$
נדל"ן עולמי

איפה תסתתרו ביום של הפצצה

ההצהרות לגבי תקיפה באיראן שלחו את הישראלים לחפש את המפתחות למקלט. העשירים, כרגיל, מסודרים יותר: קבלו "בתי הישרדות" ברחבי העולם המאפשרים למי שהפרוטה מצויה בכיסו לשרוד מלחמות והפצצות

סוכנויות הידיעות 22:3918.08.12

גם בלי החששות בישראל מתוצאות תקיפה של הכור הגרעיני באיראן, ככל שאנחנו הולכים ומתקרבים ל-21.12.2012, התאריך הבא ברשימת ימי הדין הפוטנציאליים, נושא סוף העולם צובר עוד ועוד פופולאריות. לטענת נביאי יום הדין, משהו גדול אמור לפגוע בנו. כאשר ב"משהו גדול" הכוונה היא ל"יישות קוסמית" חסרת שליטה.

 

אינספור מאמרים, ספרים, תוכניות טלוויזיה וכמובן – הוליווד, כל אלה נדרשו לשאלה – האם נזכה לראות את שחר ה-22 בדצמבר 2012. מספיק לחפש את המונח "יום הדין" בגוגל ותגלו שורה ארוכה של אתרים עם רקע שחור ומילות זהירות שכתובות בכתב אדום. המכירות של בונקרים לשעת חירום בעלייה, לפחות כך נטען באתרים הללו, וישנן כמובן תוכניות הריאליטי החדשות כמו "הכנות ליום הדין" ו"בונקרים ליום הדין".

 

אם כך חייבים לשאול – לאן אתם הייתם בורחים? פסגת הר, מערה בתוך הר, מחילה תת קרקעית, מצודה, או שמא המקלט הבטוח ביותר הוא שילוב בין כולם?

 

לפני שאתם עונים, מתברר שעדיף לבחור קודם את מקרי החירום מפניו מתגוננים: עליית פני הים, מגיפות, מלחמה גרעינית, קריסה כלכלית, אנרכיה מתפשטת, רעידת אדמה, בצורת, רעב, מגיפת מזיקים, או אולי אפילו זומבים. כמובן, שהאסון יכול להיות שילוב של כמה מהגורמים שציינו.

 

לכל נכס שנבחר יש יתרונות וחסרונות המשתנים בהתבסס על תרחיש יום הדין הנבחר. לדוגמה, מחבוא תת קרקעי לא יועיל אם הבעיה היא עליית פני הים.

 

רק אחד מהנכסים הבאים תוכנן מתוך מחשבה לאסון משמעותי, ואילו השאר מציעים פתרונים סגנוניים ועדינים יותר לבעיות עתידיות פוטנציאליות. חלק מהמקלטים הם מרוחקים ומצוידים היטב, אחרים ניתנים להגנה או עמידים בפני נזקים, אך כולם מציעים לדיירים שלהם את האפשרות להסתתר בסטייל.

 

מכנה משותף במרבית הבתים ברשימה: כמעט כולם מתאימים לקבוצות, מכיוון שבזמנים פוסט אפוקליפטיים , אנשים יצטרכו לדבוק ביחד כדי לשרוד.

 

בית הישרדות

מיקום: קנזס, ארה"ב

מחיר: מיליון דולר עבור דירה על חצי קומה/ 2 מיליון דולר עבור כל הקומה

 

דירת ההישרדות היא הסבא-רבא של הבונקרים תת הקרקעיים, ומנצלת בצורה מחאה בסיס טילים לשעבר, שתוכנן בשנות ה-60 על ידי הממשל האמריקאי וכולל קירות בעובי 2.7 מטרים שישרדו פיצוץ גרעיני.

 

היזם לארי הול מפלורידה מתכנן קומפלקס של 15 קומות שיכלול מתקנים וציוד שיספיק ל-36 עד 70 אנשים לשהייה של 5  שנים בבידוד מהעולם החיצון. דירות המגורים זמינות במתווים של קומה שלמה או מחצית קומה, כשדירה של קומה שלמה יכולה לאכלס 10-6 אנשים, וחצי הקומה 5-3 איש.

  

יש לאן לברוח. בית ההישרדות בקנזס, ארה"ב יש לאן לברוח. בית ההישרדות בקנזס, ארה"ב

 

לדיירים הובטחה גם גישה לבריכה, אזור גידול הידרופוני של המזון, מתקני כושר, כיתות, ספריה, אולם קולנוע, מרכז ניתוחים, ומשרד רופא שיניים/אורתודנט. על מנת לעקוב אחר מה שמתרחש בעולם החיצון, המתחם כולל גם כלי טייס בלתי מאויש, המצויד בפנסים ומצלמות, ומערכת אבטחה צבאית בעלת יכולות הגנה "קטלניות ולא קטלניות".

