ישראל מתחברת לכלכלה
 

נדל"ן

צילום: צביקה טישלר
קניון (ארכיון) 
צילום: צביקה טישלר
מניות קשורות לכתבה
     

    אושרה הקמת קניון של קבוצת עזריאלי בקרית אתא

    הוועדה המחוזית חיפה אישרה את הקמת הקניון בשדרות העצמאות בעיר; כמו כן אישרה הוועדה הקמת שכונה של 940 יחידות דיור בעתלית

    ועדת המשנה להתנגדויות אישרה תוכנית למרכז עסקים במרכז העיר קרית אתא. מדובר בתוכנית המתייחסת לשטח של כתשעה דונם בשדרות העצמאות, רחובה הראשי של קרית אתא.

     

    את התוכנית יזמה קבוצת עזריאלי, ולפיה ייבנה בצד אחד של הרחוב קניון שיכלול שלוש קומות המיועדות למסחר ושתי קומות חנייה תת קרקעית. הקניון

    ישתרע על פני 8,000 מ"ר וקומות החנייה יכללו 160 מקומות. מצידו השני של הרחוב ייבנה פרויקט נוסף בן חמש קומות ושתי קומות חנייה תת קרקעית. מבנה זה עתיד לכלול 4,500 מ"ר משרדים, 1,500 מ"ר מסחר ו-90 מקומות חנייה.

     

    ממשרד הפנים נמסר כי: "התוכנית יוצרת תמריץ חיובי לחיזוק ופיתוח מרכז העיר כמע"ר (מרכז עסקים ראשי) של קריית אתא והסביבה, בהתאם למודלים האורבנים החדשים לפיתוח מרכזי הערים תוך השתלבות במרקם הקיים". עורך התכנית הוא פרופסור יגאל צמיר.

     

    במקביל, אישרה הועדה גם את תוכנית מתחם הרכס בעתלית, אותה יזם מינהל מקרקעי ישראל. מיקום התוכנית בצפון היישוב משני עברי רכס הכורכר המצוי ממזרח למסילת הרכבת ועד לשמורת "חרבת קרתא". במסגרת ייכלל פינוי בסיס תחמושת ישן של חיל הים שלדברי משרד הפנים "היווה מגבלות פיתוח על הישוב".

     

    התוכנית משתרעת על שטח של כ-466 דונם וכוללת מתחם מגורים של כ-800 יחידות דיור ואזור למלונאות או דיור מוגן בהיקף של 140 יחידות דיור. ממשרד הפנים נמסר כי בנוסף למתחמי המגורים מייעדת התוכנית שטחים למרכז עסקים ראשי, שטחים למטרות ציבוריות, התווית מערכת דרכים חדשה ושימור מבנים בהתאם להנחיות המועצה לשימור אתרים ואתרים ארכיאולוגיים.

     

    עוד נמסר ממשרד הפנים כי "לתוכנית הוגשו 17 התנגדויות על ידי מוסדות ציבוריים, ועדי השכונות וגורמים פרטיים. בשל מורכבותן מונתה אדריכלית רננה ירדני כחוקרת לשמיעת ההתנגדויות . דו"ח החוקרת המליץ על קבלת חלק מההתנגדויות, בהתייחס בעיקר לנושא שימור מבטים פתוחים מציר הרכס הכורכרי, שמירת צירים ירוקים בהתייחס לשרידים ארכיאולוגיים מתקופת הצלבנים וכן מיקומם של שטחי ציבור מרכזיים בשכונה. ועדת המשנה להתנגדויות קיבלה את מירב המלצות החוקרת והחליטה לאשר את התוכנית".

     

     

     

    המייל האדום | תגובה לכתבה | הדפסת כתבה | שלחו כתבה |
    שתף כתבה
    20 תגובות ל ”אושרה הקמת קניון של קבוצת עזריאלי בקרית אתא“

    (20 תגובות)
     
    נושאים
    בארץ רכב עסקי ספורט משפט קריירה קריקטוריסט עסקים קטנים אייפוניסט נדל"ן עולם פנאי 2010 וידאו צרכנות דיגיטלית תעופה ותיירות מינויים חדשים פאנל כלכליסט טכנולוגי הכסף פרסום ושיווק אינטרנט דעות אחריות וסביבה השראה מיוחדים
     
    השוק
    השוק - ראשי אחד העם וול סטריט מט"ח וסחורות זירת המניות מדדים קרנות תעודות סל
     
    אודות
     
    כלים
    מקור נתוני הבורסה: קו מנחה / bizportal
    דיוור אלקטרוני RealCommerce - ניהול תוכן Radware Connector Supersize - עיצוב אתרים ידיעות טכנולוגיות - פיתוח טכנולוגיות, מוצרים ומערכות מידע