$
נדל

הלמ"ס: הפער בין מ"ר בתל אביב למ"ר ברמת גן - 4,000 שקל

בשנת 1999 הפער היה 1,500 שקלים בלבד. מהלמ"ס נמסר כי מ-2008 מחירי הנדל"ן בתל אביב פתחו פערים על הערים השכנות – ולא תמיד יש לכך הסבר

דותן לוי 13:1030.12.10

הפער בין מחירי הדירות בתל אביב לשכנותיה רמת גן, חולון וגבעתיים גדל בהתמדה. כך אמר היום (ה') אביעד טור סיני, חוקר בענף הדיור של הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, בכנס של בנק ישראל בנושא שוק הדיור.

 

לפי הנתונים שהציג, בשנת 1999 הפער בין המחיר הממוצע למ"ר ברמת גן לבין המחיר הממוצע למ"ר בתל אביב עמד על כ-1,500 שקל. לעומת זאת, בשנת 2010 הפער גדל לכ-4,000 שקל. זאת למרות שבשנים האחרונות ההכנסה לנפש בין שני הערים הגיע לשוויון. לדברי טור סיני, הדבר נובע מהמיתוג של כל עיר ומהתפיסה של התושבים למגורים בה בהשוואה לערים השכנות.

 


 

טור סיני, שבדק את ההשפעה של תחום השיפוט המוניציפאלי על מחירי הדירות, אמר כי לאורך כל השנים הוכח כי מחירי הדירות בתל אביב גבוהים מיתר ערי גוש דן. מדובר בחוסר שוויון שקיים לאורך שנים רבות בשוק לא רק בתחום הדיור אלא גם ברמות השכר. במחקר נבחנו אזורים הצמודים לקו הגבול עם תל אביב כמו גבעתיים ורמת גן, חולון.

  

לדבריו, בבחינת פערי המחירים קיים פער שניתן להסבר ופער שאין לו הסבר שהוא פער מוניטין. "אפשר לראות כי משנת 2008 יש שינוי ועלייה בפער שאינו מוסבר בין מחירי הדיור בת"א לאלה שברמת גן וחולון", הוא אומר.

  

דורון סייג, ראש תחום מקצועי בלשכת הסטטיסטיקן הממשלתי, הציג נתונים כלליים על שוק הדיור ובהם את מגמת עליית המחירים בכל חלקי הארץ. המגמה מראה, כי עליות המחירים החלו כבר בשנת 2005 תחילה בירושלים ובתל אביב, בתחילת 2007 הצטרפו לעליות יתר ערי גוש דן והשרון, ומאמצע 2007 החלו עליות גם בפריפריה, תחילה באזור הדרום והחל מתחילת 2008 גם באזור חיפה והצפון.

 

בתוך כך, אמר סייג כי בשנה האחרונה רואים גידול חד יותר במחירי הדירות בפריפריה בשיעור של 1%-4% בהשוואה למרכז. סייג הוסיף כי לאורך השנים נראה כי לאזור תל אביב יש רגישות גבוהה יותר למשברים כלכליים שנובעת מאחוז משקיעים גבוה. לדבריו, ראינו את זה גם במשבר ההיי-טק ב-2001.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x