פעילות הבנייה בעולם. אנו מייצגים חברות שפועלות ב-119 מדינות בעולם - 50% במדינות אסיה, 30% באפריקה, 10% באמריקה הלטינית ו-12%-15% באירופה ואוסטרליה. שמחתי לשמוע את נשיא התאחדות בוני הארץ שהציע להרחיב את שיתוף הפעולה בין חברות סיניות לישראליות ברחבי העולם. זו בהחלט הצעה שנאמץ". יו"ר ההתאחדות הסינית אמר עוד: "אנחנו שמחים שההסכם החדש קובע כי התנאים שיינתנו לעובדים הסינים יהיו טובים ואני חושב שהשיתוף פעולה ייטיב עם שני הצדדים – הקבלנים מישראל והעובדים מסין".

 

נשיא התאחדות בוני הארץ, רוני בריק: "ההסכם יחזק את ענף הבנייה הישראלי, יאפשר לנו לספק את צרכי הדיור שלנו ויהיה הזדמנות לייצר שיתופי פעולה של חברות סיניות וישראליות בפרויקטים ברחבי העולם". מנכ"ל ההתאחדות, עו"ד אליאב בן שמעון: "הגיוס צפוי להשפיע לטובה על איכות ומשך זמן הבנייה אך אין להוריד את הרגל מדוושת קידום הכשרת ישראלים לעבודה בענף". יו"ר התאחדות הקבלנים הסינית חשף: "החברות הסיניות מחזיקות כיום 20% מכלל פעילות הבנייה בעולם ובהחלט נאמץ את ההצעה לשיתופי פעולה בין חברות סיניות לישראליות בעולם"

 

ההסכם החדש יאפשר הבאת 20 אלף עובדי בנייה מקצועיים מסין לישראל מתחומי השלד, הטיח והריצוף. מבחני המיון המקצועיים לגיוס הקבוצה הראשונה של העובדים, שתכלול כ-6,000 עובדים, יחל בסין כבר בחודש הקרוב. נציגי הממשלה מסרו באירוע, כי ההסכם קובע מגבלות רבות על הגופים הסינים שיהיו מעורבים בהבאת העובדים, לשם להבטחת זכויות כל עובד ועובד שיגיע מסין.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x