$
נדל

סוף לפרשה: הקרקע של דודי אפל למכירה

מאבק של יותר משנה וחוב שתפח ל־183 מיליון שקל הביאו את כונס הנכסים מטעם מזרחי טפחות למכירת הקרקע של נילי נדל"ן, המוערכת ב־186 מיליון שקל לפחות

שלושה חודשים לאחר מינוי כונס נכסים מטעם בנק מזרחי טפחות לטיפול בקרקע של נילי נדל"ן שבבעלות דודי אפל ודרור חוטר ישי, פורסמה הצעת מכירה על שטח המריבה בגבעת שמואל.

 

מדובר בשטח המשתרע על פני כ־60 דונם וממוקם בין אזור התעשייה קריית מטלון בפתח תקווה לשכונת גיורא

בגבעת שמואל. על הקרקע המאושרת ניתן לבנות כיום כ־310 יחידות דיור: 66 קוטג'ים וכ־240 יחידות דיור בבנייה רוויה בשטח של 80–115 מ"ר לכל יחידת דיור.

 

עם זאת, החל בשנות התשעים, כאשר אפל וחוטר ישי רכשו את הקרקע, הם ניסו לקדם תב"ע (תוכנית בניין עיר) חדשה שתרחיב את זכויות הבנייה לכ־710 יחידות דיור. התוכנית היתה אמורה להשביח את הקרקע ולשלשל לכיסם סכום כפול מזה שתניב התוכנית שאושרה עד כה.

 

התוכנית המורחבת אושרה לפני כמה חודשים במועצה הארצית לתכנון ובנייה, אבל עיריית גבעת שמואל הגישה ערעור לבית המשפט המחוזי מרכז, בין היתר משום שהתנגדה למספר יחידות הדיור שמוצע בתוכנית החדשה. בית המשפט קיבל את טענות העירייה והתוכנית המורחבת נפסלה. בימים אלה הוגש ערעור על פסילת התוכנית לבית המשפט העליון על ידי המועצה הארצית לתכנון ובנייה ועל ידי כונס הנכסים של מזרחי טפחות עו"ד שאול ברגרזון.

 

המאבק בין מזרחי טפחות לבין נילי נדל"ן החל בספטמבר 2009, אז ביקש הבנק למנות כונס נכסים שיטפל במכירת הקרקע בגבעת שמואל. בקשה זו הגיעה לאחר שנים שבהן נילי נדל"ן לא הצליחה לפרוע הלוואה בסך 82 מיליון שקל שנטלה למטרת מימון הקרקע בשנת 1995. במשך השנים ביקשה נילי נדל"ן להאריך את תקופת ההלוואה, והפצירה בבנק שימתין לאישור התוכנית המורחבת שתגדיל את זכויות הבנייה ותניב לבנק הכנסה נוספת.

 

במזרחי טפחות איבדו בסופו של דבר את הסבלנות, ובתום הליך משפטי מונה עו"ד ברגרזון על ידי בית המשפט המחוזי בתל אביב לטפל במכירת הקרקע לכיסוי החוב שתפח מאז ל־183 מיליון שקל.

 

על פי הערכות מומחים בשוק הנדל"ן, המחיר ליחידת דיור באזור נע בין 600 ל־700 אלף שקל. חברות הנדל"ן שיגישו הצעות על הקרקע יצטרכו להסתכן בכך שהתוכנית החדשה לא תאושר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x