$
חדשות נדל

בלעדי לכלכליסט

פשרה על מגרש הכדורגל: עיריית פתח תקווה גברה על ההסתדרות 1:0

במסגרת הסכם שהושג בתום מאבק ארוך, תפצה עיריית פ"ת את ההסתדרות על הפקעת המגרש הפועל בשכונת מחנה יהודה ב־10 מיליון שקל, במקום ב־22 מיליון שקל

יעל דראל 07:5430.09.14

ארבע שנים לאחר שעיריית פתח תקווה ביקשה לראשונה להפקיע את מגרש הכדורגל של הפועל מחנה יהודה בעיר, שטח שבבעלות ההסתדרות, הגיעו העירייה וההסתדרות להסכם פשרה שקיבל תוקף משפטי, ולפיו העירייה תשלם להסתדרות פיצוי של 10 מיליון שקל על השטח.

 

המגרש, שעמד במוקד מאבק ציבורי על השארתו כמגרש כדורגל, נמכר לפני כ־15 שנה על ידי ההסתדרות לקבוצת מאיר שמיר, אך בעקבות לחצים הסכימו הצדדים לבטל את העסקה.

 

במהלך המחלוקת הממושכת בין ההסתדרות לעיריית פתח תקווה קבע שמאי מטעם ההסתדרות כי ערך הפיצוי בגין המגרש הוא כ־22 מיליון שקל, ואילו שמאי מטעם העירייה העריך את המגרש ב־5 מיליון שקל. כעת, כאמור, הסכימו הצדדים על פיצוי של 10 מיליון שקל.

 

מגרש הכדורגל. ביתה של הפועל מחנה יהודה מאז 1949 מגרש הכדורגל. ביתה של הפועל מחנה יהודה מאז 1949 צילום: עמית שעל

 

גורם בכיר בעיריית פתח תקווה אמר כי "מדובר במגרש שעיריית פתח תקווה כבר ביקשה להפקיע לפני שנים רבות. במהלך הנוכחי הגישה ההסתדרות תביעה נגד העירייה בטענה שההפקעה לא חוקית ודרשה את השטח בחזרה, כנראה בכוונה להפוך את המגרש לנכס נדל"ני בסופו של דבר. בתביעה נפרדת היא דרשה את פינוי הקבוצה". בחברת העובדים של ההסתדרות טוענים בתגובה לדברים: "בניגוד לאמור, לא היתה כל תוכנית של חברת העובדים להקמת מיזם נדל"ני בשטח".

 

ראש עיריית פתח תקווה איציק ברוורמן מסר ל"כלכליסט" כי הסכם הפשרה שנחתם בין הצדדים חשוב בעיקר משום שהוא יאפשר לעירייה להשאיר את המגרש בייעודו המקורי. "חשוב מאוד שהמגרש הזה יישאר בידינו, שכן מדובר במוקד פעילות מרכזי עבור הילדים והנוער בשכונה", אמר ברוורמן.

 

השטח, הממוקם בפינת הרחובות הנביאים והנרייטה סולד בעיר, משמש כמגרש הביתי של קבוצת הכדורגל הפועל מחנה יהודה משנת 1949. כאמור, בשנת 1998, לאחר ששילמה כ־1.3 מיליון דולר תמורתו, הסכימה קבוצת מאיר שמיר לבטל את עסקת הרכישה, לאחר שלחצים רבים הופעלו על ההסתדרות כדי לא לשנות את ייעודו המקורי של המגרש מחשש לפגיעה בפעילות החברתית בשכונה.

 

בחברת העובדים של ההסתדרות הבהירו: "חברת העובדים נקטה הליך משפטי, שבסיומו הגיעו שמאי הצדדים להסכמה בדבר גובה פיצויי ההפקעה. חברת העובדים מברכת על השלמת המהלך ועל ייתור הצורך בהמשך ניהול הליכים משפטיים, תוך קבלת החלטה כלכלית וציבורית לטובת כלל תושבי פתח תקווה וציבור העובדים".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x