$
נדל

בלעדי ל"כלכליסט": מתחם ק.א.ן טקסטיל בראשל"צ נמכר תמורת 18 מיליון שקל

קבוצת הרוכשים כוללת את אבנר חגי, מבעלי השליטה בבריינסוויי, ואת היזמים יצחק ישועה וחיים אלגוי. ההערכות בשוק: הרוכשים יבקשו שינוי ייעוד למתחם בו כ־6 דונם, כדי שיוכלו להקים מבני משרדים ומסחר

שי פאוזנר 09:2021.06.10

מתחם מפעל ק.א.ן טקסטיל במערב ראשון לציון, שהיה בבעלות קבוצת ק.א.ן של האחים מאיר וצבי קיסרמן, נמכר תמורת 18 מיליון שקל על ידי כונס נכסים של חברות בבעלותם של האחים.

 

מה דעתך על מניית בריינסוויי:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

הרוכשים הם קבוצת משקיעים הכוללת בין השאר את יצחק ישועה, חיים אלגוי ואבנר חגי, מבעלי השליטה בחברת הביומד, בריינסוויי. התב"ע (תוכנית בניין עיר) במתחם מאפשרת לבנות מבנים לתחום המלאכה, אולם בשוק הנדל"ן העריכו אתמול כי הרוכשים יפעלו לשינוי התב"ע כדי להשביח את המתחם וכדי לאפשר בעתיד להרוס את המפעל ולבנות במקומו מתחם משרדים ומסחר.

 

המתחם ממוקם ברחוב ההגנה 40 בצדו הדרומי של אזור התעשייה במערב ראשון לציון, קרוב ליציאה לנתיבי איילון, על שטח של 5,801 מ"ר.

 

במתחם קיים כיום מבנה ששימש את המפעל ושטחו כ־7,000 מ"ר בנויים. עבור המתחם תשלם קבוצת הרוכשים, באמצעות החברות נ.ר.ם נכסים, חשב־בן בסט את ישועה וא. העמר חגי השקעות, סכום הגבוה בכ־8% מהערכת השמאי שהוזמנה על ידי כונסת הנכסים שמינה בית המשפט למפעל. מדובר גם במחיר שגבוה בכ־25% מההצעה הקרובה ביותר שקיבלה הכונסת במסגרת מכרז ארוך למתחם.

 

האחים קיסרמן היו בעלי המפעל לאשפרה (צביעה תעשייתית) של בדים ובגדים שפעל ב־40 השנה האחרונות במתחם. האחים נקלעו אשתקד לחובות בהיקף של כ־37 מיליון שקל לבנקים ולספקים, בדומה למה שקרה לחברות רבות בענף זה בישראל בשנים האחרונות, על רקע היבוא הזול של מוצרי טקסטיל מהמזרח הרחוק.

 

קריסתו של המפעל החלה בנובמבר האחרון כאשר הבנקים הבינלאומי, לאומי והפועלים הגישו בקשה לבית המשפט לאכיפת שעבודים, לצד בקשה למנות את עו"ד דורית לוי טילר לכונסת נכסים קבועה על נכסי החברות המחזיקות בו.

 

עד להפסקת פעילותו העסיק המפעל 70 עובדים. בדצמבר 2009 הגיעה פעילות הייצור במפעל לסופה, כשבית המשפט המחוזי בתל אביב בראשות השופטת ורדה אלשיך מינה לו נאמן ובמקביל ניתקה חברת החשמל את זרם החשמל למפעל והשביתה אותו. בינואר האחרון מונתה הכונסת בצו זמני. במרץ 2010 נהפכה טילר לכונסת קבועה של המפעל, ומאז יצאה הכונסת במכרז למכירתו שהסתיים בשבוע שעבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x