 

כעת תלויות ועומדות שתי עסקאות מכירה ולאחריהן, יישארו פנויות רק 2 מתוך 7 קומות המגורים, שמציעות 4-2 יחידות.

 

פנטהאוז על גג בונקר

מיקום: האם, וסטפאליה, גרמניה

 

במקום להפוך בונקר לבית, מדובר כאן בבית הממוקם מעל לבונקר. " Penthouse auf Hochbunker" עוצב על ידי החברה הגרמנית אמורט ארכיטקטור מעל בונקר בנוי חלקית מתקופת מלחמת העולם השנייה. הבונקר נותר ללא שינוי במבנה, שנסדק מהפצצות ושנים של הזנחה.

 

 

המבנה היה אמור לכלול 9 קומות, אך המלחמה הסתיימה כשהגיעו לקומה החמישית, ובמצב הזה נותר הבונקר במשך עשורים. כיום הוא מתנוסס לגובה 14 מטרים ומציע לדיירי הפנטהאוז המודרני הגנה מפני בעיות עתידיות אפשריות כגון התקפות קרקעיות או בוזזים שלא לדבר על הגנה מהצפות.

 

מגדל מרטלו Y

מיקום: סופולק, בריטניה

 

הבניין החל את חייו ב-1808 כמגדל ביטחון שהגן על קו החוף ואחסן תחמושת. בשנת 2000 הוא נרכש כנכס מוזנח אך פרקטי על ידי המעצב התעשייתי דנקן ג'קסון ממשרד העיצוב בילינגס ג'קסון. הוא מוגדר כבניין לשימור, כך שמדובר היה בפרויקט משולב של שימור ושחזור. גג העץ המקומר מעל למרפסת הוא אחד הרמזים הבודדים לשימושו הנוכחי.

 

 

בזכות נוף של 360 מעלות של השדות והמים המקיפים אותו, המגדל עדיין יכול לשמש בייעודו המקורי של גילוי והדיפת התקפות. קירות הלבנים בעובי 4 מטרים הופכים אותו חסכוני באנרגיה למטרות חימום ומבטיחים כי כמעט ואין צורך בקירור. אולם מכיוון שמדובר בנכס על חוף הים, במקרה של הצפה הוא לא יוכל להועיל במיוחד.

 

וילה ולס

מיקום: ולס, שוויץ

מחיר: בסביבות 5,000 דולר לשכירות לשבוע (בשיא העונה)

 

הבית המדהים הזה באלפים השוויצרים עוצב על ידי ברני מסטנברוק מ- SeARCH וכריסטיאן מולר מ-CMA, והוא שוכן בסמוך למתחם הספא והמלון Therme Vals שזכה בפרסי עיצוב רבים.

 

 

בווילה ולס אין שימוש בדלקים מאובנים, אלא רק בכוח הידרואלקטרי משמורת Zervrelia. אפילו הג'קוזי פועל באמצעות עצי בעירה. מרפסת בגודל 60 מ"ר מציעה חלל רחב לאחסון העצים הללו. מנהרה תת קרקעית מובילה במעלה ההר לחווה בעיצוב מסורתי של האזור, המכונה Graubünder barn, וזאת במידה ויתעורר הצורך בבריחה בהיחבא, או במקרה והדיירים זקוקים לגישה לפרות הרועות בבטחה כדי ליצור גבינה שוויצרית איכותית. כמו כן, הנוף כלל לא רע.

 

המגדל העגול

מיקום: גלוסטרשייר, אנגליה

 

המגדל העגול היה בניין שנועד לשימור ולכן לא זכה לשיפוץ מזה זמן רב. אולם משרד העיצוב דה מאטוס ריאן הצליח לשקם ולשפץ אותו וכעת הוא מהווה דלת הכניסה לבית עכשווי הבנוי בחלקו מתחת לקרקע. קירות הבטון והמיקום מתחת לאדמה הופכים אותו לחסכוני באנרגיה.

 

 

בעתיד פוסט אפוקליפטי, ניתן יהיה לחסום את החלק התחתון של הבית מפורצים, בעוד שהמגדל העתיק שכיום משמש כמרפסת בגג יוכל לחזור לייעודו המקורי כמטה הגנה.

 

הבית הבטוח

מיקום: בסמוך לוורשה, פולין

 

הבית הבטוח, הוא בונקר שהומר לבית מגורים. אף שהבית הזה הוזכר במספר מקומות כמקום מקלט במקרה של תרחיש אסון עתידי עמום ובדיוני, נציג מטעם משרד האדריכלות הפולני KWKPromes הדגיש את הפונקציונאליות והפרקטיות שלו. רוברט קוניקזני עיצב את מבנה הבטון העכשווי עם קירות ניתנים להזזה עבור לקוח פרטי מתוך כוונה לספק לו ביטחון מקסימאלי.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x